Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mé znovusetkání s Dentistou po letech už nebylo stejné, jako kdysi. Na jedné straně jsem si uvědomil, že můj oblíbený Yuzna se příliš neodvázal, na druhé straně mě znovu potěšil jistý nihilismus snímku. Skvělý šílený Bernsen začne postupně vraždit téměř na potkání, a při tom mu (doufám) držíte palce, aby ho chytli co nejpozději. Dentální zákroky jsou báječné (i když vidíte, že se jedná o triky.... které se nápadně podobají těm z Akumulátoru 1 /1994/). Zabodnutí zubařské sondy do chlapcovy dásně, rozvrtání zubu největší vrtačkou, vrtání jazyka (,,Dejte ten jazyk na stranu!") a zpěv zubařské vrtačky bez konce (hned si jeden vzpomene na Maratonce). Osobně bych uvítal ještě bizarnější masomlejn, ale i tak zůstanu u původního hodnocení. Fajnové! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

A já to věděl, že jsou zubaři zlí. Dentist neni rozhodně žádnej hrůzostrašnej horor, ale člověka děsí už jen z toho důvodu, když si představí, jak mu někdo podobnej bude brutálně rozvrtávat zub, dokud se nerozpadne, ovšem i když to neni nijak hororvě děsivý, tak je to fakt moc pěkně udělaný, Brian Yuzna už má nějaký zkušenosti z re-animátora a tady zubařský zákroky dr. Feinstonea rozjíždí celkem zajímavě, kdy to nejlíp schytá asi účetní, hehe, neni nad roztahovač úst a je tady taky zajímavý poučení, že pokud si budeš 3x denně čistit zuby a nejíst sladkosti, tak přežiješ návštěvu dentisty. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Zvláštny, ľahko ujetý horor o zubárovi, ktorému po zistení že ho žena podvádza s iným mužom regulérne prepne v hlave. Corbin Bernsen stvárnil psychopatického zubára presvedčivo, zápletka je originálna a jemne béčkový nádych spolu s réžiou Briana Yuznu dodávajú Dentistovi veľmi čudný a nezvyčajný feeling. Scenár a niektoré dialógy sú zaujímavo napísané, krvavých scén nie je veľa, ale keď na ne príde sú spracované obstojne. Zaujali ma i rôzne detaily, close up zábery, spomalené scény, resp. spracovanie halucinácií, bludov a rodiacej sa psychickej poruchy hlavného hrdinu. Veľmi nezvyčajný film, ktorý ťažko zaradiť k niečomu z dnešnej tvorby a ktorý ma vo výsledku svojim spôsobom docela bavil. Keď si dá človek trochu námahy, tak aj takéto netradičné filmy sa dajú nájsť na Netflixe. 70% a slabšie 4. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dopozerané . Za mňa ehmmmm nič moc. Čakal som iné spracovanie podľa popisu na Netflixe som čakal menej postáv a viac komorné ako takto. Nebolo to najhoršie ale ani žiaden too shit... Ercute som nečakal trápnu hororovú komédiu ... Herecké výkony sa dali ale čo sa týka scenára slabé... Za mňa 30%. Takže sa na dvojku nechystám... ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

No pane jo, a teď už vím, proč se tak strašně bojím zubařů. Ještě by na mě vlítnul takový a to bych se asi zbláznil. Příznám se, že jsem čekal béčko, možná céčko a docela jsem od toho nic nečekal, ale že mě to dokáže zaujmout, to jsem nečekal ještě víc. Samozřejmě, film trpěl nedostatkem snad všeho, financemi počínaje a kvalitními dialogy a scénářem konče. Nicméně doktor mě prostě dostal a jeho rafinované zabíjení ještě více. a ten konec...mnam:-) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)
  • Počet mrtvých - 4 (Musak)

Reklama

Reklama