Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bylo nebylo někdy někde... Lucie se ve svých představách stává postrachem ulice. Černým děsem, královnou pralesa, vládkyní všech moří. Je fantómem města, po němž usilovně pátrá policie všech zemí světa. Jinak je to šestiletá holčička, která se už těší, jak půjde poprvé do školy. Téměř celé léto strávila u dědečka, který pro ni vymýšlel ty nejbáječnější hry. Ale všechno má svůj konec. Lucie se vrací s rodiči domů do města. To ještě neví, že její nejlepší kamarádi jsou dosud na prázdninách, a že si nebude mít s kým hrát... (Lucernafilm Video)

(více)

Recenze (181)

honajz 

všechny recenze uživatele

Oba filmy mne docela nudily, i když ano, je zde kus fantazie a oba formeláci mají být vtipní - i tou žravostí, ale na mne to prostě nefungovalo, přišlo mi to utahané, pomalé (což je dáno i tím, že jde o sestřih seriálu) a přijde mi, že autoři, jakkoliv kvalitní, to točili spíše z povinnosti a kvůli finančnímu zajištění. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Chobotničky mi nikdy k srdci nepřirostly. Dokonce musím říct, že mi i celkem vadily. Všechny filmy, které se jich týkaly jsem i v dětství dost odzíval. V dospělosti jsou kupodivu celkem snesitelné, ale stejně se nejedná o žádný velký zázrak. Prostě je to taková klasika, která je už ale dávno hodně vyčpělá. 50% ()

Reklama

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Dodnes si pamatuju, jak jsem si uplácal vlastní Friedrichy. Už od malička jsem byl šikula , takže nebyli tak tragický jako ty Osvaldovo, pro mě byli tenkrát k nerozeznání od těch filmových. Jen jsem neměl novou pastelínu a vytvořil jsem je z tý za ty roky používaný, ze všech barev smíchaný, velký tvrdý, šedivý hroudy:-). Jo, byl jsem to tenkrát nenáročné a šetřivé robátko. Ale žádnej blbec, s tím, že mi obživnou jsem nikdy nepočítal;-). 85%. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Sérii o chobotničkách mi doma nikdy nepouštěli, ale s Lucií to byl úplně jiný případ. V dětství bych hodnotila určitě výš, ale dospěláckou optikou mi tenhle první díl (ve skutečnosti sestříhaná první polovina seriálu natočeného pro Západní Německo, což jsem ani netušila) prostě nepřipadá tak zábavný jako jeho pokračování. ()

SONY_ 

všechny recenze uživatele

Ferda a Ferda, chcete-li Malej a velkej, by mi v bytě nijak zvlášť nevadili, ovšem kdyby mi začali vyjídat byt, vrtat do zdi nebo malovat na zrcadlo německé nápisy, už bych asi mluvil jinak. Ale kdyby uměli čarovat peníze, nechal bych si je i tak. Chudák Lucka. Káťa je na horách, Hela u moře a nemá si s kým hrát, a tak ji nezbývá nic jiného, než si hrát s formelou. Ale mě tyhlety hrátky vždycky bavily. Ještě mě zajímá, jaké musí být žhavení lebky zvané budík. /70%/ ()

Galerie (7)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně, kde Lucie (Žaneta Fuchsová) hází formelákům cukr, bere z cukřenky cukr ve tvaru trojlísku, ale na zem spadne kostka. (Dreamiest)
  • Film je celovečerným zostrihom prvej polovice rovnomenného seriálu. (BlueNeon81)
  • Lucčina (Žaneta Fuchsová) matka (Hana Maciuchová) najde za notami Osvaldův (Michal Hofbauer) komiks "Spiderman", ze kterého čte česky, přitom se v Československu žádný takový nevydával. (JARDAHONDA)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Reklama

Reklama