Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (166)

JASON_X 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže Dexterův příběh skončil skoro přesně tak, jak mi bylo během celé jeho nové desáté řady postupně víc a víc jasné že skončí, protože jinak vlastně ani skončit nemohl. Tedy uspokojivě skončit. Cítím trochu sentimentu a nostalgie, protože navždy odešla část mého filmového pokročilého mládí... no dobře, tak teda mého středního věku. Jsem rád, že děj nijak nerozvíjel postavy homomanželů ani ekologickou mládež z prvního dílu, moc rád jsem znovu viděl Dexterovu ošklivou milou ségru a velkého sympoše Batistu a pá pá! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle nějak si představuji téměř dokonalý epilog k jednomu z nejnapínavějších seriálů nové vlny 21. století. Sice to úplně nemá onu nervydrásající patinu jako téměř v každém díle prvních řad před dekádou, jinak je ale starý dobrý Dexter zase na chvíli přesně tam, kde jej Showtime a hlavně fanoušci chtěli a POTŘEBOVALI mít. Doufám, že to odstartuje novou vlnu minisérií k tomu nejlepšímu, co televizní tvorba US před více než deseti lety začala produkovat. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu velice jsem se těšila na nové díly. Nečekala jsem, že to bude nějaká bomba, jen jsem Dextera chtěla ještě z nostalgie vidět. Žádná bomba to tedy taky není, jen takový slabý destilátek. Angela skvělá, synek bohužel nesympatický, měli vybrat jiného herce. Konec divný a nelogický. Ale i tak se mi to líbilo. A taky jsem si teď všimla, že autor knižní předlohy se jmenuje Lindsay. To je hezká malá domů😀 ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

MEGASPOILERY: Důstojné zakončení seriálové ságy, ale docela mě zklamalo posledních dvacet minut, které byly zbytečné... Nejvíc jsem se těšil na scénu Bautista vs Dexter a na to ani nedošlo. Měl se jim ke všemu přiznat, objasnit zločiny jako poctu LaGuertě, Doakesovi, Debře a dalším, předat pasažéra svému synovi a sám by buď pokračoval ve vraždění ve vězení (kde jsou vrazi) a nebo by se zabil... Tak jako tak, určitě by to byl lepší konec - nebo příprava na další série Dexter & Son. Jeden ve vězení, druhej na svobodě. ()

Mimesis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na devátou řadu jsem se docela těšil. Když jsem se dozvěděl, že scénář bude psát Clyde Phillips, těšil jsem se ještě víc. A když pak Clyde Phillips prohlásil, že devátá řada je "to nejlepší, co kdy napsal.", byl jsem opravdu zvědavý s čím příjde a trochu doufal, že se mu podaří opravit děsné zakončení seriálu, se kterým přišla řada osmá. Bohužel, přišlo akorát obrovské zklamání. Ani nevím, kde začít. Mimochodem, spoustu lidí tvrdí, že je zklamal až poslední díl, ale já jsem byl zklamaný už od prvního. Mělo to veliký potenciál, herci byli fajn (Hall, Alcott, i Brown), zimní atmosféra fungovala podobně jako slunné Miami, ale děj prostě nedával vůbec žádný smysl. Co dějový zvrat, to naprostá nelogická hloupost. Sorry, začal jsem předstírat, že devátá řada neexistuje. Cože, jaká devátá řada? Žádná není. Čus. ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • Kurt Caldwell (Clancy Brown) si na jukeboxu v hospodě pouští skladbu „Runaway“ od Dela Shannona. (hrumsrt)
  • Tvorca Clyde Phillips pre jeden rozhovor raz povedal: "Mojím osobným snom konca šou bolo, že ho za svoje zločiny popravia. Leží na stole a za oknom sú všetci ľudia, ktorých zabil. Ale ostalo to len v mojej hlave. Nikdy som to nikomu nenahodil." Dexter nebol odsúdený porotou za jeho zločiny, ale jeho syn ho prinútil v záverečnej scéne, aby otvoril oči a  povie mu: "Pozri, čo si urobil!!!“ V tom Dexter uvidí v mysli svoje obete. (Dajman)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama