Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milionář Drew Latham je úspěšným manažerem velké reklamní společnosti v Chicagu, má krásnou přítelkyni, luxusní byt a zajištěnou budoucnost. Jeho osobní život je však povrchní a prázdný. Obzvláště těžce to na něj dopadne poté, co jeho krásná přítelkyně Missy odmítne nápad strávit s ním vánoční svátky na Fidži a odjede domů. Když Drew projde svůj adresář, ale nikde nepochodí, navštíví v záchvatu deprese psychoterapeuta, který mu poradí, aby se jel podívat někam, kde mu to připomene šťastné vánoční vzpomínky. A tak se Drew vypraví tam, kde prožil dětství. Dům je stále stejný, dokonce na schodišti stále vrže stejný schod, ale jinak se všechno změnilo. Jeho rodina už tu nebydlí a rodina Toma Valcoa není nečekanou návštěvou, která se jim potlouká kolem domu, příliš nadšena. Drew je však posedlý myšlenkou prožít šťastné Vánoce v kruhu rodiny, a tak majitelům domu nabídne dvě stě padesát tisíc dolarů za možnost zůstat přes Vánoce s nimi jako jejich syn. Tom okamžitě obrátí a přivítá muže jako svého syna, jeho žena Christine a jejich syn Brian po krátkém váhání na hru také přistoupí. Drew chce svátky se všemi tradičními zvyky. Situace se vyhrotí, když se domů vrátí dospělá dcera Alicia, bez servítků všem řekne, co si o nich myslí, a odmítne s ostatními hru na bratra hrát. (TV Nova)

(více)

Recenze (152)

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Vtipná vánoční pohodovka s dost ujetým námětem, ale slušně zahraná (až na Bena) a hýřící docela velkým počtem vtipných momentů. Dolů to sráží ta jasná a každoročněfilmová vánoční moralitka a hlavně závěrečný pohled do bistra, kde jsou všichni v páru a šťastní. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ze začátku jsem se kameňákům čestného předsedy svazu postižených obličejovou obrnou celkem chlámal.. Zbytek filmu nijak extra nepřekvapí ale vtipy mě bavily. Jasně není to žádný nadfilm se super dějem, ale jak už tady někdo níže poznamenal, na zastavení se při klišoidním předvánočním shonem s kakaem v ruce, naprosto plní svůj účel. Za mě 3 z 5 ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Tuctovej Vánoční film, který ničím příliš neurazí ani nenadchne. Jak to dopadne je úplně jasné hned v prvních minutách, zase to je u podobných filmů docela běžné. Jako tako vánoční oddechovka docela dobré. 55% ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Náhodou dost dobré. Moje vánoční filmy tento rok zatím nebyly nic moc, takže konečně něco povedeného. Dalo by se jít i níž, ale když vidím ty herecká jména, tak mi to nedá. A ne, nebavím o Affleckovi, ale třeba takový Tony Soprano aka James Gandolfini je super. Smát se tam dá navíc spoustě věcem. Žádná každoroční tradice z toho nebude, ale třeba jednou zopakuju. 4-* ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Námět nebyl špatný a kdyby se toho chopil schopný scenárista, mohl to být dobrý film, i když průběh a závěr příběhu je samozřejmě dopředu jasný. Ale scénář je bohužel slabý, takže té proměně vzájemných vztahů postav a jejich charakterů nelze věřit. A co je ještě horší, je Ben Affleck, který přehrává jako ochotník z Horní Dolní a je místy doslova nesnesitelný. Měl by si pod stromek nadělit herecké kursy. ()

rasto87 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že to nie je celkom to najlepšie čo mohli natočiť, je pravdou, že je to tak trošku prepadák a taktiež je pravdou, že herecké výkony neboli nijak oslnivé ale pointu to malo. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Ja chápem, že to tu odpadujete a hodnotíte to jednou, dvoma alebo max troma hviezdami, pretože je to gýč a bla bla bla. Proste má to svoje muchy a Affleck nie je práve úžasným charakterným hercom, ale pre mňa je toto už taká kultová vianočná záležitosť a dosť dôležitou prísadou je aj skvelý slovenský dabing. Ten sa len málokedy skutočne vydarí, oproti tomu českému je dosť pozadu, ale v tomto prípade to neplatí. Pre mňa je Surviving Christmas nenáročná, milá a vtipná vianočná vecička na odreagovanie a naladenie sa. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck v jednej zo svojich najhorších rolí. Zvyšok osadenstva sa mi páčil, hlavne Gandolfini, ale to čo tam stváral Ben bola hrôza... 45% ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

"Moje rodina není na prodej!" "Zaplatím dvěstě padesát tisíc dolarů." "Vítej doma,synku." Vůbec to není taková hrůza.Typická vánoční komedie s jednoduchým příběhem a několika slušnými vtípky. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Milionář nemá vlastní rodinu a tak si na Vánoce pronajme tu, která bydlí v domě, kde vyrostl. Dobrý námět, ale zpracování pokulhávalo. Na navození vánoční atmosféry to fungovalo dobře, ale někdy to bylo vyloženě trapné, hlavně to focení matky, kýčovité sáňkování, toho kýče tady bylo vlastně docela dost. I to slintání černého dódy nad mámou rodiny nebo mudrování dcery, která jako by do téhle podivné rodiny ani nepatřila, vůbec to dohromady neklapalo. O Affleckovi se moc vyjadřovat nebudu, evokuje ve mě nabubřelého sobeckého fouňu, a to nejen v tomto filmu. Jako film, u kterého se dá v pohodě péct cukroví nebo vyrábět adventní věnec to ale svoji roli splňovat určitě bude. ()

veere 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není tak špatné a rád se na to jednou za čas (na vánoce) podívám, boužel dnes mi to uniklo :-) Nevím jak je na tom puvodní znění, viděl jsem vždy jen dabing, a i když je to jen průměrná komedie, dá se říct že originálnost tam je, pár vtipných momentů taky a člověk se pobaví. A souhlasím s názorem hlavního hrdiny, k čertu se svátky! (mít prachy tak hned vypadnu někam do tropů, u nas sníh sice taky není, ale hlavně nenajdete na pláži haldu idiotů pobíhajících po měste a shánějících dárky - konzoušká oslava svátků) ()

Bodega_Bay 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že jako náladový film na Vánoce je to ideální. Rozhodně doporučuju křeslo, deku, cukroví, nesmrtelný vaječňák do jedné ruky, kapra od večeře do druhé ruky a mysl připravenou na všechny ty přihlouplé filmy vhodné jen na rozjitřenou vánoční náladu :-) ()

Kraliczech 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento film si zaslouží lepší hodnocení. Snažil se do až idylické vánoční atmosféry v Americe zasadit různé psychologie různých lidí a rodin. Návrat do dětství po tom, co nám ho něco připomene, je to i pojem, ale nevzpomenu si. Akorát je to trochu přehnané, včetně humoru, který tam sice sedí, ale když to člověk nebere jako já, tak to může působit jako blbost. Každopádně 50% je hodnocení podprůměrného filmu a to tohle není, tento film si s žádným nespletu. Je to docela originál. ()

BlackVelvet 

všechny recenze uživatele

Ja mam vseobecne rada predvanocni komedie a to i ty prastene kde je to jak sci-fi a muze ses stat cokoliv. To ale musi byt podmineno tim, ze je to scenaristicky chytre, fakt vtipne atd. Tento film bohuzel je jen trochu vtipny v momente, kdy Benovi prijede jeho prava milenka do jeho nahradni rodiny, tak asi tak 5-10 minut sem se te situaci i zasmala. Jinak je to fakt pritazene za vlasy, napriklad deda cernoch atd. ()

Yze 

všechny recenze uživatele

Jak nemám rád Afflecka,tak v tomto filmu byla jeho role totálně na zabití.Dokázal jsem se dívat jen kvůli Christině. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Originální, ale málo vtipné. Jedna hvězdička je jen pro Melounka. Ben Affleck nikdy komik nebude a toto je jeden z těch filmů, kde to vypadá, že nikdy nebude ani hercem. Přesto mi nevadil. Asi mi ho bylo líto. ()

Reklama

Reklama