Reklama

Reklama

K2

  • Velká Británie K2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhá nejvyšší hora světa si začala vybírat krutou daň. Co čeká odvážné horolezce na jejím vrcholu? Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, lehkomyslný advokát Taylor Books a univerzitní profesor Harold Jamison, kteří jsou oba vášnivými horolezci a právě se spolu připravují k pokusu překonat rychlostní rekord ve výstupu na horu McKinley. Když se jim však naskytne příležitost připojit se k výpravě, která se chystá zdolat K2 (Čhogori - 8611 metrů), druhou nejvyšší horu světa a jednu z nejnebezpečnějších, změní své plány. Nebezpečná hora si velmi brzy začne mezi účastníky výpravy vybírat krutou daň. Přesto se její účastníci nevzdávají a s nasazením života se pokoušejí horu pokořit. Horolezecká expedice je atraktivní podívanou plnou napětí sama o sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od pestré skupiny horolezeckých dramat natočených podle skutečné události mohl scenárista popustit uzdu své fantazie. Vcelku nevymyslel nic, co by nebylo k vidění jinde. Osmitisícovky jsou sice zrádné, ale nebezpečí kterým tam člověk musí čelit je pohříchu jednotvárné. Rychlé zhoršení počasí, laviny, nedostatek kyslíku, nezodpovědnost. Příběh postupně ukázal všechny katastrofy, a každá si vybrala svou daň v podobě mrtvého horolezce. Herci to drama podali na půl plynu, ale hudba se naštěstí snažila o dost víc, takže výsledný pocit je docela příznivý. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Moje amatérské horolezectví spočívá ve sledování filmů z velehor, jsou TAK nádherné...ale možná je to jen zástěrka pro skrytý sadismus, protože v těchto filmech vždycky někdo útrpně umře. VŽDYCKY! A většinou u toho předtím dost hnusně promrzne. Velmi často si taky nějak nešťastně poláme haxnu, někdy dokonce i obě! Nepohrdnu ani všemi těmi komplikacemi v zoně smrti, edémy mozku, krvácení z tělních otvorů, chcrchlání krve, ztráty vědomí, halucinace..no a do toho ještě většinou ti lidé hrozně zhubnou, vyčerpají se, ztratí, nebo je zavalí lavina, někam spadnou a když už vůbec nic, tak všechno dokáží zkomplikovat pákistánští cikáni, co vám najednou mrdnou z bagáží do sněhu a že dál nejdou. To jednoho taky nasere, když tu expedici plánujete deset let. No potíž na potíž, to prostě musí každého škodolibého diváka bavit! ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Jestliže nějaký film o horolezectví tak určitě tady a teď. Zapomeň na Clifhangera, tohle je realita a né horolezecká exhibice, kde se horolezec drží výklenku dvěma prsty. Příběh o odhodlanosti jen někam vylézt. Pár tisíc metrů nad moře. Určitě to musí být zážitek stát nahoře na hoře, ale...no ale jo. Užite si to kluci, ikdyž jak na konec sami vidíte nahoru to jde, ale dolů je to horší. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

samozřejmě, že film by byl mnohem lepší, kdyby si filmový štáb pronajal skutečnou K2 na několik měsíců (na samém vrcholku by nemusel strávit víc než pár týdnů - to kvůli opravdu autentickému počasí a několik neurážejícím autentickým záběrům), kdyby hrdiny nehráli herci, ale skuteční horolezci, kterých by navíc polovina při natáčení skutečně zahynula (ztráty v řadách štábu se neodvažuji odhadovat), ale i tak se na film dalo dívat, tedy aspoň mně.. ()

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Asi všechny filmy týkající se horolezectví jsou natočené podle jednoduchého scénáře-výstup do základního tábora, cestou pár nepříjemností, výstup více či méně problémový, dobytí vrcholu a zase nějaká ta smůla cestou dolů. Ale i tak mám tyhle filmy ráda, jsou docela příjemným společníkem při nudném odpoledni. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • Hans Zimmer není uveden v titulcích jako autor hudby k filmu, protože jeho hudba je použita pouze v evropské verzi. Místo nej v titulcích figuruje Chaz Jankel, který složil hudbu pro americkou verzi. (radik92)
  • Na natáčení se podíleli i uznávaní horolezci, kteří také mnohé náročné scény natočili místo herců. (cheyene)
  • Vrchol K2 ve skutečnosti není viditelný z žádného obydleného místa, pro jeho záběry je nutné se dostat do vyšších nadmořských výšek. (cheyene)

Reklama

Reklama