Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Zlatý osmdesátky, kdy byl rating v oblasti kinematografie neznámym pojmem. Dneska už by v rodinný komedii těžko mohla nějaká ženská ukázat svoje pěkný dudy, mládež by nemohla na výletě vozit v kabelce kromě svačiny trávu a už vůbec by nemoh někdo vozit mrtvolu na zahrádce od auta. A jinak, mladej Eugene Levy (alias "Jimův táta") byl slušnej haluz :D Vacation neni uplně mega vtipná komedie, u který se budete řezat od začátku do konce. Ale díky několika povedenejm gagům a zmíněnejm osmdesátkovejm atributům je rozhodně lepší než většina současný komediální produkce, čtyři slabší hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase mi opravdu moc nesedí a chvílemi jsem asi říkal, aby proboha už konečně držel hubu. Ale podobně jako u letošního remaku/pokračování jsem si říkal, že tu jsou prostě scény, které jsou neskutečně zábavné. Není jich třeba tolik a hodně jich vyznívá opravdu trapně, ale stejně jsem se místy bavil. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ralph Burns: 1. Lindsey Buckingham - Holiday Road ,2. The Fleetwoods - Mister Blue ,3. The Ramones - Blitzkrieg Bop ,4. Ralph Burns - Deep River Blues ,5. Nicolette Larson - Summer Hearts ,6. June Pointer - Little Boy Sweet ,7. Ralph Burns - The Trip ,8. Vanity 6 - He's So Dull ,9. Ralph Burns - Christie's Song ,10. Lindsey Buckingham - Dancin' Across the USA ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase jako Clark Griswold? Kdo by ho neznal? :-D Všechno na co sáhne nebo myslí dobře, dopadne vždy katastrofou, při které si člověk ucvrkne nebo se totálně vysměje :-) Scéna, kdy si splete pokoj a místo toho, aby šel za manželkou, jde úplně do cizího pokoje do cizí postele, byla k posraní :-D ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená je přesně ten druh trapných komedií co nemám rád. Všichni herci do jednoho naprosto trapní, neustálé blbé grimasy. Film jsem viděl kdysi dávno a teď podruhé, když jsem náhodou v tv na to překlikl. Chtěl jsem to hned v první minutě vypnout, ale když jsem viděl jak je to trapné a jak trapní herci přehrávají, vydržel jsem tuto hovadinu sledovat až do úplně blbého konce. Nechápu to vysoké hodnocení a vychvalované komentáře. Je vidět, že i u nás je plno inteligentních diváků. Zlatej českej Kameňák. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Exteriérové zábery Griswoldovcov na cestách sa točili tri mesiace, a to v Kalifornii, Arizone, Colorade, Misouri a Illinois. (m.a.t.o.)
  • Dcéru bratranca Eddieho si zahrala Violet Ramis, dcéra režiséra Harolda Ramisa. (m.a.t.o.)
  • John Hughs napsal scénář za 4 dny. (Kamkon)

Reklama

Reklama