Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (180)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ahsoka má skvělý rojezd, ale mrzuté, v podstatě doklopýtané finále, ve kterém několik zásadních věcí nedává moc smysl, potažmo není dovysvětleno a kdo čeká epický konec ve stylu Epizody 3, bude velmi zklamán. Úvod má vysoké ambice. Disponuje výbornou atmosférou a ctí některé trademarky starších Star Wars. Stejně tak souboje jsou slušně natočené. Ovšem od půlky už je to stereotypní přešlapování bez jakékoliv invence, či režijní iniciativy. V podstatě slabší kopie veskrze zábavnějšího a pozitivněji laděného Mandaloriana. Tahák v podobě Haydena Christensena nestačí, i když je využit solidně. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Konec uplně na hovno. Asi jako při maximálně nadprůměrném sexu dostat těsně před vyvrcholením křeč a spadnout na zem.  Na 2 nejzajímavější postavy jeden krátký němý záběr, místo nich vytáhli uplně WTF klišé následované otravným vedlejším klišé.  Jedna z nejikoničtějších SW postav zabitá do role nabarveného cosplay šaška. Chudák Mikkelsen, schválně se podívejte na jeho civilní záporáckou roli v dánském dramatu o zneužívání dětí, tam z něj jde strach každým záběrem. Potenciál to mělo, ale zase to spadlo do klasických Filoniho hoven s odkazy a pomrknutími, kde mu uniká primární kostra a zábavnou. A taky aby byl seriál o Ahsoce o komkoliv jjiném jenom ne o ní je silně WTF.  Jo, měl jsem pocit místy že to má epické záběry a pěkný přesah, ale pak jsem si vzpomněl na podobné záběry z Vychováni vlky od HBO a měl jsem pocit, že srovnávám Čtyřlístek se Zahnovou trilogií. 5-6/10 ()

Reklama

Wotan 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to zkusil a je to takové, no rozporuplné. Předlohu jsem neviděl a jestli se to drží lore je mě celkem jedno. Je to pěkně udělané a vizuál je super takže výprava za taťkem šmoulou celkem uteče. Ahsoka s kámoškama má velký štěstí, že všichni nepřátelé nejspíš prodělali výcvik u střelců ze Spaceballs,  ale chápu, že už to tak v tomhle vesmíru chodí. Sabine je napřesdržku snad permanentně a je škoda, že ji světelnej mečík jenom decentně polechtal játra. Velkej Šmoula je teda stratég asi jako Rimmer z trpaslíka. Jeho geniální rozhodování jde v podstatě shrnout do: "Pošlete tam jednotku." "Všichni naši jsou mrtví, pane!" "Přesně podle plánu." No takže dvě postavy, který to zachraňujou jsou Ray a jeho svěřenkyně. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ahsoka, seriál, na který jsem se moc těšila. A jak se povedl? Vlastně docela dost. Ale...    Všechno začne tak hezky. Setkáváme se se starými známými skoro jako kdyby to byla naše vlastní rodina, zaporácí nepůsobí hloupě, čekání na velký návrat je v pořádku. Je to prostě celé přirozené, nikdo nikam nepospíchá ani netlačí na pilu. Začátek Ahsoky je prostě nádherný a bavil mě sledovat. Jenže jak to bývá, všechno dobrý jednou musí skončit. Protože potom se všechno zkazí prapodivným a nelogickým finále. Na konci jsem si připadala divácky okradená. Ahsoka je část velkého vesmíru. To seriálu přidává a zároveň podkopává nohy. Protože to, kde jsou na konci postavy zanechané, je prostě hloupé. Ano, všechno se to bude dořešovat jinde a jindy. Ale Ahsoka nemá řádné zakončení ani žádný cliffhanger. A pokud měl být celý seriál jenom o cestě Ahsoky Tano, tak tam nemělo být tolik vedlejších postav a jejich vlastních linek, a věnovat se jenom jí. Ale my tady máme universum, v jehož rámci je konec seriálu jako jeho jednotlivého střípku prostě neuspokojivý. Brala bych to, kdybych věděla, že se pokračování (v jakékoliv podobě) dočkám někdy hodně brzo. Jenže to se nestane. Takže mám za sebou skvělý seriál, jehož konec mě poměrně zklamal, takže nevím, jak ho hodnotit. (Hodnocení, které tady mám, je průměr dílů, ale pocitově mi to na něj nevychází.) A tak strašně mě to mrzí! ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Možný SPOILER). Vizuálně načančaná vesmírná pohádka, která si připíše jedno nezpochybnitelné prvenství – je to první SW seriál, jehož osmihodinový děj se dá shrnout do jedné jediné věty. Prostě: máme skupinu lidí v bodu A, a skupinu lidí v bodu B a tyhle dvě skupiny si za rádoby dramatických okolností vzájemně prohodí místa. (Konec SPOILERU). A o žádné z těch postav se nedozvíme nic zajímavého. Klaďasové jsou (stejně jako v Rebels) v lepším případě matní, v tom horším otravní, záporáci působí o něco lépe, ale jako kdyby s nimi tvůrci pořádně neuměli pracovat (kromě výborné čtvrté epizody, která je předčasným emočním vrcholem celého seriálu). Sice se pořád něco děje - šermuje se zářivkama, lítá se sem a tam a střílí se z vesmírných stíhaček, do toho se čaruje a pronášejí se jakási moudra – nic z toho ale nedokáže zastřít fakt, že je to vlastně tak nějak prázdné a o ničem. Bod k dobru se dá přičíst pouze za pokus posunout celý ten SW svět víc směrem k high fantasy (kam vlastně logicky patří), což se ale bohužel děje pouze v rovině scénických symbolů, bez možnosti prožít nějaké skutečné osudové emoce. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • „Fulcrum“ bylo kódové označení pro agenta Aliance během Občanské války. Pod tímto jménem se jako první „schovávala“ Ahsoka Tano (Rosario Dawson). Následně pak bylo používáno i pro další agenty Aliance (agent Kallus). Původní označení Fulcrum bylo užíváno pro osobní kanál generála Anakina Skywalkera během Klonových válek (od r. 2008). (Veskoslav)
  • Rodina Sabine Wren (Natasha Liu Bordizzo), klan Wren, jeden z nejstarších a vysoce postavených klanů byl vyhlazen během operace „Noc tisíce slz“. Proto nemůžeme vidět jejího čelního představitele, Ursa Wren, po boku Bo-Katen ve 3. sérii Mandaloriana (od r. 2019), přestože patřila mezi její nejvěrnější podporovatele. (Veskoslav)
  • Loď, kterou používá Ahsoka (Rosario Dawson), je jedijský raketoplán T-6, který byl navržen a postaven společností Slayn & Korpi během Klonových válek. Kokpit raketoplánu byl následně během Občanské války použit v rebelelské Alianci jako základ pro nejlépe vyzbrojený stíhač A/SF-01 B-wing. (Veskoslav)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama