Reklama

Reklama

Tři oříšky pro Popelku

  • Východní Německo Drei Haselnüsse für Aschenbrödel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři oříšky skrývají tajemství a Popelce umožní být jednou obratným lukostřelcem v zelené kamizole, prohánějícím se na koni, jindy neznámou princeznou, před jejíž krásou se i princi tají dech. Cestičku ke štěstí si Popelka najde s pomocí svých kouzelných oříšků a princ přes všechny nesnáze najde svou milou díky tak malému střevíčku, který na nožku padne jen Popelce. (Ateliéry Bonton Zlín)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Zodiak455

Zodiak455 (hodnocení, recenze)

Libuše Šafránková je v tomto filmu nádherná,ona podle mě dokázala ty princezny zahrát nejlépe.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

tuto pohádku dává televize NOVA dnes v 8 večer,v létě,a zítra mrazíka :D kdyby radši dávali nějaké letní hity,a né vánoční,zimní pohádky v letní období...v tý Nově jsou už fakt samí blázni,to snad ani není možný,buď už nemají prachy,nebo nevím....

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

nejoblíbenější pohádka a Šafránková je tam skvělá ... parádní pohádka podle mě jeda z nejlepších

OlieM

OlieM (hodnocení, recenze)

Cruise:
Ano, byl. Tou dobou byl jeho moravský přízvuk tak výrazný, že ho opravdu museli předabovat.

terulka

terulka (hodnocení, recenze)

Dle mého názoru úplně nejhezčí česká pohádka. Jakožto milovnice koní si v ní přijdu na své i já (a Jurášek je mi obzvláště sympatický) a Libuše Šafránková je krásnou ozdobou této pohádky.

x-davidek

x-davidek (hodnocení, recenze)

klasika, jedna z absolutně nejhezčích pohádek co znám, oblíbení herci, a Libuška ta naprosto nejkrásnější princezna z dětství:-)

petra8619

petra8619 (hodnocení, recenze)

nádherná pohádka. už první tóny této pohádky ve mě vyvolávají vzpomínky na dětctví. pamatuji si jak jsem při této pohádce zdobila vánoční stromeček... na to nikdy nezapomenu.... krásná pohádka

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Tak na onom saském loveckém zámečku Moritzburg nedaleko Drážďan právě probíhá výstava věnovaná Třem oříškům. Pro velký zájem byla prodloužená do konce února. Je docela milá, plná rekvizit a informací o natáčení. Dokonale autentickou atmosféru s čerstvě zasněženou krajinou kazila jen skutečnost, že zámek se z části opravuje. Ale i tak - pokud to nemáte daleko, je to docela fajn tip na rodinný výlet. Výstava je samozřejmě německo-česky.

www.rozhlas.cz/radiozurnal/zzz/_zprava/672670
http://www.schloss-moritzburg.de/de/schloss_moritzburg/ausstellungen/tri_orisky_pro_popelku/

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

On to byl především vtípek, než že bych se tam jezdil pravidelně koulovat...

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Renton: V Moritzburgu je kulový (166 m.n.m). Ani při natáčení tam ten sníh dlouho nevydržel. Hlavní sněhové scény se natáčely někde u Železné Rudy.

keoni

keoni (hodnocení, recenze)

Opravdu nádherné exteriéry, je velká škoda, že takovou sněhovou nadílku nemáme i v naší době a rozhodně je to film, bez kterého by Vánoce nemohly existovat. Kdykoli je šance ho vidět, nenechám si ji utéct.:-)

keoni

keoni (hodnocení, recenze)

nádherné filmové exteriéry, jen škoda, že takovou sněhovou nadílku nemáme i v naší době

jesperxx

jesperxx (hodnocení, recenze)

bohužel si nemohu pomoci,ale tento film byl pro mně vždy ztělesněním kýče,at už výpravou,kostýmy,tak dialogy...

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Njn. Jenže ten německej název svojí zvukomalebností evokuje něco jako tři tankisty pro oberstrumbanführena Aschenbrödela v bitvě u Kurska :)

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

flanker27: V hlavičce se dá vyplnit ze zahraničních pouze "EN název" a jelikož je to napůl německá produkce, není jiná možnost, než uvést německý název jako původní.

Stocki

Stocki (hodnocení, recenze)

Bohužel nebudu dávat plný počet hvězd, pohádku jsem viděl už asi 15× ale čím vícekrát slyším tu místama depresivní hudbu Karla Svobody a božského Káju a jeho ptáčka, tak docela pěnim...Takže jednu hvězdu uberu, i když je to vánoční klasika ale ty dva pány a jejich tvorbu nějak dvakrát nemusím :-() Suprová je hlavně Droběna :-))

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Vážně je nutný na prvním místě uvádět německou produkci a německej název?

klofka

klofka (hodnocení, recenze)

Moje nejoblíbenější pohádka, nedovedu si představit, že by byla natočená v létě, jak se o tom původně uvažovalo. Ta zima tomu dodává své kouzlo a k Vánocům to daleko více patří.

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Veverka má 3 oříšky. Otevře první- stříbrné šaty. Otevře druhý- zlaté šaty. Otevře třetí- diamantové šaty. Veverka se rozbrečí schoulí se na větev a říká: "Já se kvůli té zkurvené pohádce nikdy nenažeru!

hronik

hronik (hodnocení, recenze)

Libuska Safrankova,slunicko ceskeho filmu.Pohadka bez ktere si nedovedu pradstavit vanoce.

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Zemřel režisér Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček

06.02.2019

Legendární český režisér Václav Vorlíček zemřel ve věku 88 let. Tvůrce řady známých českých klasik jako Tři oříšky pro Popelku, Arabela nebo Dívka na koštěti zemřel v pražské nemocnici, informaci… (více)

Reklama

Reklama