Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického (Jakub Štáfek) viděli naposledy (ano, bylo to tehdy, když „prodal" zápas, ale zapomněl na to, a dal krásný gól), uběhl více než rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda (Jakub Prachař), pořád stejný dement, ale začalo se mu konečně dařit. A to jak ve fotbalovém, tak v osobním životě. S Vyšehradem postoupil do druhé ligy, kde vede tabulku střelců, opět po něm pokukují zámožnější kluby, dokonce požádal o ruku svou přítelkyni Lucii (Šárka Vaculíková), sestru Jardy... Na svatbě, která stála majlant, ale zjistí, že má už osmiletého syna, což novomanželku rozhodně nepotěší. Nedostatek financí se rozhodne řešit půjčkou od ne zrovna čestné party, zároveň se snaží nepřijít o manželku hned ve svatební den, postarat se o dítě, což je mu na hony vzdálené, dostat se z Vyšehradu někam výš, nebo se poprat s praktikami jistého fotbalového Taťky... Prostě už zase se řítí jak lavina – z jednoho problému do druhého! (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (516)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Fylmový Vyšehrad je stejný jako Lavi sám. Chvíli génius, chvíli dylina, rozhodně však však ustál přechod z kraťoučkého formátu na celovečerní mnohem lépe než Tři tygři. Příběh, kdy Lavi zase něco podělá a pak se musí poučit a zachránit to je sice stále prostinký, ale dostačující a co je hlavní, humor tu funguje tak jak jsme u Laviho zvyklí (i když některé fóry pochopí jen ti co znají fotbalové prostředí - narážky na Berbra, balení finské dívky v baru,...) Tu a tam by sice tvůrci mohli trošku ubrat a zbytečně to nehrotit za každou cenu, ale těch momentů je naštěstí jen pár.Moc českých komedií které bych si s chutí pustil znova v posledních letech moc není a sem rád že Vyšehrad nezklamal a je tak ne zrovna častou výjimkou...75% ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Kamarádovi, který je fanda Laviho, jsem už někdy v listopadu slíbil, že s ním na Vyšehrad: Fylm zajdu. Musím ale dodat, že jsem seriál nesledoval - znám jen samotnou postavu. Češi fotbal milují a mají rádi i zábavu a obojí se zde mixuje velmi dobře - kino v Třinci bylo i na to, že šlo o poslední termín promítání naplněné velmi slušně a co jsem pozoroval, tak jsem se nesmál u všeho s davem. Některé vtípky na mě byly spíše trapné, ale zasmál jsem se docela dost - celkově to na české poměry komedií podle mě nebylo špatné. Mimo Laviho se své role vyplatlané pipiny skvěle zhostila herečka Šárka Vaculíková - za mě 7/10. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ambice nula, transgrese nula, smysl nula. Proto do nejde srovnávat s Boratem ani Jackass. Vyšehrad nebrojí proti konzumentarismu, stereotypům, nic doopravdy nesatirizuje - je to film se stejnými hodnotami jako jeho protagonista. Proto je jeho cesta k "nápravě" tak jalová a odráží naprostou morální impotenci - Lavi se napraví proto, že se svět přizpůsobí jeho potřebám. Snažím se to respektovat aspoň jako manifest nezájmu a obžerství - jen škoda, že to není moc vtipné. Lidi mluví o velké kadenci vtipů - mě překvapuje, jak málo jich bylo. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nekorektní, občas trapné, slušnější než seriál a mně se to líbilo. Mám pro tenhle bláznivý příběh slabost uvědomujíce si všechny mínusy a zápory. Převládají u mě klady, zvláště skvělý Ondřej Pavelka a dokonalá husička Šárka Vaculíková, pardon Krausová. Jakuba Štáfka samozřejmě nelze opomenout, bez něj by to nešlo. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tenhle film samozřejmě nejvíc ocení fanoušci původního seriálu a taky českého fotbalu. Narážky na zákulisí nejvyšší fotbalové soutěže jinak určitě pochopit nejdou. Fekálního humoru je tu na můj vkus pořád hodně, oproti seriálu ale musím vyzdvihnout stabilní vyprávěcí linku a hlavně desetiletého Jakuba Jenčíka v roli Laviho synka. Troufám si tvrdit, že některé scény musely být Jakubovou improvizací, protože tak sympaticky bezprostřední dítě jsem v českém filmu dlouho neviděla. Těch 500 000 diváků v kině bych víc přála jiným snímkům, ale jako jednorázová zábava je to více než ucházející. Přemýšlel jsem... Bolelo to? ()

Galerie (182)

Zajímavosti (18)

  • Film je inspirován skutečnými událostmi. (ČSFD)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama