Reklama

Reklama

Tai ji quan

  • Hongkong 太極拳 (více)

Obsahy(1)

Mladý tai chi bojovník (Jacky Wu) se musí vypořádat se zkorumpovanými čínskými úředníky, postavit se opiovému gangu a k tomu všemu vyhrát souboj o ruku své vyvolené a získání úcty svého otce. (TomikZlesa)

Recenze (22)

miklaras 

všechny recenze uživatele

Zasloužilý mistr bojových umění Yeung se rozhodne odejít do kung fu důchodu, ale neuvědomí si, že co je dobré pro něj, nemusí být dobré i pro jeho malého syna(Jackie Wu Jing), který se bojové techniky učí pokradmu z manuálů. Když si synek odskočí na festival s otcovou maskou pro lví tanec a zachrání dvě děti před obětováním, zamiluje se do krásné Rose(Christy Chung Lai Tai). Kvůli ní ho čeká nejen studium angličtiny a evropského tance, ale také dost bezvadných soubojů, při kterých musí použít rodinné tai ji. Navíc se musí postavit opiovému gangu, vedenému bílým padouchem(Darren Shahlavi) a zvítězit, aby získal ruku vyvolené a uznání svého otce. Wong Wai Hin a Yuen Woo Ping natočili klasický příběh, který neoslní dějem, ale je jasné, že choreografie jsou perfektní. I když to není moje naprosto srdeční záležitost, zaslouží si uznání, protože vznikla v době, kdy se moc kvalitních kopaček netočilo. A tai ji je v HK kinematografii pomálu, takže, proč ne... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na začátku sledování filmu jsem moc nadšený nebyl. Trapný hongkongský humor, až příliš mladičký Jackie Wu, ohraná dějová písnička ... Jenže jak to u těchto filmů bývá, většinou se skládají ze tří částí, kdy ta druhá už mne plně pohltila a závěrečná třetina bylo již klasické "martial arts peklo" na které jsme zvyklí zejména z filmů Jeta Liho... Navíc film má výborné kostýmy, prostředí, všechno je naprosto vypiplané. A dráty nejsou zas tak hrozné, je zde mnohem více perfektních klasických kung fu soubojů "na zemi", než létacích eskapád, ale i těch si užijete až až. Prostě pohodová martial arts oddechovka, kde mi Jackie Wu vlastně poprvé dokázal, jak velký a široký talent má ... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Wu Jingovi jde odklon od chladnokrevných zabijáků a dobráckých prosťáčků do komediální polohy hodně k duhu, a kde mu chybí charisma Jeta a Jackieho, nahrazuje ho decentně vytlemeným šaškováním, které do rámce filmu sedne jako flus do brčálníku. Ten kluk prostě uměl už téměř deset let před SPL a ani Woo Pingovy dráty a výtečná a náročná choreografie mu nedělaly problém. U Tai Chi Boxera jsem se skvěle bavil a nevadil mi pocit, že vlastně sleduji podařený kompilát prvků z Jetovy Once Upon série a Jackieho Drunken Masterů. 9/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný kung-fu film z Hong Kongskej produkcie. Má dobrý príbeh o mladom a neposlušnom majstrovi bojových umení, ktorého otec nechce púšťať von a núti ho stále sa učiť. On ale pri každej vhodnej príležitosti ide von, kde si nájde aj svoju lásku. A popritom ešte v meste vyčíńajú obchodníci s drogami, s ktorými spolupracujú aj vysokopostavený príslušníci polície. Zo začiatku ešte nie je moc zaujímavý, ale po približne prvej tretine filmu sa už vylepší. Akcie je tu dosť, ale tiež o nej platí to, čo aj o príbehu, teda zo začiatku je ešte iba priemerná, ale po čase sa vylepší. Súboje ani nie sú až tak moc nápadité, ale dobre sa na ne pozerá a ani nie sú moc prehnané, teda až na akčné finále. Na rozdiel od väčšiny podobných filmov ma tu moc nezaujali súboje proti skupine protivníkov, ale skôr súboje jeden na jedného. Jacky Wu tu predviedol výborný výkon, ale aj tak sa skôr hodí do vedľajších úloh, pretože nedokáže tak dobre utiahnuť film ako Jet Li, Jackie Chan alebo Donnie Yen. Najviac sa mi páči súboj Jackyho Wu s jeho maskovaným otcom, nočný súboj s príslušníkom polície alebo aj finálna akcia. A poteší aj tango v jeho podaní. Režisér Yuen Woo-Ping opäť dokázal, že akčné filmy točiť vie aj s nováčikmi. A je to jeho posledný film na veľmi dlhú dobu, takže si ho treba vážiť. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 71%. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Vtipná středoškolácká komedie , kde se problémy řeší za pomoci tai chi chuan a copem :). Celé je to vlastně jen o tom, jak se Hok Man snaží sbalit "Krysu" :) a během toho se dostává do potíží s mafiány, které musí nakonec všechny zmlátit. Humor je příjemný a zvlášť zábavné jsou scény učení se tanga, narozeninová párty a bitka v přístavu, kde se poprvé ukážou copové chvaty :). Celou dobu to vypadalo silně a u narozeninové párty dokonce i na *****, ale finální bitka ve skladišti se hrozně vlekla a byla taková nijaká i když asi měla být ze všeho nejlepší ve filmu a i když všechny ostatní předtím byly kratší tak byly našláplejší a s lepší choreografií, takže to nakonec sklouzlo jen na silnou tai chi čtyřku :). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pribeh dost pripomina Drunken Master 2 s Jackiem. Zacinajuci Wu Jing tu hra nezbedneho mladika, ktory privadza svojho prisneho otca (Yu Hai) k nepricetnosti. Nastastie ho neustale kryje jeho dobrosrdecna matka (Sibelle Hu), ktora mu aj pomaha zbalit krasku Christy Chung do ktorej sa zamiloval. Lenze sa mladik bude musiet vysporiadat aj s priekupnikmi opia v pozadi ktorych stoja ako inak zakerni Briti v čele s megabitkarom Darrenom Shahlavim. Vsetky tie Wu Jingove nezbedne kusky su nastastie vtipne skoro jak ked za mlada vyvadzal Jackie. Wu Jingova postava si tu dokonca vyberie svoje anglicke meno Jacky, ktore zacal pouzivat aj samotny Wu Jing. Z vtipnych epizodiek ma najviac bavila postava majstra (famozny kickboxer Billy Chow znamy najmä ako hlavny zaporak z Fist of Legend), ktory sa kazdych par rokov objavi, aby si pomeral sily s Wu Jingovym otcom a ked prehra, tak sa vytrati, aby mohol trenovat na dalsi zapas. Ale inak je to dobrak od kosti, ktory sa pripoji na konci k Wu Jingovi proti zloduchom. Okrem Wu Jinga v predzaporackom obdobi sa mi najviac pacila postava jeho matky v podani stale nadhernej Sibelle Wu pre ktoru to bol posledny film. Bitky su kvalitne, ale zase dost predratovane. Suboj sa sice zacne na zemi normalnymi chvatmi, ale po chvili sa borci zacnu na zemi nudit a uz rotuju vo vzduchu miestami v nezmyselnych trajektoriach. V jednej chvili sa chlapik vo vzduchu zastavi a nasledne hodi spiatocku. To uz je fakt WTF. Nastastie su bitky aspon kontaktne a borci stihnu predviest aj nejake normalne chvaty. Hlavne Wu Jing uz za mlada ukazal, ze ma na bitky talent. Skoda, ze po tomto vydarenom debute musel cakat dalsiu dekadu kym sa mu poriadne rozbehla kariera. Ale holt tradicne kung-fu na cas vyslo z mody. Vysledkom je pohodove komedialne kung-fu s leteckymi bitkami. 7/10. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Slušné souboje jednoho mladíka, jehož tatínek je vyhlášený mistr v tai .chi a naprosto skvělá maminka, která popírá asijskou podřízenost svému muži.Komediální prvky a hlášky dobře zapadají, tudíž oddechový film. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zábavný film, akční scény si sice vypomáhají špagáty, ale vše je uděláno tak, že to působí efektně ( i když občas sem měl pocit že nějaký ten provaz byl vidět ) Ohromné množství skvělých bojovníků v jednom filmu a každý dostal svůj prostor. Mlaďoučky Jacky dokazuje, že skutečně umí. Tenhle film nebudu mít problém pustit si s klidem znova, at uz kvůli skvělé akci, nebo skvělé zabavě. Samozřejmě nychybělo spousta úderů a kopů kdy se rozkopává beton, dřevo atd...prostě tak jak to umí jen asiati. Skvělý film. ()

Shimargh 

všechny recenze uživatele

Trapný Hongkongský humor ruku v ruce se slabým příběhem nezachrání ani povedená choreografie, ba ani barevné kostýmy. ()

system 

všechny recenze uživatele

Tohle je proste bomba. Oldschool kung-fu jak se patri, vyborna bojova choreografie a tuny dratu jako by z oka vypadli dnes jiz kultovnimu Once Upon A Time In China. Yuen Woo-Ping je machr a opet dokazal, ze je naprostou jednickou ve svem oboru. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

A už se zase létá :-) Když nemáte k dispozici silný příběh a hvězdné obsazení, tak co uděláte? Slátáte 20 minut děje a zbytek zaplníte řežbou. A jakou!! Yuen Woo Ping spotřebuje víc drátů, než je Česká republika schopná vyrobit za rok. Obvzvláště na závěrečnou bitku se kouká mooc dobře. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Sympatický debut Jackyho Wo v réžií ostrieľaného Woo-ping Yuena, ktorý opäť drátuje o dušu spasenú. Humor dobrý, záverečný naťahovaný súboj ma už trošku nudil. ()

Cvalek 

všechny recenze uživatele

Woo- Ping Yuen to prostě umí. Výborné provedení až na některé scény bez kterých by se film myslím mohl i klidně obejít. Film obsahuje docela výborné bojové scény a trochu i docela dobré srandy. Děj je celkem pozoruhodný ale i tak se mi pár věcí nelíbilo například některé scény které zrovna nebyly provedené dle mého gusta ale co naplat, krom toho je to skvělá podívaná na kterou se vyplatí mrknout. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála čínských "kung-fu" filmů, kde děj není je strašlivá výplň mezi zajímavými souboji, ale kde se i u děje člověk baví. Samozřejmě je třeba brát vše trochu z nadhledem, ale párkrát jsem se u toho i pořádně zasmál. A k tomu samozřejmě souboje, které až na občasné přílišné "zalanování" jsou velmi kvalitní. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Prvý film Jackyho Wu, ktorý som videl a musím uznať, že to bola dobrá voľba. Jacky mi spočiatku pripadal ako komediant, no zahral to skvelo. ()

Jarlaxle 

všechny recenze uživatele

Ne, že by to byl nějak převratný film. Ale jsou tu jiné techniky než jinde, je tu pěkná přítelkyně hlavního hrdiny (a to se mi u asiatek moc často nestává, aby se mi nějaká vyloženě líbila). Sice je to občas takové přitažené za vlasy (doslova). Ale dívá se na to všechno dobře :-) ()

Nandemaru 

všechny recenze uživatele

V některých chvílích by se dialogy mohly méně soustředit na odříkávání používaných technik a taky nevím, z čeho v číně vyrábějí lidi, že toho tolik vydrží. Ale to k tomuhle žánru nejspíš patří. Nebyl to dokonalý zážitek, ale rozhodně jsem nebyl zklamaný. A záporák je v tomhle filmu jaksepatří - v první vteřině, ve které se tam objevil se mi naprosto zhnusil a tento pocit se až do konce nevytratil, naopak stupňoval. Bez něj by mé hodnocení bylo o * níž. ()

Reklama

Reklama