Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Moje prve stretnutie s Asterixom a Obelixom. Vtedy ako male decko som to zbožnoval, aj ked tie pesničky som moc nemusel, no teraz ako dospely si ich rad popiskujem ked na to pride :), takže da sa povedat že ani po takmer 20 rokoch sa na mojej laske k udatnym Galom skoro nič nezmenilo. Navyše tie animacie boli prekrasne, a mne osobne sadli viac ako tie novodobe. Rovnako sa mi do pamäti vryl perfektny slovensky dabing na čele s pánmi Čálikom, Čilikom, Krivosudskym a Kronerom...škoda že ich už v takej zostave neuvidime, no aspon mame tych par nezabudnutelnych dielov. ()

diodoros 

všechny recenze uživatele

Animovaná klasika, ktorá pobaví aj po rokoch. Natočené podľa slávneho a vtipného komiksu síce s trochu rozšíreným a upraveným dejom, ale s typickou atmosférou, animáciou a samozrejme nezabudnuteľnými scénkami a hláškami, na ktorých stojí celý komiks aj filmová séria. Muzikálové party možno odpustiť, zábava ich vynahrádza dosť. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale ani tenhle díl mě nebavil tolik, jako mě to bavilo dřív. Já jsem zatížený na jiný, který přišel až o něco později. Ale přesto jsou zde docela dobré gagy a vizuální stránka také není vůbec špatná, především v tom, jaké zde byly nápady ohledně architektury, která asi v Egyptě plně nebyla. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jak jen to říct... animovaný Asterix a Kleopatra je těžká nuda. Hraná verze Kleopatry je šíleně vtipné guilty pleasure, ostatní animovaní Asterixové jsou zase většinou výborné a lehce sarkastické animáky pro celou rodinu, ale tohle není zábavné skoro vůbec. Většina jednodušších gagů trpí špatným timingem a přílišnou infantilností, to samé platí a muzikálovch výstupech a kromě nich tu z klasického Asterixe moc nezbylo.- žádné popkulturní odkazy, sarkastické narážky, ani nic jiného. Prostě nuda pro nejmenší (kterým stejně stačí že je to barevné a hýbe se to). 4/10 ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

"Proste ty triky jako vzdycky..." Nejen pirati se setkavaji s Asterixem a Obelixem v DRUHEM dilu filmovych adaptaci (puv. komiks z r. 1965 nese shodny nazev). Galska trojice v cele s Panoramixem se tentokrat vypravuje do Egypta, aby zachranila kuzi priteli architektovi, ktery musi na pocest Caesara postavit palac za tri mesice. Animace je uz vic na urovni sesitu (proti jednicce, kde byla kresba trochu odlisna) a celkove je dejove a vypravou tento dil bohatsi. Trochu mi lezly na nervy pisnicky, ktere me v cestine misty tahaly za usi, ale je to subjektivni. ### Co ale musim doporucit a jakoze miluju originalky: NEKUPUJTE DVD!! (u nas v posetkach od Filmhouse.cz). Original je formatu 4:3, kdezto na dvd je 16:9. Zpocatku mi to prislo na moderni televize super, ale jake bylo me zjisteni, ze je to pouze OREZ!, nikoli sirokouhla verze. Jinymi slovy sledujete horsi, zmensenou verzi filmu, nahore i dole seriznutou do formatu 16:9. I to bych jeste mooozna prekousnul (se zavrenyma ocima), ale to, ze se tato dvd verze cuka jak prase!, to uz je hanba a distributor by si zaslouzil kopanec vitekam. Ne, tohle je presne cesta, kdy pirati vyhravaji. Jestlize existuje remasterovana francouzska BR verze, nebo alespon pekna ceska televizni, a na ceskem ofic. DVD je umisten tenhle bastard, paskvil, nebo co to vlastne je....tak teda sorry, ale jdu to stahnout z netu. Takhle se video opravdu prodavat nema a kazi to pekny film. "U Osirise!" ### ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama