Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eva a Honzík si pro zábavu vymodelují z neznámé hmoty dvě chobotničky. Nic netuší, že hmota je živá a dokonce mluví. Kolem nich se začnou dít prapodivné věci. Film vznikl sestřihem stejnojmenného tv. seriálu, vyrobeného pro Německo. Pokračování viz Veselé vánoce přejí chobotnice. (oficiální text distributora)

Recenze (167)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako chlapec som sa stále na vysielanie tohto filmu v televízii veľmi tešil. Komédia je obohatená o filmové triky, v podobe postavičiek z plastelíny, čo na tú dobu bolo celkom slušné. Dosť mi však vadili Žaneta Fuchsová a ten druhý mladý ksicht, v mojom detstve sa mi tieto filmy určite páčili, len som proste z niektorých vyrástol a z iných nie. Toto bohužiaľ patrí do prvej skupiny. Škoda, že sa z toho nestalo niečo ako sú Pelíšky alebo Kurvahošigutentág, teda kultovný československý film. Asi na to ale nemal od začiatku predpoklady. Dnes už zaujme len zarytých fanúšikov. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Moje dětsví, tohle jsem si pouštěl jako malej prakticky furt. No posuďte animace je výborná, herci ujdou(i když postavy které hrajou mi přišli až moc sentimentální). Hudba je pro uši dobrá, ne že bych si jí nějak extra vybavoval ale vím že byla aspoň ucházející), a taková ta dětská atmosféra byla výborná. Je to prostě můj oblíbený film u kterýho si rád odpočinu. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Legendární dobrodružství Zelený a Modrýho miluju sledovat dodnes během svátků. V porovnání s kvantem nepříliš promyšlených rodinných filmů, které u nás před revolucí vznikaly, jsou Chobotnice i se svým vánočním pokračováním na vrcholu žánru. Tolik hřejivých pocitů ve mně žádný český rodinný film nikdy nezanechal. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V úvodu je třeba zmínit, že je v zajímavostech chyba. Jiřina Jirásková v tomto filmu vůbec nehrála. Prázdniny u dědečka se totiž ve filmu skoro neobjevují. Naopak v seriálu jim je věnována značná část. A právě tato se mi líbila hodně, proto mám raději seriál. I tak je film docela dobrou komedií. Pavel Zedníček a Dagmar Havlová excelují. Josef Bláha a Oldřich Kaiser stráví ve snímku jen chvíli a i oni se svými grimasami zapsali do paměti. Film je založen na podobném základu jako seriál a dvojfilm o Lucii, postrachu ulice, ale přiznávám, že chobotničky jako postavičky jsou mi milejší. Naopak Lucie, postrach ulice je zase lepší komedie. Celkově se ale povedla i hudba, která je nezapomenutelná a k tomuto filmu už patří. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Prni cast Chobotnicek je jasnou ukazkou drivejsi nadcasove komedialni ceske tvorby. Jindrich Polak stvoril uzasnou plastelinovou dvojku, kterou zna kazdy cesky divak. Nekdo je miluje nekdo zatracuje. Ja si nechavam jisty odstup, ale mam je v zasade rad. Je to proste pohodova, mila, ceska komedie, ktera ze sebe nedela neco cim ani nechce byt. Chce pouze mile, vtipne, chytre a nenasilne pobavit a to predevsim ty mladsi. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (17)

  • V záběru, kdy se batyskaf vynořuje z vody, je vidět, že má otevřený poklop. V dalším záběru už je ale zavřený. (Ivo.Rolcik)
  • Rodina Holanových cestuje autom Renault 20 TS z roku 1978. (Raccoon.city)
  • Byt Holanovcov sa nachádza na adrese U Lužického semináře 93/12, Praha - Malá Strana. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama