Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix tentokrát vyrážejí do Londýnia a ještě dál. Ale ani to jim u mě nepomůže, asi prostě humor Asterixe nechápu, protože mě neoslovuje. Jediný vtipy točící se kolem anglické kuchyně nejsou zas až tak skvělý. Jinak tam nic extra zábavnýho není. Neřikám, že by to byla nějaká velká tregédie, ale smíchy jsem se u toho teda nemlátil. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Kreslený Asterix sice nebyl moje dětství, ale i tak se tam člověk automaticky s těmito filmy vrací. Není to sice nic převratného, ale člověk se pobaví. Autorovou vtipnou představou Británie (teplé pivo, mátový sós) nebo Obelixovým věčným "Římani / Britové jsou blázni"... Já byl ale paradoxně přes ty hrané filmy... 70% ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Je to kultovní, je to vtipné, je to hezké..a tak bych mohla pokračovat dál a dál.Bohužel za mě jsou to 3/5,protože jsem vyrůstala už na zfilmované verzi a své představivosti nedokážu poručit, aby místo skutečného tlustého Obelixe viděla kresleného copatého barbara..Pořád mi tam v představách putuje Gerard Depardieu a jeho brilantní tlusťoch :-).Toto je sice původní zpracování,ale mnohem zábavnější mi příjde film se skutečnými herci. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "Prišiel som, videl som a neveril som vlastným očiam."     Asterixove príbehy ma nikdy nebrali, takže ani trochu nezdieľam to všeobecné nadšenie tu na ČSFD (je inak zaujímavé, ako diametrálne sa líši tunajšie hodnotenie od hodnotenia na IMDb). Dokážem ešte oceniť celkom peknú výtvarnú stránku (hlavne vykreslenie prostredia, napr. lesa a domov) a aj peknú hudbu známeho skladateľa Vladimira Cosmu (veľmi pekná je i titulková pieseň "The Look Out is Out" skupiny Cook da Book), nie však už ten prostučký príbeh, otravne doslovné dialógy a predovšetkým nie ten jednoduchý humor, ktorý mi pripadá pramálo vtipný (založený dookola na tom istom, hlavne na trieskaní sa po gebuliach). Pobaviť ma dokázalo len zopár vtipných scén (vyslobodzovanie z veže, psík s elixírom) a zopár narážok na britské stereotypy (najmä na ich povestnú kuchyňu).     "Kopni to pivo do seba, než ti vychladne." ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl označit jediný animovaný film za opravdu "pro celou rodinu od batolat pro dospělé", nejspíš bych vybral některého z Asterixů, protože nikde jinde se jednoduchá groteskní komika nemísí s relativně chytrým humorem a jednoduchými popkulturními odkazy, jako právě tady. Asterixové bývají sice většinou pořád o tom samém a "v Británii" není vyjímkou, ale tak jako vždy je to výborná zábava... a Britové jsou prostě blázni. 8/10 ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • V komiksu nechává Obelix pejska Idefixe doma, ve filmu cestuje s nimi. (Landauer)

Reklama

Reklama