Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

lamps 

všechny recenze uživatele

Slušná zábava, která se umí opřít o sympatické herce a na malém prostoru servírovat opravdu velké množství gagů, ale příběhově ničím nepřekvapí a navzdory bláznivému rázu většiny zvratů si z ní po nějaké době jen pramálo zapamatujeme. Když už mám sáhnout po Griswoldech, Vánoční prázdniny budou vždy vítanější alternativou... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Clark Griswold cestuje přes Ameriku do svého oblíbeného zábavního parku Na začátku devadesátých let jedna z prvních videokazet, které jsme si přinesli z půjčovny. Když to tedy po letech vidím, vskutku se směju, i když humor je to spíš pro děti. Tak nějak to vnímám pořád stejně, i když jsem o dost starší. ()

Reklama

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Čas letí a letí a tak se ti malí Griswordovi teenageři proměnili na babičku a dědečka. Jinak bych tento film označil za důstojnou a zcela bez problémů i vysoce pohodovou relaxaci. První a zároveň poslední díl celé série, který si drží jisté normy a veze se v přiměřeném celku. - 7/10 - ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Clark Griswold - stelesnená debilita v reálnych rozmeroch. Chase hrá s maximálnym nasadením a predstavuje svoju životnú rolu, ktorou vstúpil do dejín. Scenár je skvelý a nedáva si servítku pred ústa, dôjde tu aj na mierne hrátky s mŕtvolou, "trošku" sadistické zabitie psa, no všetko je to v medziach dobrého vkusu. No a Randy Quaid ten podáva snáď nadľudský výkon, i keď povestnej kultovosti sa dočká až v treťom diele. No a nesmiem zabudnúť vyzdvihnúť skvelý výkon Johna Candyho, ktorý nastúpi v závere. Kultová komédia, ktorá ma jedinú chybu - že ju tromfol ho dokonalý tretí diel ságy. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

V prvních deseti minutách jsem si myslel, že Bláznivá dovolená bude nudná blbost, ale postupem času jsem se začal bavit. Film nabízí mnoho druhů humoru od černého, bláznivého, trapného až po dokonce lehce lechtivý humor. Přesto, že nejsem velkým fandou Chevyho Chase, tak musím uznat, že komedie s ním vždy dokážou něco nabídnout a Bláznivá dovolená je příkladem. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Scenár vznikol na základe článku "Vacation 58", ktorý bol uverejnený v National Lampoon v septembri 1979. (m.a.t.o.)
  • Zábery z centra St. Louis sa v skutočnosti natáčali v štúdiách Warner Bros. (m.a.t.o.)
  • Lorenzo Salviati, vtedajší manžel Beverly D'Angelo, sa vo filme objaví ako klavírista počas scény v hotelovom bare, kde sa Clark snaží zbaliť dievča s Ferrari (Christie Brinkley). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama