Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva a Honzík si pro zábavu vymodelují z neznámé hmoty dvě chobotničky. Nic netuší, že hmota je živá a dokonce mluví. Kolem nich se začnou dít prapodivné věci. Film vznikl sestřihem stejnojmenného tv. seriálu, vyrobeného pro Německo. Pokračování viz Veselé vánoce přejí chobotnice. (oficiální text distributora)

Recenze (167)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Legendární dobrodružství Zelený a Modrýho miluju sledovat dodnes během svátků. V porovnání s kvantem nepříliš promyšlených rodinných filmů, které u nás před revolucí vznikaly, jsou Chobotnice i se svým vánočním pokračováním na vrcholu žánru. Tolik hřejivých pocitů ve mně žádný český rodinný film nikdy nezanechal. ()

Hermione02 

všechny recenze uživatele

Možná pro někoho nezáživný příběh pro děti, který vypráví "jak ožily" chobotnice z plastelíny. Pro mě ale krásný film, který řadím mezi nejlepší dětské filmy, jež u nás byly natočeny a s chutí se na tento příběh podívám znovu. Vždy mě potěší krásné záběry pražské Kampy, ale i rodinná dovolená Holanových... ()

Reklama

montel 

všechny recenze uživatele

Rodina Holanových jede konečně poprvé k moři. Na místě najdou dokonalý ráj, vylidněné pláže a spoustu ryb. Bohužel si nevšimli zákazu vjezdu kvůli havárii ropné plošiny, která znečistila pláže a zabila vše živé. Malý Honzík (Milan Šimáček) a jeho sestra Eva (Žaneta Fuchsová) však mají důvod k radosti i když se musejí vrátit předčasně domů do Prahy. Na pláži najdou neznámou hmotu z které si vymodelují dvě chobotničky, které ovšem žijí a tak si děti domů vezou novou atrakci... Děti baví formeláci, dospělé zase duo Veškrnová-Zedníček. I proto je tato rodinná komedie již dlouho nesmrtelná a z našich obrazovek nikdy nezmizí. 55% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další z filmů mého mládí, který jsem si oprášil díky pouštění dceři a opět jsem se nezklamal. Nebyl to však jeden z mých nejoblíbenějších. Vždycky na mě působil lehce smutně. Dovolená u moře se nevydařila, dospělí se pořád hádali a chobotničky řešily jeden průšvih za druhým a podobně. Jako dospělému se mi to možná líbilo více, ale rozhodně si Chobotnice z II. patra nepouštím opakovaně jako moje dcera. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nie skvelý, nie výborný, ale rozhodne obľúbený film. Pardon, dvojfilm. Veškrnová a Zedníček vytvorili fajn manželskú chémiu. Žaneta Fuchsová bola na vrchole sil. No a samozrejme hlavnými hviezdami boli samotné chobotničky. Bavila ma aj zápletka ohľadom "zloduchov" v podaní dvojice Macháček a Rösner. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (17)

  • V záběru, kdy se batyskaf vynořuje z vody, je vidět, že má otevřený poklop. V dalším záběru už je ale zavřený. (Ivo.Rolcik)
  • Byt Holanovcov sa nachádza na adrese U Lužického semináře 93/12, Praha - Malá Strana. (Raccoon.city)
  • Oba cca devadesátiminutové celovečerní filmy (tento a Veselé Vánoce přejí chobotnice, 1986) vznikly coby sestřihy čtyřdílného TV seriálu o celkem čtyřhodinové stopáži. Za oběť padla druhá polovina druhého dílu a první polovina třetího (prázdniny u dědečka). (BoredSeal)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama