Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jenom jeden z nás je tlusťoch a ten navíc vůbec není tlustý." Kdepak Obelixi, na tobě není vůbec nic tlustého a už vůbec ne směšného. To se ovšem nedá říci o Britech. Jejich korektnost, uhlazenost, důstojné chlastání čaje i specifické lpění na tradicích z nich činí ideální zdroj zábavy. Ovšem jakmile do tohoto v podstatě sterilního prostředí vtrhnou dva nadšení římanobijci, tak si můžeme si v klidu vychutnat další letecký den s nedobrovolnými římskými aviatiky a to mě rozhodně baví. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix tentokrát vyrážejí do Londýnia a ještě dál. Ale ani to jim u mě nepomůže, asi prostě humor Asterixe nechápu, protože mě neoslovuje. Jediný vtipy točící se kolem anglické kuchyně nejsou zas až tak skvělý. Jinak tam nic extra zábavnýho není. Neřikám, že by to byla nějaká velká tregédie, ale smíchy jsem se u toho teda nemlátil. ()

Reklama

Pradlík 

všechny recenze uživatele

Asi druhý nejlepší Asterix charakterizuje ten impulzivní ostrovní národ na západě Evropy a samozřejmě jejich podivné zvyky. Spousta vtípků, skvělý dabing a již zmíněná dokonalá charakteristika Britů a skvělé scény v čele se závěrečným ragby turnajem nebo návštěvě vinného sklípku. Caesar: Zaznamenej: Přišel jsem, viděl jsem a nevěřil vlastním očím! ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Páátáááá, právě teď odbila, páátáá právě... tyvole, proč já teď tady zpívám?! Copak jsem nějaký Helen Vondráček? Ale počkat.... co to slyším? Že by opravdu pátá odbila na čajíček? A víte že jo? Ha ha, no tak to se povedlo, jenomže já mám radši víno :) Vy máte taky víno? Tak to si hned dám! Prosím, dejte mi jedno ví... ŽE SE MÁM NEJDŘÍV PODÍVAT NA FILM?! Tak dobrá...i když vlastně vím, na jaký film se podívat, abych neztratil chuť ani k čaji, ani k vínu. Mám tu přece naší známou galskou partičku Genzera a Suchánka, ke kterým se do trojky přidal ještě jeden. Nooo, hned ten film začíná být zajímavý a všichni spolu rozjedou pořádnou šou. Ale neee, takhle jsem to nemyslel... to jste si vážně mysleli, že bych tohle napsal k tomuto filmu? I když pravda no, trošku to tak vyznělo. TAK ALE DOST, zbytečně tady plýtvám místem! Film jako takový je velice zábavný, dobrodružný a nenáročný. Asterix a Obelix zažívají spoustu krutých chvílí, kdy se snaží o to, aby se neprokoukl jejich sud s lektvarem a nebyl odcizen Římany + o to větší problém nastane, když se konkrétní sud smíchá s jinými sudy a hrdinové budou hledat řešení, jak se k němu dostat. Zde tedy dodám pár informací děcka - všichni jsme blázni, jak Obelix říkal, a až uvidíte tenhle film, pochopíte, co vám lok vína může způsobit. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Kreslený Asterix sice nebyl moje dětství, ale i tak se tam člověk automaticky s těmito filmy vrací. Není to sice nic převratného, ale člověk se pobaví. Autorovou vtipnou představou Británie (teplé pivo, mátový sós) nebo Obelixovým věčným "Římani / Britové jsou blázni"... Já byl ale paradoxně přes ty hrané filmy... 70% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • V komiksu je triko Jolitoraxe zelené a Zebigbosovo žluté. Ve filmu je tomu naopak. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama