Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pátrání na vlastní pěst může být úspěšné – někdy. A nebezpečné – vždy... Kriminální příběh režiséra Václava Vorlíčka natočený podle scénáře Jaroslava Kořána, vypráví o mladém muži, který na vlastní pěst vede pátrání po vrahovi svého kamaráda, řidiče poštovního vozu. Řidič Radek Šimek je zavražděn na své pravidelné trase mezi Radotínem a Prahou. Jelikož měl toho večera u sebe jen málo peněz, vyloučí policie loupežný motiv. Radkův kolega a kamarád Honza Marek nedokáže vyšetřovatelům říci nic bližšího. Oba se totiž střídali na směny a neměli přehled o tom, jak ten druhý tráví volný čas. Honza usoudí, že vražda nějak souvisí s Radkovým osobním životem. Zapojí do akce ostatní poštovní řidiče a s jejich pomocí se pokusí najít dívku z fotografie, nalezené v Radkových věcech… (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Úvodní chytlavá melodie Karla Svobody je úžasná. S řadou dalších písní tohoto hitmakera se můžeme setkat v průběhu filmu, kde vytváří někdy možná až příliš výraznou kulisu této "pošťácké" detektivky. Detektiv amatér v podání Václava Postráneckého, kolega a kamarád zavražděného, dělá vše proto, aby se dostal do maléru. V závěrečné honičce mu pomáhají všichni "svatí" (pošťáci). Na rozdíl od jiných zde komentujících jsem pachatele tak snadno neidentifikoval, i když je pravda, že dotyčný mi byl od začátku veskrze nesympatický. Naproti tomu Jana Šulcová (imitující zpět Marie Rottrové) působila veskrze sympaticky. Nejen když zpívá: "Život utíká, jako když práskneš bičem do koní. Růže rozvitá, co včera zvadla dnes už nevoní...." ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% - Jedna z lepších kriminálek té doby, nebudeme-li se tedy moc šťourat v situaci, kdy řidič poštovního vozu vedle svého zaměstnání, tak říkajíc v době svého osobního volna, vypátrá vraha svého parťáka, zatímco slavná socialistická Veřejná bezpečnost za tu dobu stihne co? Velký kulový. To není zrovna dobrá vizitka a nejspíš to nikoho tenkrát vůbec nenapadlo. Jo vlastně zatkla ty dva, co kradli umělecké předměty a prodávali je do zahraničí, to bylo asi důležitější než pachatel vraždy. Jinak se mi to celkem líbilo, ale samozřejmě žádná velká bomba, před kterou bych si sednul na zadek s otevřenou pusou, to není. Nejvíc se mi asi líbil Jan Libíček, byl takový správně „přirozený“ a pak ještě můj oblíbenec Bohumil Šmída v malé roličce policejního odborníka. ()

Reklama

raroh 

všechny recenze uživatele

Jaroslav Kořán scénář situoval původně do taxikářského prostředí, přenesení do pošťáckého proti vůli autora (stiženého následně zákazy publikování) samozřejmě ubralo drsnosti a autentičnosti. Škoda, že roli zpěvačky si nezahrála sama Rottrová a muzikanti z Flaminga alias Plameňáků byli nadabováni. Každopádně jejich jazzrock v hudební složce zní dodnes autenticky. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Celkem nudná kriminálka, kterou spestřovala hudba legendárního skladatele Karla Svobody a zpěv Marie Rottrové, ta propůjčila hlas Janě Šulcové. Jana Šulcová v jedné scéně vypadala úplně jako Marika Gombitová. Václav Postránecký se procházel po železničním mostě v Hlubočepích. Most protíná Prokopské údolí v jeho severovýchodní části. Když pod ním projdete a půjdete směrem na západ, rozprostře se před vámi kus romantické přírodní scenérie na okraji Pražské kotliny. Divím se, že se Václav Vorlíček podílel na psaní scénáře. No, budiž mu k dobru, že psal i něco jiného. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Dejte si na ně pozor, vážená slušná socialistická společnosti, na ty podezřelé, podvratné, chlastající a nezodpovědné hudebníky. Stýkají se s tlustými mafiány v černých brýlích (chudák Libíček nemohl v té začouzené hospodě vidět na krok), pašují kradené zboží a vraždí. A když se mezi ně zaplete krásná nevinná dívka jako zpěvačka (Jana Šulcová), nemůže to s ní dobře skončit. Ještě, že je tu vyšetřující pošťák, který případ rozklíčuje. ..........to je ale nesmysl a až z toho číší tehdejší politická masáž. Z dnešního pohledu působí toto dílo smutně úsměvně, hudební vstupy kapely až směšně trapně. Říkali mi spolupřihlížející pamětníci, že na takovou hudbu se tedy rozhodně davy nehrnuly. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Zhruba v čase 10:00 prochází Jan Marek (Václav Postránecký) po viaduktu pražského Semmeringu nad Prokopským údolím. Pod ním měla být spáchána vražda jeho přítele Šimka. (Robbi)
  • Skupina Flamingo, hrající ve filmu, byla založena v roce 1966 a podstatnou část své kariéry působila v Ostravě. V nejslavnějším období s ní vystupovala Marie Rottrová a Petr Němec, ikonickou postavou zůstával zakladatel, trumpetista, skladatel a aranžér Richard Kovalčík. Rok po natočení filmu se v rámci „počešťování“ jmen zejména beatových skupin přejmenovali na Plameňáky. Po přesídlení Marie Rottrové do Prahy (1985) se ji skupina pokusila nahradit Evou Hurychovou, nicméně na přelomu let 1988 a 1989 ukončili Flamingo/Plameňáci činnost. (Robbi)
  • Prostředí, ve kterém se příběh měl odehrávat, bylo původně taxikářské, ale zásahem dramaturgů se změnilo na poštovní. (sator)

Reklama

Reklama