Reklama

Reklama

Oscar 2018

(pořad)
  • USA The 90th Annual Academy Awards (více)
TV spot
Publicistický
USA, 2018, 239 min (Alternativní 90 min)

Režie:

Glenn Weiss

Scénář:

Megan Amram

Účinkují:

Jimmy Kimmel (moderátor), Steven Spielberg, Viola Davis, Willem Dafoe, Woody Harrelson, Richard Jenkins, Christopher Plummer, Sam Rockwell, Armie Hammer (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Slavnostní vyhlášení 90. ročníku výročních cen Americké filmové akademie, živě z Dolby Theatre v Hollywoodu. Cena Americké akademie filmového umění a věd se udílí pravidelně od roku 1929. Letos budou tedy vyhlášeny výsledky jejího již 90. ročníku. V přímém přenosu z Dolby Theatre v Hollywoodu se dozvíme, které snímky a tvůrčí osobnosti si letos odnesou legendární zlatou sošku, která, ačkoli jde o pouhou přezdívku, je po celém světě známá jako Oscar. Mezi nominovanými snímky letos mimo jiné najdeme tituly jako Dunkirk režiséra Christophera Nolana, Lady Bird Grety Gerwick, nebo Phantom Thread Paula Thomase Andersona. Šanci na ocenění hereckého výkonu mají také Denzel Washington, či Gary Oldman mezi muži a Meryl Streep, Margot Robbie, nebo Sally Hawkins mezi ženami. Slavnostním ceremoniálem, který se jako každoročně koná v Dolby Theatre v Hollywoodu a který bude již podruhé za sebou uvádět moderátor, producent a komik Jimmy Kimmel, nás z pražského studia provedou filmoví publicisté Tomáš Baldýnský a Saša Michailidis. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (64)

filmsim 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy nedávám kvůli tomu, že bych nesouhlasil s rozdělením cen pro jednotlivé vítěze, ale protože to byl za několik let nejmíň napínavý a překvapivý přenos, který ani nehýřil zábavnými momenty či něčím, co byste si za několik let pamatovali. Oscar 2018 měl sice po předešlých ročnících vskutku napěchované kategorie výbornými snímky, ale dlouhodobě favorizovaní tvůrci si nakonec sošku stejně odnesli a celý večer probíhal v unylých kolejích bez silného napětí a většího překvapení (vyjma scénáře pro Jordana Peela za Get Out). Jsem moc rád za Rogera Deakinse, Jamese Ivoryho a Frances McDormand, ale kdybych místo živého přenosu strávil spaním a ráno si přečetl jen výčet obdarovaných, tak bych měl nejspíš pocit lépe strávené noci. 5/10 Můj video komentář k průběhu udílení cen a samotným vítězům zde. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Ušlachtilá nuda. Tak korektné až to bolelo. A tak aspoň vďaka za do koberca oblečenú Frances McDormand a jej nefalšovanú radosť, vďaka za Kumail Nanjiani a jeho dokonalý humor nech povedal čokoľvek, vďaka za Mayu Rudolph a Tiffany Haddish. A Greta Gerwig zhrbená ako malé dievčatko, roztomilé. ALE: chlapci na ČT, prepáčte, ale toľko vecných chýb - Sally Hawkins nominovaná po prvýkrát? Vážne? (Blue Jasmine nič?). Denzel Washington nominovaný po 9.X ako Laurence Olivier a Spencer Tracy...vážne? Čoby herec po 8.x, to za prvé a zároveň Laurence Olivier mal nominácií 10. F. Murray Abraham v prehľade hlavných hercov a Vy že bol ocenený ako vedľajší a že v prehľade nemal byť...vážne? a Ruth Prawer Jhabvala bola manželka Jamesa Ivory. Nie muž, žena....toto nie sú chyby vyplývajúce z komentovania v priamom prenose, to je zlá príprava. Prepáčte, ale podceňujete filmových fanúšikov a to sa nemá... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na letošní Oskary jsem popravdě koukat ani nechtěl. Hlavně proto, že mě většina nominovaných filmů vůbec nezaujala. Nejlépe vycházely Tři billboardy kousek za Ebbingem a Já, Tonya a zbytek, co jsem viděl, byl tak strašně průměrný a nezajímavý, že níž už akademie klesnout nemohla. Úplně zapomněli na tak filmařsky vydařené kousky jako Velká hra, Blok 99 nebo Wind River, a bylo jim to jedno. Hlavně, že v nominacích máme pár černochů, nějakýho politika a jsme korektně v pohodě. To je vlastně i to slovo, které letošní Oskary vystihuje – korektnost. Jimmy Kimmel byl tak vysranej, aby někoho neurazil, že se v druhé polovině ceremoniálu na scéně skoro ani neobjevil. A jelikož je v Hollywoodu aktuálně tématem #metoo, tak tu všichni byli opatrní, aby nějaká hollywoodská herečka neosočila svého souseda po levici kvůli sexuálnímu harašení. Kvůli tomu i plno herců na ceremoniál ani nedorazilo. Celkově vzato tenhle ročník byl hodně špatný. Nehledě o to, že celé předávání Oskarů byla jedna velká strašná, nesnesitelná nuda, ve které se nedělo vůbec nic. Doslova! Jimmy měl jedinej nápad se skútrem, kterej stejně zanikl v té záplavě nudy, že ani pointu neměl. Jedinou radost mi udělali ocenění jak u hlavních tak u vedlejších herců a hereček. Jen Francis by u toho nemusela tak moc feministicky kecat. Jediný plus letošních Oskarů nakonec bylo to, že se vešel v časovém horizontu čtyř hodin a já stihl přijít včas do práce. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Že nevyhraje nejlepší z nominovaných, jsem zvyklý, že vyhrál ten nejhorší z nich, je přesto trochu smutné, zvlášť když ročník byl docela silný. Tady je ale asi místo na hodnocení provedení předávacího večera, který byl snad ještě o kus nudnější, než bych čekal - Kimmel je zoufale otravný, vykrádá vtipy zašlých memů a ještě má tendenci opakovat vítězům "méně důležitých kategorií" jako střih, že nikoho nezajímají. Vděčné byly alespoň střihové montáže oscarové historie, i když kdejaký youtuber by zvládl lepší - vůbec potenciál oslavy výročí zůstal nevyužitý. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Byla to příjemně strávená noc, potěšily klipové montáže (především ta k oslavě 90. výročí Oscarů s hudbou z Lásky nebeské a Lawrence z Arábie) a písničky. Z výherců mě potěšil hlavně James Ivory za adaptovaný scénář k báječnému snímku Call Me by Your Name. Fór v závěru jako odkaz na loňský trapas pobavil. Tak proč jenom tři hvězdičky? Protože se jelo víceméně na jistotu a mnohá překvapení aby člověk pohledal. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama