Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Kamera:

Petr Adámek

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Klára Issová, Dominik Turza, Pavel Kříž, Veronika Žilková, Filip Cíl, Oldřich Navrátil, Jan Cina, Linda Fernandez Saez, Oldřich Vlach, Světlana Nálepková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Uprimne nechapu zdejsi hodnoceni! Mne to prijde uzasne. Nic podobneho jsem u nas nevidela, coz je plus samo o sobe. Navic je to plne skvele hudby a jeste lepsiho tance, je to vtipne a je to sexy. Herci, kteri museli zvladnout modernu i balet, si to tezce vydreli. Na to, jak jsou mladi, zvladaji sve role vyborne i mimo tanecni parket. Dokonce musim rict, ze me bavi vic nez jejich starsi kolegove, ackoli duo Kriz - Kavalcik jim slape na paty. Dokonce mi nevadi ani Zilkova, kterou jinak nemusim. Nejvic me ale kazdopadne zaujal Filip Cil, ktereho jsem zaregistrovala uz v Kanadske noci. Podle me je to velky talent a doufam, ze o nem jeste uslysime. Tenhle serial je zkratka tak krasne pozitivni a energicky, ze me vzdycky nabudi a rozveseli. A to uz davno nejsem pubertak... coz mi ovsem nebrani v tom, abych se kochala pohledem na hezke polonahe kluky :). Objektivne bych dala 4 hvezdy, protoze serial je nedodelany (predloha ma 6 rad a my se zmohli jen na jednu, coz me dost zklamalo), ale kvuli neskutecnemu podhodnoceni, ktereho se tady serialu dostalo, pridavam patou. ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Povedal by som že je to taká slabá nízkorozpočtová verzia už tak biedneho filmu "Nikdy to nevzdávaj".............. Ale na druhej strane, v porovnaní s inými "klenotmi" českej tv-seriálovej tvorby, to nie je až taká katastrofa............... Asi v Česku nie je až taká veľká krajina, aby sa tu našlo dostatočné množstvo kvalitných hercov, ktorí zároveň vedia aj tancovať a samozrejme ktorí aj dobre vyzerajú. Naopak, ľudí, ktorí vedia písať dobré scenáre je dosť. Len nechápem, prečo si producenti seriálov vyberajú tých, čo to nevedia............. ()

Reklama

Karp 

všechny recenze uživatele

Ono to není tak zlé, dávám 3,5*. Samozřejmě by si asi měl každý na prvním místě položit otázku, co od Prvního kroku očekává... a co chce vlastně vidět. Možná odpoví: inteligentní vtipnou podívanou... Problém asi je, co dotyčný považuje za inteligentní a vtipné. A právě to se s věkem poměrně výrazně mění... Tím chci pouze naznačit, že seriál je pro mladé cca 12-16. Recenzi by tedy asi měli psát především oni, ale obávám se, že mají povětšinou jiné "starosti":-), a když už někam napíší tak to bude na facebook a ne na csfd:-). Co k tomu říct... Je to barevné, je to i o sexu, tancuje se tam, jsou tam naši mladí:-), má to slušné obsazení, sem tam nějaký ten romantický prvek vystříkne z obrazovky, má to dobrou hudbu i kameru, mísí se tam vyšší společnost se spodinou a v našich podmínkách je podobný seriál přeci jen nevídaný... Osobně bych snad jen zkritizoval dvě postavy: Max a učitel hudby Vladimír. Ruda z Ostravy je Ruda z Ostravy, ale v téhle roli je poněkud plochý a málo výrazný. No a Pavel Kříž má zase nějaký ten křížek na krku, než aby mohl hrát na strunu případného pobláznění studentky a učitele. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Bohužel je to tak tupé, že si to víc nezaslouží. Ani dnešní mladí nejsou tak hloupí a naivní, aby tohle pobrali... Škoda, protože herecká základna je pro mě víc než atraktivní! Pokud neprobíhá čistý dialog dvou učitelů, jde většinou o dost velké ... ehm.. sračky... K. Issová skvělá, M. Kavalčík perfektní. P. Kříž výborný. Fakt v tomto dobré. Ale děj, příběh, neherecké výkony děcek... ne... novácká srajda, bohužel ... už jsem to chtěl dokoukat, tak jsem to nahecoval a přišlo něco, co jsem nečekal... a to závěrečný díl a jeho část s muzikálem. Jako hoooodně velký fanda Vlasů jsem teda fakt hleděl! Text je třeba lehce nevnímat, ale jinak opravdu parádní práce! To mi fakt vyrazilo dech. Ale zpět do reality debilní závěrečnou taneční scénou.... Takže tak.... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak se na to podívejme otevřenýma očima a ne rovnou skrz prsty, protože to by byla chyba. Pořád to bylo lepší než ten jistý nekonečný seriál, který nám ta samá tv vpouští téměř každý den na naše obrazovky. Tam už se vyloženě vaří z vody a občas se to okoření nějakým aktuálním tématem, na kterém se pak začne stavět jako na pevném základu a vyvaří se úplně do mrtě. Bavily mě taneční choreografie. Byly celkem originální a některé i poměrně složité. Nejsem si ale zcela jistá, jestli se lze učit balet a zároveň moderní tanec. Spolužačka ze střední mi říkala, že jim moderní tanec zakázali, ale to je samozřejmě věc profesorů a učitelů dané školy. Od začátku bylo úplně jasně kolem kterých postav se bude příběh točit. Učitelská sestava byla příjemná. Světlana Nálepková by si zasloužila více prostoru. Michal Kavalčík umí být i normální, takže mě mile překvapil. Radka Pavlovčinová mi přišla nesympatická. Také zdy byly oprášeny dvě české podoby světových muzikálů. Pomáda mě příliš nenadchla. Za to Vlasy, to už bylo úplně jiné kafe. Škoda, že z nich byly použity jen tři písničky. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)
  • Seriál byl původně nabídnut také televizi Nova. Ta jej však po zhlédnutí pilotního dílu odmítla. (Dlee)
  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)

Reklama

Reklama