Reklama

Reklama

Kreslený příběh na motivy známého fantasy románu J. R. R. Tolkiena. (oficiální text distributora)

Recenze (76)

klerik 

všechny recenze uživatele

Animácia občas príliš prostoduchá, ale nemôžem filmu vyčítať to, že tunajši tvorcovia nakrelisli postavy inak ako Alan Lee a spol. (prostredie a architektúra sú Jacksonovské). Pre mňa príjemne zjednodušenie príbehu s tým, že ostali zachované všetky dôležité momenty knihy. Akcia je zosekaná na minimum, ale to je pri danej technickej stránke len dobre. Príjemný filmík pre detské publikum (imho od tvorcov legendárneho POSLEDNÉHO JEDNOROŽCA)... Animovaný PÁN PRSTEŇOV je presne opačný prípad - skvelá akcia, nulové postavy a príbeh... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Zcela jasně jeden z inspiračních zdrojů pro Jacksonův velkofilm. Přes všechnu zkratkovitost, k tomu paradoxní zdlouhavost a občasnou nezvládnutost tohoto animovaného kousku, musím ale bohužel konstatovat, že toho měl Peter obšlehnout trochu více. Možná by pak jeho film nevypadal tak divně a udržel by si charakter lehké pohádky. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti mnohem lepší záležitost, než se může na první dobrou znát, verze je to spíše pohádková, plná zpěvů a popěvků, ale to upřímně docela sedí, navíc vlastní velmi fajnou animaci, která má v sobě kus magičnosti a zároveň není příůiš podobná klasickému cartoonu ala Disney (což je pro mě plus jako prasopes) a třebas takoví lesní elfové jsou dokonale žabo-indiánští, že i Glum je proti nim bytost krásná a plyšákoidní. A co napsat k ději? No, moc toho není, prostě je to slušná Hobití pohádka, která se ani dneska neztratí, jen ty písničky by mohli být víc fantasijní a finále napínavější. ()

NDroo 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem rád shlédl zpracování Tolkienova díla, a docela jsem se i bavil, ovšem šlo by to udělat i mnohem lépe...autorům, zdá se mi, chyběla dostatečná fantazie při animování postav, oblud i míst. Také zředění děje na mě působilo dost chaoticky až téměř nepochopitelně. Ovšem i tak má tento snímek své kouzlo... ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Na animovaném Hobitovi by mi ani tak nevadila obstarožní vizuální stránka s místy skutečně nepovedenou animací (především skřeti a elfové měli k mým představám hodně daleko), nebo dosti probraný a očesaný děj. Zdaleka největší problém jsem měl se stránkou zvukovou. Tak zoufalý dabing a hrozivě nepříjemný hudební doprovod jsem snad u žádného filmu ještě neslyšel. Je mi jasné, že tahle adaptace je poplatná své době a byla myšlena především jako pohádka pro děti, ovšem určitě se nejedná o amatérské dílo, proto nechápu, proč by se tak hudební a zvuková kulisa měla tvářit. Ne, vážně se mi ještě nestalo, že by mi zcela mimózní hudba naprosto rozbourala zážitek z filmu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • V 60. letech připravoval animovanou verzi Hobbita Jiří Trnka, k realizaci však nedošlo (Přemek)

Reklama

Reklama