Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Zajímavosti k filmům (20)

Stopař

Stopař (2007)

Poté, co ústřední dvojice uprchne před zabijáckým stopařem do motelu, a předtím, než je vrah napadne, běží v televizi film Ptáci (1963).

Expres foto

Expres foto (2002)

Přibližně v 15. minutě Sy (Robin Williams) sleduje na 2. epizodu 5. série seriálu Simpsonovi (od r. 1989) "Mys hrůzy", kdy chce Levák Bob zabít Barta. V atmosféře a pojetí postav scény seriálu lze nalézt paralelu s excentricitou hlavního hrdiny filmu.

Zlo neznámého původu

Zlo neznámého původu (1983)

Kniha, při jejíž čtení vyruší "záporák" hlavního hrdinu a kterou on poté vztekle mlátí do stropu, je "Moby Dick" od Hermana Melvilla.

Hlubina

Hlubina (1977)

Mechanická muréna ze scény prohledávání vraku měla přezdívku Percy, mechanický žralok ve filmu Čelisti (1975), který je také podle Benchleyho titulu, zase Bruce.

Hlubina

Hlubina (1977)

Jedná se o devátý kasovně nejúspěšnější film roku 1977 a nejúspěšnější film studia The Columbia Pictures.

Celebrity

Celebrity (1998)

Během scény v tanečním klubu hudba neodpovídá pohybům a hraní na nástroje kapely.

Celebrity

Celebrity (1998)

Když se modelka Frederique Van Der Wal otáčí kolem dokola v první barové scéně, můžeme zahlédnout bezdrátový mikrofon, resp. nahrávací zařízení kolem jejího pasu.

Krycí jméno: Vlk

Krycí jméno: Vlk (2004)

Preciznost filmu dokresluje plakát na ulici před obchodem, kde se hlavní hrdina setkává s agenty. Ten je k filmu Poslední tango v Paříži (1972) s Marlonem Brandem a rezonuje tak umístěním v čase naprosto přesně se skutečnou událostí, podle které je snímek natočen.

Orphan

Orphan (2009)

Ve scéně, kdy Kate (Vera Farmiga) zazvoní telefon v obchodě s potravinami, kde je společně s Max (Aryana Engineer) a Esther (Isabelle Fuhrman), se objevují ve spodní polici v různých záběrech dva odlišné typy obalu 7up.

Stín ďábla

Stín ďábla (1994)

Hlas The Shadowa v radiovém vysílání obstarával po dobu přibližně jednoho roku Orson Welles.

Stín ďábla

Stín ďábla (1994)

Předlohou hlavního hrdiny je stejnojmenná postava The Shadow, která se objevila nejdříve v povídkách vysílaných v rádiu, později byly její příběhy i dramatizovány, publikovány a dostalo se i na komiksy. Adaptaci příběhu zpracovala i společnost DC Comics.

Čest rodiny Prizziů

Čest rodiny Prizziů (1985)

Autor předlohy a scénáře Richard Condon napsal kromě knihy "Prizzi's Honor" také ještě další 3 díly, a to "Prizzi's Family", "Prizzi's Glory" a "Prizzi's Money". Další známé dílo autora je také "Manchurianský kandidát", který byl zfilmován dokonce dvakrát.

Kmotr III

Kmotr III (1990)

Michael Corleone (Al Pacino) hned v úvodu filmu při rozhovoru odmítá nabídnutou cigaretu a nekouří ani po zbytek filmu, přestože v obou předchozích dílech cigaretu téměř nepustil z ruky.

Reklama