Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

lykan9 

všechny recenze uživatele

V prvních deseti minutách jsem si myslel, že Bláznivá dovolená bude nudná blbost, ale postupem času jsem se začal bavit. Film nabízí mnoho druhů humoru od černého, bláznivého, trapného až po dokonce lehce lechtivý humor. Přesto, že nejsem velkým fandou Chevyho Chase, tak musím uznat, že komedie s ním vždy dokážou něco nabídnout a Bláznivá dovolená je příkladem. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase ve své první roli jako Clark Griswold ,který jede na příč amerikou s rodinou do Disnylandu ,jenže cestou se mu stane spousta problému. Nezapomenutelná je scéna ,kdy vezou mrtvou tetu na střeše auta. Když jako první dojedou do cíle zjistí ,že mají zavřeno ,což je k popukání. No popravdě já bych se taky nasral. Clark si ale ví poradit v každé situaci a za pomoci únosu strážce si rodina užije svůj den snů. ()

Reklama

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Přesto že je to pro mnohé mé vrstevníky klasická komedie, tak já ji viděl poprvé teprve nedávno. Nemůžu ji vynášet do nebeských výšin ale lhal bych, kdybych řekl že jsem se nezasmál. Jakožto pokračování snímku "Vánočních prázdniny" to je zhruba na stejné úrovni. Bohužel ten typický americký konzum je v tom pořád znát ale více mi vadil u již zmíněného filmu o Vánocích kde byla celá ta jejich americká kultura strašně dotěrná a vychloubačná! 3,5* za 72% ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá parodie na dokonalou americkou rodinu, jak mohl v USA tento film uspět je pro mě dodnes záhadou, ale podívaná je to neuvěřitelně vtipná, hlavně díky skvělým vedlejším postavičkám Randy Quaidovi, Johnu Candymu a nepřekonatelné tetě Edně:) " Nechceš vést tetičku na střeše, že ne?" "Ale vždyť se ji nic nestane, ledaže by začalo pršet." ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo mám povedať. Pre mňa dnes už neskutočná klasika všetkých rodinných (a aj nerodinných) komédií, jednoducho kult. Filmy s Griswoldovcami milujem, nedám na ne dopustiť, a aj keď ešte o kúsok lepšie dopadli geniálne Vianočné prázdniny, toto je rovnako skvelá zábava, pre všetky vekové generácie. P.S. Výborný Chevy Chase... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • John Hughs napsal scénář za 4 dny. (Kamkon)
  • Lorenzo Salviati, vtedajší manžel Beverly D'Angelo, sa vo filme objaví ako klavírista počas scény v hotelovom bare, kde sa Clark snaží zbaliť dievča s Ferrari (Christie Brinkley). (m.a.t.o.)
  • Exteriérové zábery Griswoldovcov na cestách sa točili tri mesiace, a to v Kalifornii, Arizone, Colorade, Misouri a Illinois. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama