Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Padej, českej šmejde !!" ;) I křovák se mohl potrhat smíchy, hlavu si ukroutit, to až tak moc je tahle Lundgrenova - Ten je tu mimochodem opravdu výtečný !! - rambovská variace převážně zábavná.. Hodně slušné béčko, jemuž však příliš nesluší režijní břídil Joseph Zito, jinak jde ovšem o legendární záležitost.. V jakém jiném americkém bijáku se mluví o zkurvených Čechoslovácích ?? ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Akční klasika z 80. let, která pro mě patří k tomu nejlepšímu, co Dolph v akčních filmech natočil. Příběh je jednoduchej, akční scény parádní. Je to hodně podobný Slyovu Rambovi (Hlavně trojce) a Arniemu Komandu. Dolp je jako ruský Spenaz věrohodný a ve filmu je ve skvělé formě. Je zde spousta skvělých hlášek u kterých se vždy zasměju. Akční scény jsou plný mrtvých, parádních výbuchů a pěkně natočené. Ani v dnešní době se filmek nemá za co stydět. Za mě 100% :) ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika. Lundgren v nejlepší formě, kondici. Role mu sedla dokonale. Hudba průměr. Akční scény výborné, příběh taky docela ušel. Finální střílení docela velkolepé a i dobré hlášky zazněly ve filmu. Nejvtipnější scénou bylo jak Lundgren zpíval v hospodě ruskou hymnu. Takže u mě spokojonenost. 82% = **** ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Ten závěr je prostě bombička, skvěle natočená a podkreslená dobrou hudbou, avšak všechno co tomu předchází je takové napůl tam a napůl tam. Pro milovníky akčních filmů málo akční, pro vážnější publikum příliš akční. Prostřední část je taková snaha o vážné nakouknutí do mysli člověka, který se postupně mění z nemyslícího zabijáckého stroje na uvědomělou lidskou bytost, která se nebojí využít své schopnosti pro pro něj nově nalezené dobro. Ani jedno bohužel není vypipláno a dovedeno k dokonalosti. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

No tak tohle je akční pecka, viděno 21 let po vzniku filmu, takže žádná nostalgie, ale asi mám pro tenhle typ filmu určitou slabost a dnes mi dost chyběj. Dolph je tu fakt těžkotonážní machr a Nikolai Rachenko je určitě jedna z jeho TOP hlavních rolí, já toho kluka blonďatýho mám ze tria padlých akčních hrdinů ( Lundgren, Seagal, Van Damme ) asi nejrači. Vydařenou akci jsem čekal, ale na 4* to vyšvihl i poměrně dobrej příběh, hlášky novináře, XiXaO a Africká přenádherná příroda, Dolphik tu moc nemluví, ale když už z úst něco vypustí, stojí to za to. [7.5/10 březen 2010] ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Na začátku filmu Generál Vortek (T. P. McKenna) uvede, že aktivní vojenskou účast v Mombace SSSR předalo do rukou Kuby a Československa. Ve verzi s původním zněním je to zdůrazněno několika odkazy na "Czech bastards" a ve scéně, kdy do vězení přivádějí Deweyho (M. Emmet Walsh), zazní dokonce čeština. Slyšet je konkrétně: "Kuš dědku," a "Ukaž co máš v kapsách." Ostatní náležitosti jako uniformy, helmy a vojenské značení však nemají s Československem nic společného. (KM Phoenix)
  • Vrtulník, který má představovat sovětský Hind, je přemaskovaný Sikorski S-62 / HH-52A. Jedná se o stejný stroj, který byl ke stejnému účelu použit ve filmu Braddock: Ztracen v boji (1988). (Stejšn)
  • Pre miesto odohrávania tohto filmu sa tvorcovia pravdepodobne inšpirovali tým, že väčšina afrických štátov bola v čase socializmu vo veľkom zásobovaná vyraďenou technikou zo socialistického tábora. (A deje sa tak stále.) Takže pre film nebol problém zohnať ruské osobné terénne vozidlo UAZ-469 (kópia amerického JEEP), stredné nákladné vozidlo GAZ-66 a neposlednom rade stredný tank T-34/85 . (andykovac)

Reklama

Reklama