Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damien přestává být chlapcem a je na čase, aby poznal svou moc... Damien, který je ve skutečnosti vtělením samotného Satana, vyrůstá po smrti svého adoptivního otce v rodině jeho bratra, bohatého průmyslníka Richarda Thorna. S blížícími se třináctými narozeninami odchází studovat na prestižní vojenskou akademii, kde se pod vedením oddaného Satanova služebníka dozvídá pravdu o svém osudu. Temné síly mezitím likvidují každého, kdo by mu mohl stát v cestě... V pokračování slavného prvního dílu se pozornost od jeho okolí obrací k samotnému Damienovi, který si postupně začíná uvědomovat, kým je. Mladého muže na prahu dospělosti pozoruhodným způsobem ztvárnil Jonathan Scott-Taylor, v roli jeho strýce vystupuje hvězdný William Holden a ve filmu se v jedné ze svých prvních významnějších rolích objevuje Lance Henriksen. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Jak již zde bylo nejednou řečeno - slabší odvar jedničky, ale přesto vynikající, atmosférický horror. Vadí mi na něm (trochu paradoxně) akčnost a přílišné tlačení na pilu, chybí zde pomalé houstnutí atmosféry, které jsem tak ocenil v prvním Omenu. Ve dvojce už prakticky nemá co houstnout, jde o klasickou vyvražďovačku všech postav, které se nachomýtnou do cesty sílícímu Zlu. Čtvrtou hvězdu musím dosadit pro zlepšení nespravedlivě nízkého hodnocení. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Jediné v čom sa Omen II vyrovná s jeho fantastickým predchodcom je opäť geniálna hudba Jerryho Goldsmitha..V iných aspektoch je na tom dvojka o niečo horšie, hoci stále sa jedná o nadpriemerné dielko... Atmosféra nie je taká hustá ako v jednotke, čo môže byť spôsobené mierne rozvláčnym dejom, chcelo by to trochu zostrihať...Samotný Damien síce pôsobí občas nechcene komicky, no celkovo sa jedná o dôstojné pokračovanie hodné mena "Omen"... ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší (téměř ve všech směrech) pokr.Donnerova majstrštyku s naprosto bezchybným J.S.Tylorem, který se pro tu roli,doslova narodil snad opravdu šakalí matce. ´´Neboť takoví jsou,falešní prorokové, proradní služebnící, převlékající se za apoštoly Kristovy´´. II.list Korintským 11:13. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak toto rádoby nepřímé pokračování úspěšného filmu Přichází Satan! je o dost slabší. Hudba opět dobrá. Herecké obsazení v pořádku. Nápady, námět - to se dá bez větších problémů akceptovat. Ale zase horší příběh, horší hororové prvky, debilní konec filmu. Působí to mnohem horším dojmem než povedený předchozí film. Přesto je tohleto i někdy lepší než současné horory. Takže nadprůměrný film. Dost toho ale chybí. Celkově ho vidím na dobrých 65% = *** ()

choze 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování, které sice do značné míry opakuje schéma prvního filmu, ale zároveň navazuje na jeho mytologii a rozvíjí ji (naplňují se další části proroctví, Damien si uvědomuje kým je). Ani scénář ani režie nedosahuje kvalit prvního dílu, dost vražd je o ničem a finále slabé, ale satanský chorál dělá pořád svoje a výtahová scéna snese srovnání s dekapitací skleněnou deskou z jedničky. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo převážně v Chicagu. (Terva)
  • Režisér prvního filmu Richard Donner byl požádán také o režii tohoto pokračování. Odmítl však, protože pracoval na snímku Superman (1978). (Terva)
  • Herec Meshach Taylor v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama