Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eva a Honzík si pro zábavu vymodelují z neznámé hmoty dvě chobotničky. Nic netuší, že hmota je živá a dokonce mluví. Kolem nich se začnou dít prapodivné věci. Film vznikl sestřihem stejnojmenného tv. seriálu, vyrobeného pro Německo. Pokračování viz Veselé vánoce přejí chobotnice. (oficiální text distributora)

Recenze (167)

montel 

všechny recenze uživatele

Rodina Holanových jede konečně poprvé k moři. Na místě najdou dokonalý ráj, vylidněné pláže a spoustu ryb. Bohužel si nevšimli zákazu vjezdu kvůli havárii ropné plošiny, která znečistila pláže a zabila vše živé. Malý Honzík (Milan Šimáček) a jeho sestra Eva (Žaneta Fuchsová) však mají důvod k radosti i když se musejí vrátit předčasně domů do Prahy. Na pláži najdou neznámou hmotu z které si vymodelují dvě chobotničky, které ovšem žijí a tak si děti domů vezou novou atrakci... Děti baví formeláci, dospělé zase duo Veškrnová-Zedníček. I proto je tato rodinná komedie již dlouho nesmrtelná a z našich obrazovek nikdy nezmizí. 55% ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Ja si nemôžem pomôcť, ale štýl, ako je toto natočené spolu s hereckými výkonmi u mňa vyvoláva záchvaty úzkosti a depresívne stavy. A to je na rodinnú komédiu dobré, že? Ja chápem, že v 1986 boli všetci celkom v prdeli ale fakt sa tam nemusia všetci stále tváriť ako keď im niekto pred 2 hodinami oznámil, že vybuchol Černobyl... ()

Reklama

Hermione02 

všechny recenze uživatele

Možná pro někoho nezáživný příběh pro děti, který vypráví "jak ožily" chobotnice z plastelíny. Pro mě ale krásný film, který řadím mezi nejlepší dětské filmy, jež u nás byly natočeny a s chutí se na tento příběh podívám znovu. Vždy mě potěší krásné záběry pražské Kampy, ale i rodinná dovolená Holanových... ()

standsiller 

všechny recenze uživatele

Vo vodných hlbinách sa nájdu neidentifikovateľné hmoty, o ktorých nikto netušil , že v sebe obsahujú nevídanú inteligenciu. Zelená a modrá hmota sa dostanú do rúk súrodencom Holanovým. Tí sa prirodzene ako deti pokúšajú dať hmote tvar. Aké je však ich prekvapenie, keď sa v novovytvorených postavičkách prejavia známky života ? Originálna detská zábavu , ktorú som ako malý chlapec vyhľadával. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ani seriál, ani oba sestříhané filmy mne nikdy moc nebavily. Nejhezčí na tom jsou záběry z pražské Kampy a občas Macháček z vědeckého týmu a "zlý" Kanyza, ale to je tak všechno. Jinak je to vlastně rodinná vztahovka, kde mi lezli na nervy jak ti sourozenci, tak maminka v podání Veškrnové, a dokonce ani Trávníček to moc nezachránil. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (17)

  • Jiřina Jirásková přijala roli ve filmu s nadšením, ovšem zároveň s výhradou, že neumí jezdit na kole, což role vyžadovala, neboť je to součástí jedné z klíčových scén. Režisér Jindřich Polák ji ujistil, že to nevadí, neboť je možné to vyřešit trikem. To herečka odmítla, neboť jako profesionálce ji přišlo trapné nechat se dublovat v takto jednoduché scéně, načež si koupila jízdní kolo a začala se na něm ve svých 54 letech učit jezdit. Po celodenním úsilí, několika těžkých pádech a manželově poznámce, jestli na to kolo nechce přidělat postranní pomocná kolečka, s učením skončila a vrátila se k původní trikové verzi. Štáb tedy přimontoval kolo na přívěsný vozík za auto a ve scénách, kdy je jí vidět do obličeje, ji kamera zabírá zespodu, přičemž ona markýruje šlapání a auto ji táhne za sebou. V momentech, kdy jsou jí zabírány nohy, ji nahradila dublérka. (cundak)
  • Když svádí operní pěvec (Přemysl Kočí) Andreu (Dagmar Havlová) před Národním divadlem, otevře jí galantně dveře svého Fordu Sierra. Jsou to ale dveře u řidiče. (jis)
  • Oba cca devadesátiminutové celovečerní filmy (tento a Veselé Vánoce přejí chobotnice, 1986) vznikly coby sestřihy čtyřdílného TV seriálu o celkem čtyřhodinové stopáži. Za oběť padla druhá polovina druhého dílu a první polovina třetího (prázdniny u dědečka). (BoredSeal)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama