Reklama

Reklama

Střípky z festivalu v Cannes

(TV film)
  • Francie Morceaux de Cannes
Francie, 2021, 52 min

Scénář:

Emmanuel Barnault

Hrají:

Anouk Aimée (a.z.), Chantal Akerman (a.z.), Arletty (a.z.), Maurice Baquet (a.z.), Brigitte Bardot (a.z.), Jean-Louis Barrault (a.z.), Agostina Belli (a.z.), Jean-Paul Belmondo (a.z.) (více)

Obsahy(1)

Nejslavnější filmový festival světa pohledy návštěvníků, hvězd i organizátorů... Práce archiváře může být občas velmi zábavná a vzrušující, jak dokazuje tento dokument, který se obešel bez jediného slova vysvětlujícího komentáře, a přesto vypovídá o legendárním filmovém festivalu mnohé. Budeme sledovat řadu vzácných, málo známých nebo dokonce nikdy nezveřejněných sekvencí, které vyprávějí docela jiný příběh festivalu, daleko od blesků fotoaparátů, daleko od červeného koberce a ikonických schodů, daleko od přesně vyměřených oficiálních rozhovorů. Na pláži, na rohu ulice, v restauraci, na koktejlovém večírku nebo v soukromí hotelového pokoje se v těchto zapomenutých okamžicích setkávají největší filmaři a herci od Jeana Cocteaua přes Alfreda Hitchcocka až po Davida Lynche, aby vytvořili nečekanou antologii největšího filmového festivalu na světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument na České televizi plný cenných archivních záběrů. Jeden rezisér zde dobu vystihl začínají se ztrácet hodnoty. Někomu opravdu stačí moře a modrá obloha. Mihne se zde i mladý Arnold S. budoucí  Terminátor. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Přímořské májové šampaňské. Momentky, které se rozprchly, jako jarní vody, opláchnuté časem. Jedině slunce je stálé. Je štamgastem, věrným divákem, pravým pamětníkem kravat a krevet, bikin a zmrzlin, psaníček, kabelek, pozvánek v podpaží hostí. Ukrojte si očima i vy zlatý kanýr pobřeží, bohatou náklonnost  kraje karátových kanapek. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

V titulcích filmu uvedeno: český název Střípky z Cannes. Od Cocteaua po Lynche; originální název Morceaux de Cannes de Cocteau à Lynch...; rok výroby 2020. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama