Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase mi opravdu moc nesedí a chvílemi jsem asi říkal, aby proboha už konečně držel hubu. Ale podobně jako u letošního remaku/pokračování jsem si říkal, že tu jsou prostě scény, které jsou neskutečně zábavné. Není jich třeba tolik a hodně jich vyznívá opravdu trapně, ale stejně jsem se místy bavil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První příběh rodinky Griswoldů a já jsem ho viděl až jako poslední. No, co naplat. Námět je hodně americký. Rodinka jede napříč státy a jejich cíl je nějaký vysněný lunapark. Sranda je to ale standardníí, jako když ji potkáte kdekoliv jinde, takže není nic, co by se dalo vytknout. A John Candy v roli vystrašené ochranky je bonus navíc. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Typická chaseovská komedie, ve všech ohledech srovnatelná třeba s Vánočními prázdninami. Na první pohled je to jednoduchá road-movie, kterých existují stovky, ale nad průměr jí vytahují některé neskutečné gagy, z nichž asi nejlepší je návštěva u vidláckých příbuzných na jejich statku. Tam padaj takové hlášky...! Příčemž na hláškách tenhle film dost stojí. Film by samozřejmě mohl být ještě mnohem lépe vypointovaný a množství vtipů větší, ale i tak je to příjemná klasika, která se neomrzí. Kromě toho má film super dabing - Airbag je vzduchový pytel, Space invaders jsou Dobyvatelé z vesmíru:D ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase v nejsilnější formě na dovolené se svojí rodinkou. Upřímně řečeno, takovouto hlavu rodiny bych vedle sebe déle než jednu dovolenou nesnesl. Na televizních obrazovkách se ale jeho eskapádám můžeme v klidu zasmát a po dokoukání jednoho dílu se vrhnout na další. Vánoční eskapádu Griswoldových ale žádná jiná dovolená nepřekonala. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná bláznivá americká komédia, ktorá nehrdzavie. Cez bláznivé situácie a miestami drsné gagy si uchováva po celú dobu zvláštny pôvab a istý punc detskej naivity. Trochu mi to kazí len ten záver, ale budiš učinené za dosť happyendu po americky. Chevyho Chaseho mám rád odmalička a to predovšetkým v úlohe Clarka Griswolda. Film je vtipný a pobaví aj v dnešnej dobe a aj po niekoľkonásobnom zhliadnutí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Evidenčné číslo na starom aute Griswoldovcov je RPL-434. (m.a.t.o.)
  • John Hughs napsal scénář za 4 dny. (Kamkon)
  • Scenár vznikol na základe článku "Vacation 58", ktorý bol uverejnený v National Lampoon v septembri 1979. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama