Reklama

Reklama

K2

  • Velká Británie K2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhá nejvyšší hora světa si začala vybírat krutou daň. Co čeká odvážné horolezce na jejím vrcholu? Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, lehkomyslný advokát Taylor Books a univerzitní profesor Harold Jamison, kteří jsou oba vášnivými horolezci a právě se spolu připravují k pokusu překonat rychlostní rekord ve výstupu na horu McKinley. Když se jim však naskytne příležitost připojit se k výpravě, která se chystá zdolat K2 (Čhogori - 8611 metrů), druhou nejvyšší horu světa a jednu z nejnebezpečnějších, změní své plány. Nebezpečná hora si velmi brzy začne mezi účastníky výpravy vybírat krutou daň. Přesto se její účastníci nevzdávají a s nasazením života se pokoušejí horu pokořit. Horolezecká expedice je atraktivní podívanou plnou napětí sama o sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

POMO 

všechny recenze uživatele

Frajerský výlez na barák, dych tajace bivakovanie pod previsom, krásy pohoria Karakoram a bombastická hudba Hansa Zimmera. Príbeh je klišé a fyzikálna kredibilita mizerná, ale napriek tomu zostane K2 spolu s Cliffhangerom tým najlepším z horských dobrodružstiev deväťdesiatych rokov. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Moje amatérské horolezectví spočívá ve sledování filmů z velehor, jsou TAK nádherné...ale možná je to jen zástěrka pro skrytý sadismus, protože v těchto filmech vždycky někdo útrpně umře. VŽDYCKY! A většinou u toho předtím dost hnusně promrzne. Velmi často si taky nějak nešťastně poláme haxnu, někdy dokonce i obě! Nepohrdnu ani všemi těmi komplikacemi v zoně smrti, edémy mozku, krvácení z tělních otvorů, chcrchlání krve, ztráty vědomí, halucinace..no a do toho ještě většinou ti lidé hrozně zhubnou, vyčerpají se, ztratí, nebo je zavalí lavina, někam spadnou a když už vůbec nic, tak všechno dokáží zkomplikovat pákistánští cikáni, co vám najednou mrdnou z bagáží do sněhu a že dál nejdou. To jednoho taky nasere, když tu expedici plánujete deset let. No potíž na potíž, to prostě musí každého škodolibého diváka bavit! ()

Reklama

jasse 

všechny recenze uživatele

"Jo, co se týká horolezení ve vztahu k hercům, tak jen sekvence, kdy jsou zabírány jejich tváře jsou s herci. Jinak jsou to všechno profesionální horolezci" - napsal uživatel monolog, který viděl kanadskou nesestříhanou verzi. Já jsem zas viděla pracovní záběr, kde přinutili Majkla Biehna přelézat jakési třímetrové skalisko a viditelně bylo poznat, jak se můj akční hrdina klepe strachem. Já bych se taky klepala, nikdy bych se do takových končin nevydala, a proto mě tyhle filmy nechávají celkem chladnou. V daném žánru ale K2 považuju za velmi zdařilý film. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Horolezecká broromance, dvou různorodých přátel, kteří jedou dobýt himalájsou K2, ale trochu se to zdramatizuje. Mám rád horolezectví a těch filmů moc není s touto tematikou , takže tenhle film se počítá. Z tohoto filmu jsem si zapamatoval dvě silné věci: na začátku kaskadérské horolezectví na barák a závěrečná záchrana kámoše. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Horolezectví není jen výstup na vrchol, ale také sestup z něj. Je to ale rovněž dlouhá příprava a překonávání nejrůznějších problémů ještě před samotným výstupem. V době svého vzniku byl Roddamův snímek v mnohém novátorský a šlo takřka o ojedinělý počin. Převážná většina scén je točena ve skutečném prostředí, ve výborně zvolených exteriérech a jen minimum se odehrálo v provizorních ateliérech v táboře štábu pod horou Mount Waddington. Nevím přesně, co je tu vytýkáno lezeckým záběrům, vše bylo konzultováno s vynikajícími horolezci a mně osobně se tyto scény líbily. Natočit kvalitní a zábavný film o horolezcích není snadné a myslím, že Roddamovi se to solidně povedlo už v roce 1991, přičemž jeho snímku vydatně pomáhá i Zimmerova hudba. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • Na natáčení se podíleli i uznávaní horolezci, kteří také mnohé náročné scény natočili místo herců. (cheyene)
  • K2 drží jeden statistický primát mezi všemi 14 osmitisícovkami - odehrálo se zde nejvíce nezdařených pokusů o výstup na vrchol. (duklak2)

Reklama

Reklama