Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO ///,,MUSÍŠ SE VŽDYCKY ŘÍDIT SVÝM CITEM HOLČIČKO....“ /// Taková typická americká vesnice – samej kretén, kurva a (jedna) čarodějnice. Raimi je hračička a já ty jeho hrůzu nahánějící serepetičky miluju. Škoda, že scénář, kterej je neskutečně silnej v mysteriózních momentech, v těch normálních vobčas kapku zahapruje. Ale protože je tady ducháčků víc než v kdejakým hororu, zavřu voko. P.S.: taky znalost informace, že vrahem je zahradník, ubírá kus atmosféry do další projekce. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju okamžiky, když se z nejasnýho vidění stává jasný. 2.) Stará je mrcha. Mám dvě možnosti: zřezat nebo…. . 3.) Thx za titule ,,Merggie“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Galadriel vs. Neo? Na první pohled geekův vlhký sen, který se stal skutečností, na druhý atmosférická podívaná z mého milovaného amerického Jihu, na třetí... krapet překombinovaná záležitost s postavami, které hraničí s karikaturami a se závěrem přitaženým za vlasy tak, že propříště bude potřebovat paruku. Na druhou stranu (na čtvrtý pohled) herci leccos zachraňují, akorát nevím, zda by byl Keanu potěšen mým názorem, že násilnický buran Donnie patří k jeho nejpřesvědčivějším postavám, a totéž platí pro Katie coby rozmazlenou tatínkovu holčičku. Jelikož nepatřím k jasnozřivým na rozdíl od Annie nebo některých zdejších přispěvatelů, nemůžu ani tvrdit, že jsem vraha odhalila ještě před vraždou a tudíž netvrdím, že to bylo předvídatelné jako výsledky voleb za normalizace, jen mi vadil ten neustále posilovaný důraz na nadpřirozenou stránku věci, která se tloukla s ostatními složkami jako Donnie s ženami. Netvrdím, že paranormální horor, kriminální drama a psychologický thriller nejdou dohromady, ovšem v Raimiho podání jedno narušovalo druhé. Já jsem sice během sledování spořádala rajče, kousek čokoládového dortu, hermelín a hrušku, ale já to můžu odůvodnit těhotenskými chutěmi. Jaká je vaše výmluva, Mr. Raimi? ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ale ty si tu nami predsa byť nemala, babička...“ – „Zasa až tak ďaleko to nie je.“ Hororový guru Sam Raimi odjakživa svoje hororové/komiksové projekty prekladal menšími filmami - a jeho dva mrazivé trilery JEDNODUCHÝ PLÁN a TAKMER DOKONALÝ ZLOČIN patria k jeho najvýstavnejším kúskom. Z toho prvého si zopakoval spoluprácu s hercom Billy Bob Thorntonom (ktorý k TAKMER DOKONALÉMU ZLOČINU ale už „len“ napísal scenár). Billy Bob uznáva hororové klišé, ale zároveň s nimi vie zručne narábať, vďaka čomu miestami zaskočí aj skúsených hororových fanúšikov (pravou identitou „Modrého diamantu“ napríklad). Raimi snímke zasa dodal to, že paradoxne skrotol a len zriedka prichádza s povestnými „vizuálnymi“ drobnosťami (ceruzka, mŕtvola nad psou búdou). O motorovú pílu nezavadíme a najstrhujúcejšou násilnou scénou je „obyčajné“ vyťahovanie napuchnutého tela z vlhkého jazerného dna. Raimi je striedmy, tichý a skromný – o to lepšie príbeh funguje a dozaista na tom majú podiel herci (Blanchettová v bielych nohavičkách a ružových papučiach, Reeves ako neškodný primitív, Holmesová šikovne a vtipne zneužívajúca vlastný imidž „slušného dievčaťa“, Ribisi ako zaostalý automechanik s dobrým srdcom a hasákom), medzi ktorými nechýbajú Raimiho kamaráti (tradične zábavný J.K. Simmons ako suchý šerif: „Prineste mi kávu.“). Kvalitná je i atmosféra južanského mestečka s lesmi, jazerami a ľudoprázdnymi farmami, skrývajúcimi tajomstvá. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Raimiho charakteristický rukopis. Opäť mi raz dokázal, že v jeho filme môže chýbať všetko možné, ale atmosféra nie. Vcucla ma hneď od začiatku a nepustila až do konca. Dejová linka je zaujímavá a rozuzlenie ešte lepšie. Aj herci odviedli skvelú prácu, hlavne C. Blanchett a K. Reeves, ktorý ukázal, že vie zahrať aj skvelého záporáka. Filmu sa dá naozaj iba máločo vytknúť, možno len miestami trocha pomalšie tempo a pár uťahaných pasáží. Inak skvelá práca. 85/100 ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi je zručný režisér, vie navodiť atmosféru, pokiaľ má na to priestor v scenári, pokiaľ má na to dobré prvky, ku ktorým patria aj hudba a herci a kamera. Čím mierim v podstate k tomu, že režijne bol film v pohode, na hviezdy navyše dobrých kvalít bohaté obsadenie tiež hralo svojim klasickým štandardom, formálne prvky fungovali . . . lenže ten scenár, na ktorom sa B.B. Thornton spolupodieľal, mi prišiel ani nie tak zlý, pretože nebol zlý, skôr skoro o ničom, ničím originálny a nezaujímavý. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Film se natáčel od 3. února do 27. března 2000 v americkém státě Georgia, konkrétně ve městech Effingham County, Savannah, Guyton, Springfield a Thunderbolt. (BMW12)
  • V čase 1:41:20, kdy Annie Wilson (Cate Blanchett) vstupuje do dětského pokoje, je možné si ve 3 záběrech všimnout 3 rozličných poloh rukou jejího syna v posteli. (Pavlínka9)
  • Danny Elfman se ve filmu objeví jako houslový hráč v jednom snu. (Chatterer)

Reklama

Reklama