Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čaroději druhé kategorie Rumburakovi se ve světě lidí nevede nejlépe. Přes den poletuje po světě jako havran a lidské podoby si může užívat jen v noci. Největším a vlastně jediným jeho potěšením je půvabná krasobruslařka Helenka Trojanová, která každé ráno trénuje na zimním stadiónu. Naopak největší nepříjemností je inženýr Zachariáš, zavilý nepřítel zvířat, který po něm každý den střílí, a navíc se vytrvale dvoří Helence. Rumburak by se chtěl vrátit do říše zvířat, to by si však musel vzpomenout na odpovídající zaklínadlo. Zdá se, že největší šancí je spolupráce s počítačem, přezdívaným Kecálek. Znovunalezené zaklínadlo se však dostane do rukou Zachariáše, který se s jeho pomocí rozhodne nechat zmizet všechna zvířata. (TV Nova)

(více)

Recenze (167)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Nevýrazná filmová odbočka známého televizního seriálu, to je ve zkratce Rumburak. Čaroděj druhé kategorie po neúspěchu ve světě pohádek musel uprchnout do světa lidí a kvůli zapomenutému zaklínadlu tam musel i zůstat. Zápletka stejně jako čaroděj - nic moc. Jinak skvělá dvojice Lábus-Kaiser neměla moc co hrát. Dobře si vzpomínám, že už jako dítě jsem z toho měl spíš tísnivé pocity a po spoustě let je jediné co si pamatuji „hubero kororo“ :-) ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Milá pohádka s fantasy a sci-fi modely, která docela dobře funguje jako sequel původní řady Arabely. Jiří Lábus zde jako Rumburak dokazuje, že to, že funguje v seriálu jako antagonista, neznamená, že je zlým černokněžníkem - jde jen o postavu, která byla ke svým činům donucena ostatními. Milé, bláznivé... nechápu nízké hodnocení. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Jistě si všichni vzpomínáte na seriál Arabela a na všechny jeho představitele. Tak na všechny urychleně zapomeňte...na všechny kromě jednoho! Jak již sám název napovídá, hlavním představitelem je čarokněžník Rumburak, který se opět postará o pořádný rumbuk :-) Spousta kvalitních herců však netáhne, jako slavnější protějšek :-) 45% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nižší kvalitu bych i odpustil. Pochybnou návaznost jsem taky neřešil. A dokonce mi nevadilo, že se příběh odehrává v překvapivě šedivé Praze, a o pohádkové říši je jen sem tam zmínka. Peněz asi nebylo nazbyt. Ale nápad udělat z Rumburaka kladnou postavu přejít nemůžu. Vychován skvělým seriálem o Arabele v něm vidím arcizloducha (což ostatně potvrdil i v pokračování), a žádné sympatie k němu necítím. Bohužel scénář ano a tak jsem mu se skřípěním zubů musel fandit. Snad i proto mě tenhle film nikdy neuchvátil. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Rumburak je bezpochyby životní rolí Jiřího Lábuse a spin-off si zasloužil jako nikdo jiný, bohužel by si zasloužil lepší příběh, něco zábavného a magického, ne lacině působící nudu bez jiskry, která sice potěší snahou o hlupší prokreslení hlavní postavy, bohužel na úkor veškerého kouzelna, jenž bylo hlavním zdrojem síly původního seriálu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Ač ve filmu hraje známá dvojice Oldřich Kaiser (Ing. Zachariáš) a Jiří Lábus (Rumburak), ani jednou se nesešli při natáčení. Oba hráli v jiných scénách. (cariada)
  • Titulní hrdina Rumburak (Jiří Lábus) je jedinou postavou, která se objevila také v původním seriálu Arabela (od r.1979). (Olík)
  • Aby krkavci Jiřího Lábuse neklovli, tak jim jejich majitelé přelepovali zobáky černou páskou. (cariada)

Reklama

Reklama