Reklama

Reklama

VOD (1)

Jamie Foxx hraje dříče, co chce vlastníma rukama zařídit dobrý život svojí bystré dceři. Čištění bazénů v údolí San Fernando je ale jenom fasáda pro jeho skutečné živobytí: lov a zabíjení upírů pod křídly Mezinárodní unie lovců upírů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (314)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hrozná bejkárna. A to teď nemyslím ale vůbec pozitivně. Přes solidní a místy i úsměvný úvod to zase zabije totálně zpackaný a přepálený konec. Lovci, hodní a zlí upíři, krém proti spálení. Wtf? Že vezme tuhle roli Jamie Foxx, to jsem nějak neřešil, ten už svou první a asi poslední sošku doma má, ale proč na tak stupidní roli kývl například Oliver Masucci z pro mě kultovní Darku, to pro mě fakt zůstává záhadou. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zvykl jsem si už, že klasičtí upíři bývají v popkulturních, hlavně amerických filmech většinou zkarikovaní. Ale tentokrát to nebylo tak hrozné. Kromě parádních moderních akrobatických kreací, které upíři předvádějí, když to do nich někdo nakropí brokárnou, jsou víceméně ze staré tradiční školy - vadí jim Slunce, nesnášejí česnek a nejsou vidět v zrcadle. I jejich lovci docela ujdou, i když mnohem radši, než šaškujícího Foxxe s jeho otravnou rodinkou, bych v hlavní roli viděl Adkinse a jeho (filmového) bráchu. Ale to už by byl pravda úplně jiný film. A tak divák musí přetrpět něco infantilního humoru (no, párkrát jsem se i zasmál) a fůru vztahových a rodinných keců. Ale úplně nejvíc mě nakrklo, že se mezi upíry opět najdou nějací ti pitomci, kteří být upíry vlastně nechtějí a pomáhají lidem lovit ty pravé upíry, kteří jimi být chtějí. Tenhle přiblblý antropocentrismus mi ve filmech o upírech fakt děsně vadí. Ale za tu skvělou akci dám třetí, ať nežeru. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Netflix vrámci žánrovej jednohubky opäť trafil do čierneho, a i keď nedávam vyššie hodnotenie, tak som si snímok veľmi užil. Nejaký scenáristický majsterstuck som nečakal, no musím pochváliť pomerne priamočiary príbeh, ktorý sa nehrá na nič viac. Dej odsýpa pomerne svižne, aj keby som to o pár minút skrátil a okresal infantilnosť niektorých dialógov. Škoda, že aj napriek ráznej akcii a pomerne slušnej nádielke krvavých scén, sa opäť netflixáci snažia zaujať čo najširšie publikum. Trošku viac pritvrdiť, bol by to žánrovo novodobý buddy-blade film dekády. Pridajte k tomu luxusný soundtrack a naozaj vycibrené bojové scény s niekoľkými inovatívnymi zábermi, čo je v dnešnej dobe, keď máte pocit, že ste už videli snáď každý možný bojový pohyb, naozaj ťažké. Skvelá (no časom zabudnuteľná) zábava! 70%. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Na Dennís měnu jsem se dost těšil, ale po zhlédnutí musím bohužel konstatovat, že převládá mírnější zklamání. Pojďme si to tedy probrat detailněji...Jamie Foxx v hlavní roli dokonalý, na něm a jeho charismatu celý film staví, on ty bad-ass charaktery umí podat naprosto přesvědčivým způsobem. Co mi ale vadilo, byla postava Franca. Proč všude cpát rádoby komediální figurku? Přece nemusí být film s upíry jen čistokrevnou zábavou, navíc ty samotné vtipy často ani nevykouzlily úsměv na tváři, spíš menší křeč. Příběh nemá asi čím moc zaujmout (únos rodiny jako nejvíc klišoidní zápletka ever), pár inovativnách vychytávek (obchodování s upírskými zuby) se zde ale přesto najde. Co naštěstí ale film zachraňuje a posunuje ho na tři hvězdičky, to jesť choreografie bitek. Tady jsem si pošmákl, navíc se divák dočká i dost krve (cameo Addkinse potěšilo). Suma sumárum. Jako zábavná jednohubka na zabití odpoledne to postačuje. Ale jako film s rozpočtem 100 mil. dolarů s vyššími ambicemi výsledek vidím přesto spíše negativně. Netflix v poslední době na poli filmů úděsně stagnuje. Za mě 6/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná letní kravina, místy připomene Planet Terror. Béčková upíří komedie nemá laťku nijak vysoko, tudíž tady to se kvalifikuje. Snoop jako bonusový zabiják, Franco baví v roli sidekick pochcánek, je tu jedna efektní auto-honička, jinak mraky CGI krve, L.A. sluníčko a pěkný havajský košile. Žádná divácká povinnost, ale jen tak na relax je v pohodě. ()

Galerie (178)

Zajímavosti (13)

  • Posledná veta filmu je: "To je to, čo milujem na LA: všetci prekliati upíri." Je to odkaz na poslednú vetu vo filme Stracení chlapci (1987): "Jednu vec o živote v Santa Carle, ktorú som nikdy nezvládol: všetci prekliati upíri." (maramashi)
  • Všetci "contortionist vampires" boli najatí účinkujúci zo živých vystúpení ako "Cirque du Soleil". Bol to spôsob ako nielen ukázať iný typ upíra, ale aj poskytnúť prácu umelcom, ktorí boli bez práce v dôsledku pandémie Covid-19. (maramashi)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Reklama

Reklama