Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na jednom z newyorských dálničních obchvatů se v ranních hodinách, kdy každý spěchá za svými povinnostmi, srazí dvě auta. Zdánlivě se vlastně nic nestalo, jen jedno auto zůstalo nepojízdné. Ale pro oba řidiče má jejich náhodné setkání nedozírné následky. Tím jedním je úspěšný mladý advokát Gavin Banek (Ben Affleck - Nejhorší obavy, Pearl Harbor ad.), který zmeškal klíčové stání a omylem našel klíč k nekalým praktikám v rodinné firmě, druhým Doyle Gipson (Samuel L. Jackson - Shaft, Vyvolený ad.), nešťastný otec, který se opozdil k rozvodovému řízení a zřejmě ztratil ženu i své děti, přestože by s nimi chtěl být každou minutu. Banek a Gipson jsou naprosto odlišní muži. První mladý, toužící za každou cenu po penězích, úspěchu a vysokém společenském postavení, druhý stárnoucí, který už se jen zoufale brání, aby se neocitl až na samém dně.Drobná autonehoda, která je svedla na okamžik dohromady, je ve svých nečekaných důsledcích staví proti sobě. Promění je v nepřátele na život a na smrt a zavede je až na samý okraj sebezničení... Ironie osudu, film o zcela nepředvídatelných zvratech lidského osudu, je americkým debutem britského režiséra Rogera Michella, který je mj. tvůrcem mimořádně úspěšné komedie Notting Hill s Hugh Grantem a Julií Robertsovou. O svém filmu, který se jednoznačně opírá o skvělé herecké výkony obou hlavních představitelů, řekl: Scénář mne zaujal hned při prvním čtení. Líčí náhodné setkání dvou mužů, po němž se doslova protnou jejich životní kruhy. Zavede je, do jisté míry proti jejich vůli, na podivné cesty plné násilí a brutality, kterou by v sobě oni sami ani nehledali. Jenže z cest, po nichž se ti dva vydali, už není návratu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco víc. Na thriller to není dost napínavé, na drama je to moc povrchní. Na druhou stranu, cílem tohoto snímku je působit věrohodně, což se celkem daří. A stejné je to vlastně i s Benem Affleckem - jeho herecký výkon je nulový, ale pakliže se snažil ztvárnit lidskou nulu, tj. průměrného zkorumpovaného právníka z Wall Street, pak se povedlo. Ale já se ptám: proč? Jaký ten film má smysl? Pointa je silně neoriginální a nevěrohodná. A pokud cílem snímku opravdu bylo působit "jako ze života", pak nepasující happy end to dokonale zkazil. Zítra už nebudu vědět o čem to bylo. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Pozerateľné a zručne spravené drámo, ale výdatne zaliate hollywoodskym bullshitom. Takže prechcaný newyorský právnik má morálny problém pripojiť stránku s podpisom k pár iným stránkam? A urobiť to, aby nahradil dokument, ktorý niekde stratil? Ľudze mojo, to je väčšie sci-fi ako predstava, že nový Jánošík zarobí celosvetovo viac ako Avatar. Zvyšok deja je nadto síce zábavný, ale strááášne vykonštruovaný (právnik nevie, že existuje ručenie a bankára sa naň pýta ako úplný idiot???). To ako hrdinovia riešia svoje problémy je absurdne blbý. Ďalej sa musím priznať, že mi tieto americké moralitky občas lezú na nervy. Ona celá továreň na sny je totiž v zásade len mäsokombinát, ktorého cieľom je zisk a v zákulisí sa to s morálkou rozhodne nepreháňa. A dostať od tých najväčších smradov naservírovaný takýto blábol za 45 miliónov dolárov (čiže určite sa použili "účelne")? No nabúchajte si to niekam do treniek. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Dokonalá hollywoodská produkce s velkými ambicemi, leč celé je to tak průhledně vycucané z prstu - až běda... Hra s velkými emocemi, osudovými momenty a neuvěřitelně vykonstruovaným příběhem a chováním postav, vrcholící v tradičním kýčovitém >cajdendu< ... Konec dobrý, všechno dobré - a nic víc... Falešné - jak ta akta, když o to jde... Nemůžu proto souhlasit ani s Pomem, že tenhle film snese nějaké srovnání se Schumacherovým "Volným pádem". Tenhle film si prostě obsahem hraje na něco, na co formou nemá. Prostě další rutinní velkorozpočtová hwština, po které za pár let neštěkne ani pes. Tři hvězdičky s ironickým úšklebkem a sebezapřením za průměrný >dobrý< film... - - - P.S. Marno je hodnotit tradičně otřesný novácký dabing, kterým atmosféra děje padá kamsi do úrovně tuzemáckých televizních inscenací... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA CINEMA HD - Čirou náhodou jsem se k Incidentu dostal a hle...Na to, že je to již 13 let starý kousek, to nebylo zlé. Avšak i na poli rovných 90 minut to ztrácelo občas tempo a atraktivitu a i samotný závěr mi přišel moc rychlý. Obzvlášť, když TV Nova utne film pár vteřin před závěrečnými titulky, to pak ani nevíte, která bije :) Hlas Bena Afflecka v českém znění fakt nic moc, to mi taky kazilo dojem. 68% (with J.) ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tak od tohoto filmu sem nic nečekal a dostal sem něco velmi propracovaného, chytrého a zábavného.Má to velmi dobrou atmosféru a od začátku do konce jsem se ani jednou nenudil.Herecké obsazení bylo moc dobrá volba.Na jedné straně výborný a sympatický Samuel L.Jackson a na druhé nesympatický Ben Affleck, který mně velmi překvapil , protože on i hraje.Velmi nadprůměrný film!!!! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Interiér domu, v ktorom sa Gipson (Samuel L. Jackson) nachádza počas úvodných scén filmu, nie je ateliér, ale skutočný dom v Queense, ktorý režisér Roger Michell našiel pri hľadaní lokalít. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v New Yorku (New York, USA) a Hackensacku (New Jersey, USA). Scény nehôd sa nakrútili za dva dni, pričom daná diaľnica v New Yorku bola v tom čase odstavená z pravidelnej premávky. (Arsenal83)
  • Při natáčení posledních scén nosil Ben Affleck (Gavin Banek) pod oblečením neopren, při natáčení scény s rozstřikovači se totiž silně nachladil. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama