Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

castor 

všechny recenze uživatele

Celé to šlo odvyprávět za čtvrt hodiny, a to včetně pauzy nutné pro návštěvu toalety, jenže to bychom přišli o dávný skorokult, který se na véháeskách ve videopůjčovnách zrovna dvakrát neohřál. Nekompromisní béčko a první velký film urostlého švédského objevu Dolpha Lundgrena, ve kterém si ukousl hlavní roli. Sovětský voják Nikolaj, velitel povstalců Kallunda a uřvaný americký reportér. Neslučitelné trio, které nakonec bojuje na stejné straně. Lundgren na rozdíl od svých kolegů (Arnie, Sly, Van Damme, Seagal) nemá na kontě ze „zlatých“ béčkových let žádný skutečně dobrý či kultovní snímek (ve čtvrtém Rockym a v Univerzálním vojákovi si střihl záporáky a nebyl za hlavní hvězdu). Úplně zlé to ani po letech není: zamlklý hrdina, pár slušných hlášek, množství solidních explozí a krapet nostalgie. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Nikolaj, bol si Spetsnaz." – „Ja SOM Spetsnaz. Len už nepatrím k vám." Béčko nesúce sa na rambovskej vlne v hlavnej úlohe s veľkým Lundgrenom, ktorý sa do úlohy robota-zabijaka hodí viac, než ktokoľvek iný. Akcia je najväčším plusom, scény sú prehľadné a vzhľadom na nižší rozpočet ich možno označiť aj za veľkolepé (všetko čo môže vybuchnúť aj vybuchne :)). Mimo nich je to už skôr nuda. Na jedno pozretie ale môže byť. 55 % ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

Parádní béééčkovej film s nadějným nabouchaným Dolphem Lungrenem u kterého jsem se náramně bavil supr scény. Ruského důstojníka Specnaz zahrál švédský svalovec naprosto přirozeně a zvlášť v první půlce filmu z něj přímo sálá "smrtící mašina" Nechtěl bych ho potkat nasranýho uprostřed války a ještě na špatný straně bojiště. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

ARE YOU OUT OF YOUR MIND? NO, JUST OUT OF BULLETS! Ostuda, že jsem tento film viděl až dnes, jelikož jsem jako dítě v 90. letech na VHS kazetách sjížděl filmy jako Braddock nebo Rambo. Tenhle masterpiece mě uchvátil stejně silně, jako by mě uchvátil tenkrát. Dolph je stroj na zabíjení. Komu dá loktem do hlavy, tak tomu praskne lebka. Obrněná auta vybuchují jedno za druhým, helikoptéra CCCP rozsévá smrt v podobě modrého deště a Dolph nakonec získá ultimátní zbraň, která trhá končetiny. Jediné co trochu drhne, je střed filmu v buši. I tak naprostá spokojenost. YOU LIED TO ME GENERAL! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z těch lepších filmů, ve kterých se Dolph Lundgren objevil. Příběh samotný je sice opět poněkud stupidní plný nereálných situací, ale na to jsme u podobných akčních béček byli přeci zvyklí. Já dával vždycky přednost spíš pořádným bitkám před kvantem vystřílené munice a výbuchů, ale i to k této podívané patří – bez toho se neobešel ani Rambo a jiné filmy, jenž už dneska mnozí považují za „kult“. Tenhle kousek se mezi legendy nezapsal a už ani nezapíše, ale Dolph coby tvrdý rusák, který sejme bezpočet svých soudruhů i kubánců si nevedl vůbec špatně. Podal na své možnosti slušný výkon. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Počas akcie páli ruský vojak po nákladiaku z ručného protitankového granátometu, v ktorom však nemá raketu. Napriek tomu dokáže na kamióne preraziť sklo aj pletivo. (johnsnow)
  • Regopstaanovi, který představoval křováka Gaa, bylo v době natáčení 95 let. Jedinou podmínkou k jeho účasti bylo, aby ho mohl stále doprovázet jeho kmen. (Saur.us)
  • Z histórie: 36 000 kubánskych jednotiek prišlo do Angoly v rokoch 1975-76 po rozpade portugalských kolónií, na pomoc novovzniknutej angolskej vláde. (andykovac)

Reklama

Reklama