Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Kreslení Asterixové byly mými nejoblíbenějšími filmy celý první stupeň základní školy. Všechny díly jsem viděla 100+x krát, uměla jsem je citovat nazpaměť. Teď jsem se k nim po letech dostala znovu a musím přiznat, že u mě Asterix sice "dospěl", ale taky získal naprosto novou dimenzi. Dřív jsem si všímala těch nekonečních žertíků v podání Obelixe, viz věznení v Toweru, ale teprve po letech mi došla ta řada úžasných narážek na britkou kulturu. "Papá vesloval za Oxford a mamá zase za Cambridge a vyhráli oba pohár," prohlásí například Asterixův bratranec na údiv, jak se naučil tak dobře veslovat. A když tohle vidíte pár minut poté, co jste byli v Oxfordu a slyšeli o tamním veslařském týmu, který věčně bojuje s Cambridgským, získá to takový kouzelný nádech... A podobných kulturních narážek je tam víc, stačí si vzpomenout na dřevěný Big Ben, dokonale posekaný trávník, Asterixovo koření, které místní začnou pít s mlíkem a horkou vodou... Prostě výborný film pro všechny věkové generace. Zajímalo by mě, o v něm objevím za dalších deset let. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jenom jeden z nás je tlusťoch a ten navíc vůbec není tlustý." Kdepak Obelixi, na tobě není vůbec nic tlustého a už vůbec ne směšného. To se ovšem nedá říci o Britech. Jejich korektnost, uhlazenost, důstojné chlastání čaje i specifické lpění na tradicích z nich činí ideální zdroj zábavy. Ovšem jakmile do tohoto v podstatě sterilního prostředí vtrhnou dva nadšení římanobijci, tak si můžeme si v klidu vychutnat další letecký den s nedobrovolnými římskými aviatiky a to mě rozhodně baví. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fajn animovanej film, ale stejne k nemu mam par vytek. Film je vetsinu casu prijemnej a vtipnej, ale ze by se tu nachazely nejaky fory, u kterejch byste se minutu smali, to zas ne, tech tu je jak safranu. Navic i bitek tu je malo a treti ne ani tak chyba, spis skoda, je, ze se film neodehrava v galske vesnici. Jinak animace je takova ta stara roztomila, hudba je fajn a i pres tech par vytek je film proste fajn zabava, ktera potesi. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tyhle dva agresivní Galy jsem vždy miloval. Generál Moulus, jeden kulatý masožravec (Obelix), jeden menší týpek s opéřenou helmou (Asterix), malá bílá pobíhající pouliční směs (Idefix) a tucet tuctů šťavnatých Římanů, tvarovaných přesně na Obelixovu pěst. Vždycky mě zajímalo, jestli ten kouzelný nápoj fungoval i jako viagra, nebo jen pumpoval krev do bicáků. "Tady nejsou žádní dva tlusťoši, jen jeden a ten není tlustej." ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale kdybyste mi tohle pustili před pěti lety, bych byl plný elánu. Ten však za ty roky vyprchal. Žel bohu vidím jen průměrný snímek, který nijak extra nevybočuje z řady. Pro příznivce Asterixe to jsou hody. Pro mě jen tuctový animák. Na druhou stranu musím říct, že se mi líbil starověký Londýn (téměř dřevěný Big Ben a Tower Bridge) a elegantní vsunutí čaje jako národního anglického nápoje nebylo též tím nejhorším nápadem. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • V komiksu nechává Obelix pejska Idefixe doma, ve filmu cestuje s nimi. (Landauer)
  • Když Asterix a spol. zaklepou na dveře hospodského Gaulixe, aby se u něj skryli před Římany, zazní první čtyři tóny Beethovenovy „Páté symfonie“. Přesně těmito tóny začínalo za druhé světové války rozhlasové vysílání BBC pro Francouzský odpor a ve filmu je to přímá narážka. (Landauer)

Reklama

Reklama