Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ak sa spomenú gumkáči, hneď ma napadne, že ide o perfektný soundtrack a skákajúce medvedíky. Jedna z tých najlepších, ktorú Disney vytvoril. Toto + Káčerovo + Rýchla rota Chipa & Dalea + Ninja korytnačky sú pre mňa skrátka top. Je smola, že na veľmi dlhú dobu, ktorá čiastočne ešte trvá, prestal Disney produkovať veci tejto kvality a dnešné vzniknuté počiny ich latku len podliezajú, až sa plazia po zemi. Odporúčam ju určite vidieť deťom, určite viac ako by mali čučať na dospelácke nevhodné programy. Je to rozprávka tak častého boja dobra a zla, rozprávka mnohých skvelých záležitostí. Ale stále by sa na nej dalo čo vylepšovať, lebo existujú aj lepšie. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Přestože zpočátku mě Gumídci ze čtveřice hlavních disneyovek z ČT moc nezaujali, postupem času jsem jim čím dál víc přicházel na chuť a dnes považuji Gumídky za jednoznačně nejlepší disneyovský seriál. Od ostatních se liší zejména na Disneye netradičním, zato však mně velmi sympatickým prostředím středověké Evropy a docela poklidným bezgroteskním dějem. K tomu skvělý český dabing, navíc jsem byl dlouhé roky zamilován do Báry (což umocnil i sexy hlas její dabérky Jitky Morávkové), takže už jen díky ní si seriál zaslouží o jednu hvězdičku navíc.:) A rozhodně nemohu souhlasit s tvrzením některých zdejších uživatelů, že díly bez Ignora a Stoupy jsou horší. 90%. ()

Reklama

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem říkal, líbí se mi záporné postavy, a když si odmyslíme knížete ignora vaše hnusnosti, vaše odpornosti, vaše ignorantstvo, a jiné tupouny, tak mne i bezesporu vás okouzlil nejchytřejší nejmenší zelený tupoun Stoupa. Tento animovaný seriál mně připomíná středověkou historii jako ostatní fantazy knihy nebo filmy, tenhle seriál má své osobní kouzlo, které v mém mozku zanechalo svoje stopy. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Méééďové skáčou jako míčku gumovééé!! Jedna z nejlepších pohádek mýho dětsví :) Hopsinkovou štávu jsem si dicinky přála.. z Bručouna jsem měla strach... Babču jsem chtěla v kuchyni.. s Brumlou bych se nechtěla hádat o jídlo :) Báru a Bíďu jsem chtěla jako plyšáčky a od Brepty bych nechtěla kouzelnej lektvárek :-D ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Uplne bych zapomnela na tenhle serial (diky Wyschi za pripomenuti ;). Prestoze jsem uz byla odrostlejsi, tak jsem si po revoluci tyhle pohadky (chip a dale a gadgetka byl druhý hit) strasne uzivala - neumerne svemu veku, ale to tehdy vsichni moji spoluzaci, myslim, ze by dnesni pubertaci neverili, ze jsme tohle tehdy žrali a navíc se za to ani nestyděli! Uprimne doufam, ze jednou budu mit deti a s temi detmi se na to budu znovu divat :) A doufam, ze se ti moji fakani nebudou chtit divat na jiny pohadky! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)
  • Princezna Klára (v originále Calla) je pojmenovaná po dceři prezidenta NBC Brandona Tartikoffa. (HappySmile)

Reklama

Reklama