Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Zajímavosti k filmům (76)

Nadějné vyhlídky

Nadějné vyhlídky (2012)

Helena Bonham Carter nosila po celou dobu natáčení jen jednu botu, protože přesně tak slečnu Havisham popsal sám Dickens.

Nadějné vyhlídky

Nadějné vyhlídky (2012)

Dospělého Pipa hraje Jeremy Irvine, malého Pipa jeho mladší bratr Toby.

Nadějné vyhlídky

Nadějné vyhlídky (2012)

Většina filmových i televizních adaptací „Nadějných vyhlídek“ měla premiéru v období Vánoc.

Divoši

Divoši (2012)

Trevor Donovan byl obsazen do role, která nakonec v průběhu produkce ze scénáře vypadla. Jeho konkurzní nahrávka však natolik ohromila Olivera Stonea, že mu dopsal do snímku postavu, která v knize nebyla.

Divoši

Divoši (2012)

Matku O měla původně ztvárnit Uma Thurman, ale z finálního sestřihu byla role vyřazena, protože by snímek byl příliš dlouhý.

Divoši

Divoši (2012)

Oliver Stone začal pracovat na scénáři ještě před publikováním původní knihy.

Resident Evil: Odveta

Resident Evil: Odveta (2012)

Milla Jovovich (Alice) kvůli své roli prošla vojenským výcvikem a velká část jejích drobných poranění, která můžeme ve filmu vidět, byla skutečná.

Váňa

Váňa (2012)

Váňa po dobu natáčení urazil s koňmi 160 000 kilometrů po všech možných závodištích v Čechách, Itálii, Německu a Francii.

Útěk z MS-1

Útěk z MS-1 (2012)

Režisérům se zdál Guy Pearce na svou roli příliš hubený, a tak bylo součástí jeho přípravy na roli také cvičení a proteinová dieta.

2 dny v New Yorku

2 dny v New Yorku (2012)

Spoluscenáristé Alexia Landeau a Alexandre Nahon ztvárnili Marioninu sestru a jejího přítele.

Temné stíny

Temné stíny (2012)

Studio Warner Bros. koupilo práva na remake seriálu Dark Shadows (od r. 1966) již v roce 2007, ale záhy byl Hollywood paralyzován stávkou scenáristů, která projekt na několik let zastavila.

Temné stíny

Temné stíny (2012)

Johnny Depp (Barnabas) se podílel na produkci snímku prostřednictvím své společnosti Infinitum Nihil.

Temné stíny

Temné stíny (2012)

Temné stíny jsou Burtonovou osmou spoluprací s Johnnym Deppem (Barnabas), sedmou s Helenou Bonham Carter (Dr. Julia Hoffman), pátou s Christopherem Leem (Clarney) a druhou s Michelle Pfeiffer (Elizabeth Collins Stoddard). Skladatel Danny Elfman složil hudbu pro 14 Burtonových snímků. Spolupracoval na všech jeho celovečerních projektech, s výjimkou filmu Sweeney Todd: Ďábelký holič z Fleet Street (2007), který měl pochopitelně jako adaptace slavného muzikálu své noty již napsané. Současně se jedná o třetí spolupráci Tima Burtona, Johnnyho Deppa a Heleny Bonham Carter.

Jeden musí z kola ven

Jeden musí z kola ven (2011)

Peter Guillam (Benedict Cumberbatch) je homosexuál, což je zajímavé zejména kvůli narážkám na sexuální orientaci slavného detektiva v britském seriálu Sherlock (2010), kterého ztvárnil právě Cumberbatch.

Muž na hraně

Muž na hraně (2012)

Originální název snímku Man on a Ledge je také výraz označující v policejním žargonu osobu, která se chystá skočit z vysoké budovy.

Umělec

Umělec (2011)

Ve filmu je použita stěžejní píseň Bernarda Hermanna z Hitchcockova filmu Vertigo (1958). Není to poprvé, co si Hazanavicius vypůjčil něco od Hitchcocka. Filmy Vertigo (1958) a Na sever severozápadní linkou (1959) mu posloužily i v jeho špiónské komedii OSS-117: Rio Ne Répond Plus (2009), kde si také zahrál J. Dujardin. V souvislosti s tímto snímkem však čelil režisér Hazanavicious skandálu. Kim Novak, protagonistka ze snímku Vertigo (1958), se cítila být podvedena tím, že si Hazanavicious skladbu vypůjčil a jeho jednání označila za nemorální. Režisér byl nucen vydat oficiální prohlášení, že Hermannova hudba byla již předtím použita v několika různých filmech, a že on měl oficiální svolení tak učinit. Hitchcocka i Hermanna považuje za své vzory.

Reklama