Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Méééďové skáčou jako míčku gumovééé!! Jedna z nejlepších pohádek mýho dětsví :) Hopsinkovou štávu jsem si dicinky přála.. z Bručouna jsem měla strach... Babču jsem chtěla v kuchyni.. s Brumlou bych se nechtěla hádat o jídlo :) Báru a Bíďu jsem chtěla jako plyšáčky a od Brepty bych nechtěla kouzelnej lektvárek :-D ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že lepší Disneyovský produkt naši televizi návštěvou nepoctil, co myslíš ty, Stoupo? Ano, knížo, jistěže, knížo, samozřejmě, vaše ignorantská lotrounskosti:))) No, tak trochu vážněji - je to vynikající dětské disneyovsky naivňoučké fantasy, a má to špičkovou úvodní píseň, kterou si Karel Černoch, budiž mu země lehká, vytvořil věčný pomník. 100% PS: Roztahaná soulová verze Aliciy Keys je skvělý humor a zároveň ukázka toho jak se dá zabít každá píseň:) ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Seriál přesně mého raného mládí, úspěch zaručen - jako děcko jsem byl při pohledu na hopsající gumáky tak u vytržení, že mi v jednom kuse padal dudlík z pusy na zem...a napomáhal ani med :). Ani dnes neodolám a partu skákajících hippísků si pustím znovu. A Stoupa s Ignorem by měli dostat Nobelovku, jejich portréty by měly viset místo Vaška ve školách, předseda vlády by jim měl skládat přísahu, v lékárnách by se měli vysílat bez předpisu a aspoň jednu pouťovou atrakci založit na principu "zastřel si svého gumídka". Parádní seriál. Rada všem našim tuzemským televizím: Nové seriály nevysílat, stačí Gumídci, Kačeři a děcka mají hody. Jen bych tu rád naťuknul tajemství, které nedá spát leckterému fandovi metalu, konkrétně skupiny System of a Down. Nerad bych vytvářel konspirační teorie, ale nezdá se mi, že by se autoři při vytváření designu knížete Ignora inspirovali v Serj Tankianovi. To spíš rodiče Serj Tankiana se při výrobě budoucího frontmana inspirovali v Ignorovi :-) Ta podoba je úžasná, Serj se jim povedl!! ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Netrpím zduřelým sentimentem a ani Disneyho brainwashové kolorády mě nedonutí k zasnění. Navíc kníža nebyl Igor, ale Ignor. Na rozdíl od jiných kreslounů z Dyzníkova mi tu chyběl nějaký klaďas, jako byl třeba Vlk nebo Dale. Tady byl jen blbý Stoupa, který byl ve své době celkem kultovní postavičkou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Sú dobrí a statoční, rýchli a smelí, bystrí a verní, to svet o nich vie, ženú sa lesom a pieseň im velí, do ríše záhad sa vypravíš s nimi, iste ti dajú sladký gumidžúš.“ Slovenská ústredná pesnička sa musí páčiť snáď úplne každému a vyvolať v ňom spomienky na detstvo, kedy sme sa hrali s plastelínou, nič nebolo viac cool ako mať v sušiarni vlastný bunker a po nociach vonku na záhrade naháňať duchov. Bohužiaľ, samotné príbehy (a klišé postavy) ma zďaleka nezaujali tak, ako napríklad hrdinovia mestečka Káčerovo. „Gumkáči“ ma bavili asi tak, ako „Rýchla Rota“ – priemerne. Vizuálne pekne spracované (je to Disney), ale nikdy ma to naplno nechytilo a to sme si ako malí v umelohmotných pestrofarebných vrecúškach v potravinách kupovali „gumidžús“ (mal pomarančovú príchuť, ale nikdy sme po jeho vypití neskákali, aspoň teda nie dva metre). ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)
  • Úvodní znělku zpívá Robert Long. (HappySmile)

Reklama

Reklama