Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Kamera:

Petr Adámek

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Klára Issová, Dominik Turza, Pavel Kříž, Veronika Žilková, Filip Cíl, Oldřich Navrátil, Jan Cina, Linda Fernandez Saez, Oldřich Vlach, Světlana Nálepková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

Zenithgirl 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál pro teenagery, ale jestli vás alespoň trochu zaujal vydržte, postupně se taneční čísla zlepšují a jsou fakt super :) Jediné, co mě mrzí je, že seriál působí jakoby skončil v polovině... Buď si autoři našlápli na druhou sérii a čekají na úspěšnost projektu nebo jim došly peníze. Vzhledem k tomu, že seriál vznikal v roce 2009 (na slovenské Markíze, byl již odvysílán) a dostal se na obrazovku až letos (2012), pravděpodobnost další řady je nízká. Musím se přiznat, že já bych ji ocenila a doufám, že v tom nejsem sama, :) i když po přečtení, zde uvedených recenzí, si tím moc jistá nejsem... ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Uprimne nechapu zdejsi hodnoceni! Mne to prijde uzasne. Nic podobneho jsem u nas nevidela, coz je plus samo o sobe. Navic je to plne skvele hudby a jeste lepsiho tance, je to vtipne a je to sexy. Herci, kteri museli zvladnout modernu i balet, si to tezce vydreli. Na to, jak jsou mladi, zvladaji sve role vyborne i mimo tanecni parket. Dokonce musim rict, ze me bavi vic nez jejich starsi kolegove, ackoli duo Kriz - Kavalcik jim slape na paty. Dokonce mi nevadi ani Zilkova, kterou jinak nemusim. Nejvic me ale kazdopadne zaujal Filip Cil, ktereho jsem zaregistrovala uz v Kanadske noci. Podle me je to velky talent a doufam, ze o nem jeste uslysime. Tenhle serial je zkratka tak krasne pozitivni a energicky, ze me vzdycky nabudi a rozveseli. A to uz davno nejsem pubertak... coz mi ovsem nebrani v tom, abych se kochala pohledem na hezke polonahe kluky :). Objektivne bych dala 4 hvezdy, protoze serial je nedodelany (predloha ma 6 rad a my se zmohli jen na jednu, coz me dost zklamalo), ale kvuli neskutecnemu podhodnoceni, ktereho se tady serialu dostalo, pridavam patou. ()

Reklama

SFalconJ 

všechny recenze uživatele

Cokoli, z čeho by člověk mohl mít dobrý dojem, sráží na kolena naprosto příšerné konverzační scény, promiňte, "konverzační". Jejich tupost a nereálnost bolí a tluče do očí, uší a snad i dalších smyslových orgánů lidského těla. Musel je psát buď zaostalý člověk a nebo někdo, kdo absolutně nemá tušení, jaká je realita. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Jan P. Muchow nie je síce žiaden hudobný virtuóz, ale ako tvorca hudby k tomuto teen seriálu sa ujal. Ktovie, možno dokonca práve vďaka nemu si ma podmanilo skoro každé z predvedených tanečných čísel ... Nie, naozaj nechápem averziu užívateľov čsfd voči tomuto seriálu. Áno, mnoho motívov je už príliš okukaných a mnoho balansuje na hranici klišé - a čo ? Mladé tváre ( Filip Cíl, Radka Pavlovčinová, Šárka Vaculíková ...) aspoň predviedli svoj talent ( poprípade i svoje telá), a ani "staršia" generácia ( Klára Issová, Pavel Kříž, Veronika Žilková ... ) sa za svoje výkony hanbiť nemusia. To, že scenár bol ledaný priveľmi komerčne a že charaktery jednotlivých postáv vyzerali ako odpozorované z juhoamerických seriálov ( ale keď sa tak zamyslím, veď odkiaľsi stamade bol námet aj odkúpený), to je už problémom televízie hľadiacej viac na komerčné ako kvalitatívne ciele. I tak však je Prvý krok dobrým krokom smerom k mladému tunajšiemu divákovi. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Být to ještě víc křečovitě uvolněný, otevřený, free a gay friendly, tak nad mým půllitrem levituje vařící pivo. Schematický scénář, který nedrží moc pohromadě, si hraje jenom na chudého příbuzného amerických dílek, ale lepší choreografii má i punkový pogo. Dialogy jsou slabší, i když oproti Ordinacím, Ulicím a Cestám domů to je krok kupředu v sedmimílových botách. To ovšem neplatí o hereckých výkonech, protože mládež zaostává za staršími herci o konvoj parníků (např. Pavlovičová je úplně tragická). Matadorům pro mě vévodil kupodivu Pavel Kříž, takže jemu všechna čest. Postavy, vibrující v umělých kulisách, jsou bohužel hrozně prvoplánové, málokterá vás nějak zaujme natož abyste jí fandili (i když jsou výjimky, třeba Eliška je roztomilá). Děj (dost odtržený od tuzemské reality) má i svoje silnější chvilky. Ale ani hudba mi nenastražila uši, od Muchowa čekám prostě víc, než fádní perkuse, starý diskofláky a jednu dobovou anglickou hitovku. A tipuju, že děcka co to maj sledovat taky. Prostě je to kvalitativně lehce podprůměrný seriál, ale s odpadovou originalitou. V seriálových českých zemích s ní máme nějak problém a i když tu teď vévodí geniální Okresní přebor, bylo by fajn kdyby většině tvůrců probíhalo zpracování informací mezi očima a prstama na klávesnici i se zastávkou v mozku. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)
  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)
  • V druhém díle v klubové scéně učinkoval jako komparzista Radim Šrahůlek, známý ze soutěže VyVolení (od r. 2005). Kvůli přepracování seriálu se však jeho postava již neobjeví. (Dlee)

Reklama

Reklama