Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota

  • USA Starship Troopers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vzdálená budoucnost nevypadá pro lidstvo příliš růžově. Platí zcela jiné společenské normy, plnohodnotným občanem je pouze ten, kdo sloužil ve Federální službě. Navíc je samotná existence lidstva ohrožena útoky mimozemských brouků, kteří obsazují planety ve vesmíru a začínají ohrožovat i Zemi. Středoškolák Johnny Rico se přes nesouhlas bohatých rodičů přihlásí do služby a je přiřazen k pěchotě. Jeho láska, atraktivní Carmen, se chce stát pilotkou a kamarád Carl je přijat k vojenskému výzkumu. Společně s Ricem nastupuje k pěchotě sympatická Dizzy, která mladíka miluje. Přestože ho ostatní považují za mazánka z bohaté rodiny, Rico se pomalu zoceluje v nesmírně tvrdém výcviku. Spolu se svou jednotkou je vyslán na planetu Klendathu, kde se poprvé ocitne uprostřed bitevní vřavy. Bitva však skončí katastrofou, když brouci během jediné hodiny pobijí na sto tisíc lidí. Rico je těžce raněn. Po uzdravení je přiřazen k jednotce, které velí jeho bývalý učitel. Rica a jeho přátele ještě čeká téměř beznadějná bitva proti mnohonásobné převaze. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 050)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bug Hills 90210 wounded... Někteří jako by si tady nepatrně pletli R.A.Heinleina s Konradem Henleinem, ale skutečnost spíše směřuje k tomu, že v mládí je nejdůležitější zůstat sám sebou (nejlépe ve vojenské uniformě), nenechat roztahovačného komunistického brouka žít a hlavně ke všemu přistupovat s vědomím, že noční můra krevních bank Verhoeven je krásný, na ideály šlapající úchyl, co k smrti nerad dočítá literární předlohy svých snímků až do konce.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Dělám to pro vlast!! A co vy?…. Přesně ten film, kdy lidé umírají a já se směji. Taková kravina! Tím chci říct, že to vůbec nemusíte brát vážně! Proč je to dobrý? Sympatičtí teenager hrdinové procházejí armádním výcvikem a mají rádi armádu. Vše okořeněné humorem, dostatečně černým nebo drsným. Kosmické lodě, inteligentní brouci a HLAVNĚ VÁLKA. Teče hodně krve a jiných sraček, protože 100 000 mrtvých během hodiny není ani v Ryanovi. Napětí, humor, romantika(?) a akce (HODNĚ!!) Chcete vědět víc? ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Parodie v žádném případě. Paul Verhoeven takhle svět prostě vidí. Militaristické bojové pole brázděné figurkami i osobnostmi, které se ale rády vtělí zase do nějaké figurky. Nechutná teen a mility (jak pro koho) omáčka s jasným, výborně namíchaným obsahem včetně likvidace hrdinů podle hlubší determinace. Žádný úchyl - pořádná (nad)osobnost. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček za zvrhlost :-) ... a mám ten film v top 10. Nikoli pro zvrhlost. Dokonalé sestřelování formálních i neformálních pravidel filmu a politické korektnosti. Jinak, abych tak poťouchle poznamenal, je to mírně pesimistická polemika s Naušikou v otázce, zda je možná koexistence lidí a hmyzu :-) ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Verhoeven je blázen a nechápu jak přesvědčil producenty aby mu dali peníze na film, který, pokud by jste jej brali smrtelně vážně. Je blbý až to bučí. Děravý příběh, béčkoví herci, spousta naivity. Starship Troopers ovšem nejsou vážně míněným thrillerem, nýbrž verhoevenovsky svéraznou parodií na vše možné. Parodií plnou brutality, skvělých triků a hlavně úžašně sugestivních scén. P.S.: Heinleinovu knihu mám moc rád, je to opravdu diametrálně odlišná od filmu a neměla by s ním být spojována, ale že se jí nechal Verhoeven inspirovat mi vůbec nevadí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (72)

  • Scény, zobrazující výbuchy a požáry po zničení Buenos Aires, byla ve skutečnosti videa zachycená během požáru na Oakland Hill v říjnu 1991. (Matty)
  • Nadsvětelný pohon používaný federací je ve filmu (v původní anglické verzi) označen prostě jako "warp". V knižní předloze to byl „Čerenkovův pohon“. (vojtaruzek)
  • Film evokuje propagandu z časů druhé světové války, zejména demagogické snímky Třetí říše, které Paul Verhoeven znal z rodného Holandska. (Jirka_Šč)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Ender i pěchota si brousí zuby na emzáky

Ender i pěchota si brousí zuby na emzáky

04.12.2011

Adaptace slavného sci-fi románu „Enderova hra“ je za rohem a zřejmě se dočkáme i nové verze Hvězdné pěchoty. O válčení s mimozemšťany tedy v kinech nebude nouze. Enderovu hru měl kdysi režírovat… (více)

Reklama

Reklama