Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (28)

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1994)

Po průchodu Hvězdnou bránou se tým vydává na průzkum ven z pyramidy. Poslední jde Jackson (James Spader) a dotýká se kamenných zdí. Při doteku na poslední kámen je vidět, jak se kámen nepatrně prohne a opět narovná. Část kulis byla vyrobena zřejmě z gumy.

Červený trpaslík - Časová vlna

Červený trpaslík - Časová vlna (2017) (epizoda)

Ve scéně, kdy je posádka na chodbě zastavena „růžovým policistou“, který následně snese vlnu kritiky od Kocoura (Danny John-Jules), se mění postavení jednotlivých členů. Při zmínce o planetce Rimmer stojí v záběru Rimmer (Chris Barrie) vedle Listera (Craig Charles) a Kryton s Kocourem za Listerem. Při Kocourově kritice už najednou stojí Kryton (Robert Llewellyn) vedle Listera a Rimmer až za ním

Strážmistr Topinka

Strážmistr Topinka (2019) (seriál)

Natáčelo se v obci Velké Karlovice ve Zlínském kraji.

Srdečné pozdravy z Ruska

Srdečné pozdravy z Ruska (1963)

Ve scéně, kdy desátník Taťána Romanovová (Daniela Bianchi) vstupuje do bytu a důstojnice za ní zavírá dveře (přibližně v 15. minutě filmu), si lze všimnout ruky, která dveře chytá. Zřejmě aby zavírání bylo plynuté a dveře nebouchly.

Honza málem králem

Honza málem králem (1977)

Na začátku s loupežníky, když odcházejí z trhu, je možné si všimnout elektrických skříní ve stěnách domů. Taktéž lze vidět moderní mříže kanálů v dlažbě.

Kontakt

Kontakt (1997)

Teleskop na začátku filmu se nazýval Arecibo a nacházel se v Portoriku. Měl průměr 304 m, poloměr křivosti 265, a při ploše 70 000 m2 obsahoval 40 000 hliníkových segmentů. Fungoval od roku 1963. V září 2017 byl poničen hurikánem Maria a o tři roky později se začala nosná konstrukce plošiny rozpadat a způsobila zásadní poškození reflektoru. 1. prosince 2020 pak došlo ke zřícení celé plošiny do plochy reflektoru a k nevratné destrukci přístroje.

Rychlé šípy

Rychlé šípy (1969) (seriál)

V 5. díle, při prozkoumávání podzemní chodby, kdy Mirek Dušín (Jiří Lukeš) odhrabává kameny, které se na něho vyvalí, je možné si v čase 18:34 všimnout, že kameny jsou z polystyrenu. Jeden kámen se vzpříčí, ale druhý plave na vodě. Zvuk padajícího kamení byl tedy přidán dodatečně.

Třicet případů majora Zemana

Třicet případů majora Zemana (1974) (seriál)

V díle "Tatranské pastorále", ve scéně, kdy sjíždí Martin, major Zeman (Vladimír Brabec) a provozní autem dolů do města, projíždějí dvakrát jednou a tou samou křižovatkou. A to při rozhovoru, zda si provozní někdy vzpomene na zavražděnou.

Bába z ledu

Bába z ledu (2017)

Natáčelo se v Hradci Králové.

Průměrňákovi

Průměrňákovi (2009) (seriál)

V díle, kdy má Brick (Atticus Shaffer) nastoupit na druhý stupeň základn školy, žádá rodiče, jestli by nemohli zkusit domácí výuku. Atticuse Shaffera, představitele Bricka, skutečně jeho rodiče vyučují doma. Do školy chodí pouze na přezkoušení.

Fantozzi

Fantozzi (1975)

Dům, ze kterého Fantozzi (Paolo Villaggio) seskakuje na silnici, se nachází v ulici Via degli Orti Variani. Silnice nese název Tangenziale Est Viale Castrense a slouží částečně jako městský okruh a přivaděč na dálnici.

Četnické humoresky

Četnické humoresky (2001) (seriál)

V posledním díle ve scéně, kdy se všichni připravují k odletu do Anglie, je možné si všimnout občasného mihnutí mikrofonu na horním okraji obrazovky. Taktéž je možné všimnout si stínů na letadle, které vrhá teleskop mikrofonu, kamera a natáčecí štáb.

Sarajevo 1914

Sarajevo 1914 (2014) (TV film)

Natáčelo se i v Hradci Králové a v Josefově u Jaroměře. V Hradci Králové, konkrétně na Velkém náměstí, vznikaly scény jako atentát na Ferdinanda či dějové scény na nábřeží Labe. Krom České republiky se natáčelo také v rakouské Vídni.

Nemocnice na kraji města

Nemocnice na kraji města (1977) (seriál)

Jaromír Hanzlík zde hraje řidiče sanitky, který se se snaží odejít od záchranné služby a nastoupit na lékařskou fakultu, aby se mohl stát doktorem, a poté nastoupit do nemocnice. Zde pronese větu: "Hold se budeš smířit s tím, že tvůj synáček bude nadosmrti šlapat pedály u sanitky." V seriálu Sanitka (od r. 1984) udělá pravý opak. Odejde z nemocnice, aby mohl nastoupit k záchranné službě.

Sanitka

Sanitka (1984) (seriál)

V tomto seriálu Jaromír Hanzlík coby dr. Jandera odchází k záchrance dobrovolně po vlastním rozhodnutí. V seriálu Nemocnice na kraji města (od r. 1977) sanitku řídí, ale snaží se od záchranky odejít a dostat se na lékařskou fakultu. Pronese zde i větu: „Tak se holt smiř s tím, že tvůj synáček bude nadosmrti šlapat pedály u sanitky.“

Četnické humoresky

Četnické humoresky (2001) (seriál)

Role strážmistra Arazíma (Tomáš Töpfer) je inspirována skutečnou postavou, a to Josefem Arazimem, který sloužil v Hradci Králové. Narozdíl od seriálové postavy, která byla za 1. světové války v ruských legiích, byl skutečný Arazím v legiích italských a na pátrací stanici nikdy nesloužil.

Válka skladů

Válka skladů (2010) (pořad)

Jmění dražitelů a aukcionářů se liší. Barry Weiss vlastní 9 milionů amerických dolarů, Dan Dotson 3,5 milionu, Dave Hester 3 miliony, Darrell Sheets 1,5 milionu, Jarrod Schulz 700 tisíc, Brandi Passante 700 tisíc a Nabilla Hannis 10 miliónů amerických dolarů.

Gejša

Gejša (2005)

Gejši nebyly vychovávány jako prostitutky, jak si mnoho lidí domýšlí. Jednalo se o společnice, které měly obratně zvládat konverzaci a tanec a byly po kulturní stránce všeobecně vzdělané.

Chlapci a chlapi

Chlapci a chlapi (1988) (seriál)

V současné době již prachatický areál neslouží jako kasárny, ale jsou zde obytné domy. Stále stojící bývalá vrátnice se nachází na křižovatce ulic Na Sadech a Rožmberská.

Reklama