Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je legendární animovaný film. Nejde jen o příběh pro malé děti i dospělí se u něho pobaví. Každý si v něm najde to své. Zajímavé je, že i po tolika letech od vzniku v něm nacházím pořád něco nového. Úkoly jsou zajímavé. Divák se u toho nestihne nudit, nemá na to prostě čas. Moje hodnocení samozřejmě ovlinila i velká dávka nostalgie. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Kreslený Asterix (a Obelix) nemůže být špatný, nicméně, když jsem viděl zdejší hodnocení, tak jsem valil oči. Není to trochu moc? To je vlastně jedno. U tohoto Asterixe (a Obelixe) mi nesedí jeho "délka". Nikoliv ta časová, ale příběhová, neboť jak to všechno začne tak to i skončí. Jeden úkol střídá v rychlém sledu ten další a než se člověk naděje, je konec. Ale i tak je to vtipné, plné absurdit a nádherně nakreslené. To se musí frantíkům nechat, na klasickou animaci jsou machři. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak to máme: 1. běh, 2. hod oštěpem, 3. zápas, 4. dostat se přes kněžky z Ostrova rozkoše, 5. vydržet nesnesitelný pohled mága Irise, 6. sníst všechno, co předloží šéfkuchař titánů, 7. projít doupětem bestie, 8. získat propustku A38, 9. přejít propast pomocí neviditelného lana, 10. vylézt na obrovskou horu a uhádnout hádanku Horského kmeta, 11. přespat na pláni mrtvých bojovníků, 12. porazit Caesarovi nejlepší gladiátory. Co je na tom? Já bych tedy propustku A38 získal bez problémů, protože byrokracie je mé druhé jméno, ale s tím zbytkem bych asi měl menší obtíže. Naštěstí to není na mně, ale na tom mazaném prckovi a na tom nenažraném tupoňovi, takže mi nezbývá než popřát co nejmilosrdnější prohru Caesarovi a hodně zábavy všem ostatním. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zfilmovaný Asterix s velice zábavným pojetím a výborným dějem. Jeden z mála filmů, kde mi nevadil český dabing a docela by mě zajímalo, který dabér daboval s prsty přiloženými na nosu. Velice originální. Dále se mi také líbila ta trojitá propojenost sledování na konci v Koloseu. První jsme mi jako diváci, druhá diváci co jsou v kině, kteří sledují plátno kina a třetí diváci Kolosea. Neviděli jste někde kuchaře? Donesl pár předkrmů a pak se ztratil.... :-D ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho že tento film o Asterixovi je v první 200, tak bych se na tuto animovanou "komedii" nikdy nepodíval. 48. místo v žebříčku znamená že než tento film jsou horší Smrtonosné pasti a zbraně, Zjizvené tváře a další. Prosím Vás, ale jděte! Tohle je přece jasná souhra náhod. Radím každému kdo si doplňuje první "dvoustovku" filmů a také těm co již Asterixe viděli aby si tento film urychleně prohlédli znovu a pečlivě zvážili své hodnocení. 50% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Výrok římského vojáka: "Prý vstupte do armády, prý pro záchranu lidstva," má pravdivý historický základ. Římané vyznávali teorii, že všichni neřímané, tedy barbaři, musí a chtějí být latinizováni a Římané mají tu povinnost toto vykonat. (vojtaruzek)
  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)

Reklama

Reklama