Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

spacylemon 

všechny recenze uživatele

"Děti, doufám, že jste dnes pochopily něco o životě a smrti." "Jasně, neumírat, když není nikdo doma." :)) ... za tuhle a pár dalších hlášek (+ závěrečné ozbrojené obsazení Walley Worldu) ode mě Griswoldovi ty 4 hvězdy nakonec dostanou......... stejně mě ale víc brala podceněná Dovolená v Evropě... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Chewyho Chase můžu na všechny způsoby. Ať je to špion provádějící operaci v poušti či jako Clark Griswald, vzorný otec a manžel. Zde se zůčastníme s Griswoldovými road movie přes celou Ameriku... Jak nejlépe strávit čas s dětmi , které jak sám Clark říká vidí každý den hodinu ráno a hodinu večer, o víkendu tři hodiny? Kupte si rodinnou káru a vyražte po všech těch Road 66 na dovču na Matějskou v Americkém stylu:-) * * * ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená znamenala pro Chevyho Chase zásadní zlom v kariéře, a přestože nejde o úplně nejlepší díl z memoárů jelita Clarka Griswolda a jeho blízkých, o legraci rozhodně není nouze. Zbytečně nepřehrávající komiku Chevyho Chase mám rád a scénář mu dává řadou bláznivých nápadů prostor, aby ukázal, co umí. A nebyla by to série National Lampoon, kdyby v ní chyběl Clarkův bratranec Eddie, kterého Randy Quaid přetavil ve stoprocentní extrakt vidláckého křupana (škoda, že podobný dojem budí během celé své kariéry :-)) 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Určite sa griswoldovská púť naprieč Amerikou dala okoreniť aj viacerými príhodičkami, no aj napriek tomu a hlavne vďaka Chevyho šarmu sa z tohto road filmu stala jedna z klasík svojho druhu. Všetko to príde reálne a úprimné, trošku mi vadil naťahovaný záver v parku, ktorý mohli pojať svižnejšie. Čo je však podstatnejšie, že aj keď som Vacation už videl niekoľkokrát, stále sa mi nezunovali. 80%. ()

Hank_Scorpio 

všechny recenze uživatele

Toto je podľa mňa jedna z najlepších, ak nie najlepšia americká komédia. Stačí na chvíľu prestať rozmýšľať a nechať sa unášať touto road movie. Scény so zabudnutým psom alebo mŕtvou babičkou sú jednoducho nezabudnuteľné a nikto iný ako Chevy by ich nedokázal zahrať tak skvele. Proste on je ten typ herca, ktorý patrí do takýchto filmov. Hoci som tento film videl už nespočetne veľa krát, vždy sa na ňom skvele zabavím. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • John Hughs napsal scénář za 4 dny. (Kamkon)
  • Lorenzo Salviati, vtedajší manžel Beverly D'Angelo, sa vo filme objaví ako klavírista počas scény v hotelovom bare, kde sa Clark snaží zbaliť dievča s Ferrari (Christie Brinkley). (m.a.t.o.)
  • Zábery z centra St. Louis sa v skutočnosti natáčali v štúdiách Warner Bros. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama