Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ralph Burns: 1. Lindsey Buckingham - Holiday Road ,2. The Fleetwoods - Mister Blue ,3. The Ramones - Blitzkrieg Bop ,4. Ralph Burns - Deep River Blues ,5. Nicolette Larson - Summer Hearts ,6. June Pointer - Little Boy Sweet ,7. Ralph Burns - The Trip ,8. Vanity 6 - He's So Dull ,9. Ralph Burns - Christie's Song ,10. Lindsey Buckingham - Dancin' Across the USA ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

"Děti, doufám, že jste dnes pochopily něco o životě a smrti." "Jasně, neumírat, když není nikdo doma." :)) ... za tuhle a pár dalších hlášek (+ závěrečné ozbrojené obsazení Walley Worldu) ode mě Griswoldovi ty 4 hvězdy nakonec dostanou......... stejně mě ale víc brala podceněná Dovolená v Evropě... ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

originalni a vtipna komedie, ktera me neprestala ani na chvili prekvapovat. — patologicky lhar (a mozna i sociopat) clark griswold bere rodinku do kalifornie. behem 2 tydnu nabouraji, zabijou psa, svezou (mrtvou) tetu do phoenixu, ztrati zavazadla a z clarka se stane zlodej a terorista. proste takovy normalni, pohodovy vylet s rodinou.♥️ || ❝𝐘𝐨𝐮'𝐫𝐞 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐟𝐮𝐧, 𝐚𝐧𝐝 𝐈'𝐦 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐟𝐮𝐧... 𝐖𝐞'𝐫𝐞 𝐚𝐥𝐥 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐬𝐨 𝐦𝐮𝐜𝐡 𝐟𝐮𝐜𝐤𝐢𝐧𝐠 𝐟𝐮𝐧 𝐰𝐞'𝐫𝐞 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐧𝐞𝐞𝐝 𝐩𝐥𝐚𝐬𝐭𝐢𝐜 𝐬𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫𝐲 𝐭𝐨 𝐫𝐞𝐦𝐨𝐯𝐞 𝐨𝐮𝐫 𝐠𝐨𝐝𝐝𝐚𝐦𝐧 𝐬𝐦𝐢𝐥𝐞𝐬!❞ 🚘🏜🗺 ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Americká klasika, která se konečně dostala i k nám a to i přesto, že americké komedie z 1. půlky 80's nemusíme. No, protože Vánoční prázdniny se staly naší vánoční klasikou, a tak jsme byli zvědaví i na další dobrodružství rodiny "Griswoldů". A Clark je opět optimistický, ohlíží se po jiných dívkách, přesto zůstává věrný a hrdý na svou rodinu a Beverly D'Angelo jako mírně histerická, přesto příjemná manželka je už taky klasa. Takže několik slabších chvilek této příjemné komedií odpustíme a vyjde velmi dobrý nadprůměr! 65% ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená je přesně ten druh trapných komedií co nemám rád. Všichni herci do jednoho naprosto trapní, neustálé blbé grimasy. Film jsem viděl kdysi dávno a teď podruhé, když jsem náhodou v tv na to překlikl. Chtěl jsem to hned v první minutě vypnout, ale když jsem viděl jak je to trapné a jak trapní herci přehrávají, vydržel jsem tuto hovadinu sledovat až do úplně blbého konce. Nechápu to vysoké hodnocení a vychvalované komentáře. Je vidět, že i u nás je plno inteligentních diváků. Zlatej českej Kameňák. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • John Hughs napsal scénář za 4 dny. (Kamkon)
  • Dcéru bratranca Eddieho si zahrala Violet Ramis, dcéra režiséra Harolda Ramisa. (m.a.t.o.)
  • Stredné meno Clarka W. Griswolda je Wilhelm. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama