Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Kamera:

Petr Adámek

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Klára Issová, Dominik Turza, Pavel Kříž, Veronika Žilková, Filip Cíl, Oldřich Navrátil, Jan Cina, Linda Fernandez Saez, Oldřich Vlach, Světlana Nálepková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Svůdně papundeklové kulisy mají svůj původ zřejmě v odložených rekvizitách podobně vyvedených skvostů jako jsou Ulice či Ordinace. Tato díla však mají štěstí v tom, že se v nich ztrapňují zejména zkušení herci, kterým člověk leccos odpustí, jelikož všichni z nich byli v minulosti přistiženi aspoň při jedné pěkné roli. Teenageři z veledíla První krok však toto štěstí nemají. Představuji si, že tento skvost vznikal jako školní besídka. Děti, jež byly od svého dětství drženy mimo dosah televize, dostaly za úkol, aby na place zaimprovizovaly, jak si představují televizní seriál. Se scénářem si nikdo hlavu nelámal, improvizace je zcela absolutní. Dohledem nad celou touto uměleckou výkladní skříní byl pověřen režisér, jehož jedinou kvalifikací bylo sledování venezuelských telenovel. Těch teenagerů, kteří si jenom chtěli hrát na herce, a přitom je někdo zákeřně natočil, je mi líto. Ale mám pro ně útěchu. Naštěstí je u tohoto historického znemožnění nikdo neuvidí, na ulici je nikdo nepozná, takže mohou bez problémů žít své životy a věnovat se profesím, v nichž najdou narozdíl od herectví smysl. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Bohužel je to tak tupé, že si to víc nezaslouží. Ani dnešní mladí nejsou tak hloupí a naivní, aby tohle pobrali... Škoda, protože herecká základna je pro mě víc než atraktivní! Pokud neprobíhá čistý dialog dvou učitelů, jde většinou o dost velké ... ehm.. sračky... K. Issová skvělá, M. Kavalčík perfektní. P. Kříž výborný. Fakt v tomto dobré. Ale děj, příběh, neherecké výkony děcek... ne... novácká srajda, bohužel ... už jsem to chtěl dokoukat, tak jsem to nahecoval a přišlo něco, co jsem nečekal... a to závěrečný díl a jeho část s muzikálem. Jako hoooodně velký fanda Vlasů jsem teda fakt hleděl! Text je třeba lehce nevnímat, ale jinak opravdu parádní práce! To mi fakt vyrazilo dech. Ale zpět do reality debilní závěrečnou taneční scénou.... Takže tak.... ()

Reklama

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Tolik gejů a plochých nehereček na jednom místě aby jeden pohledal. První kroky vedly k následným a ty pak k poslednímu ze střechy mé garáže. Bohužel jsem pád z dvou metrů přežil, tak můžu o tom napsat komentář a varovat budoucí generace, který by snad chtěly někdy vidět tento multi-kokoti-kulti patlaneček. Chybí už jen Inuité, opravdu... a divím se, že na taneční plac nenahnali i nějaké Masaje, aby dokonale zachytili kmenové spektrum současné české mládeže. Píčové z Nohy! ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Češi okopčili další zahraniční seriál a je to znát: takhle (relativně) dobrý scénář by asi žádný z dnešních pisálků nevyplodil. Hrdinové jsou sympatičtí, jejich jednání logické a většinou uvěřitelné. Byla tu spousta skvělých scén. Ale bohužel taky spousta vaty, kterou se to snažili natáhnout. Škoda toho otevřeného konce, asi by měla následovat druhá řada. No, doufejme, že opravdu vznikne. Mladí herci většinou stáli před kamerou poprvé a zvládli to dobře, asi proto, že v podstatě hráli sami sebe. Nevím, jestli by zvládli náročnější úlohy, ale tady byli fajn. Některé bych rád viděl znovu, hlavně Šárku Vaculíkovou, to je pro mě objev roku a přeju jí úspěšnou kariéru. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony jsou mizerné, což jsem omlouval tím, že hlavní hrdinové jsou profi tanečníci a něco ukážou. Tak to jsem se šeredně spletl, protože ani ukázky špičkových tanečních čísel jsem tam nepostřehl. Jediná dějová linka, která mne zaujala, tak byl učitel herectví Pavel Kříž a alkoholička Issová. Přes mizerné herecké výkony jsem se i párkrát nasmál a jako jediný ze současných seriálů mne zaujal. Charlotte Doubravová je za dvě hvězdy!!! Nějak jsem nepochopil, že premiéru tenhle seriál měl už v roce 2009 na Slovensku. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Seriál se natáčel v ateliérech budovy Hall Office v pražských Holešovických, kde se také v minulosti natáčel seriál Horákovi (od r. 2006) z produkce České televize. (cinemag)
  • V druhém díle v klubové scéně učinkoval jako komparzista Radim Šrahůlek, známý ze soutěže VyVolení (od r. 2005). Kvůli přepracování seriálu se však jeho postava již neobjeví. (Dlee)
  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)

Reklama

Reklama