Reklama

Reklama

Nepřivolávej nic zlého

(festivalový název)
  • Dánsko Speak No Evil (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dve rodiny sa stretávajú počas letnej dovolenky v Taliansku a zostanú v kontakte aj naďalej. Rodina z Holandska pozve rodinu z Dánska na návštevu a oni sa rozhodnú vyraziť. V žiadnom prípade ale nepôjde o príjemný víkendový pobyt. (Marceloo)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (175)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jeden z hororov, pri ktorom je po celú dobu jasné, že tí dvaja Holanďania normálni nie sú, taktiež je jasné, že sa to celé bude len stupňovať a vyhrocovať, a že to asi nedopadne dobre. Presnejšie som tak nejako vycítil, ako presne by to mohlo skončiť, iba som dúfal, že to tak naozaj neskončí. Musím uznať, režisér ma nasral, a to nemám rád :-) Pretože po celý zvyšok večera som mal depku. Veľmi krutý film, veľmi uveriteľne nakrútený, až som rozmýšľal, či by sa niečo také naozaj mohlo stať. V najbližšej dobe si na upokojenie radšej pustím Ľudskú stonožku 2 a podobné srandy, kde strieka krv a lietajú vnútornosti, lebo tam sa človek aspoň zasmeje a nemá tak blbé pocity. A to som precitlivený v živote nebol. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně napínavý thriller s extrémně mrazivou atmosférou,  která vás provází na každém kroku od samého počátku až do konce. Nestává se mi často, abych u filmů pociťoval podobné napětí. Dáni tohle holt umí a jsou v tomto žánru jako ryba ve vodě. Sledujete společnou dovolenou dvou manželských párů, kde jeden z párů se chová extrémně divně. Cítíte ve vzduchu stále se stupňjící napětí a nemůžete se dočkat, až to celé praskne. Tomuto filmu lze vytknout jen jednu, zato dost zásadní věc, logika si vzala dovolenou, a to hodně dlouhou. Chování postav dánského páru je zcela nelogické a v rozporu se základními zákony přírody. Tvůri se zde neštítí používat hromadu scénáristických zkratek, aby mohli vystavět takto šílený děj. Závěr filmu byl až nečekaně extrémně drsný a vyvolává mrazení v zádech ještě dlouho po závěrečných titulkách. [82 %] ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé dílo, obzvláště tedy z psychologického hlediska. Nádherně je zde znázorněno, jak všichni vnímáme různé varovné signály. Náš šestý smysl nám tímto sděluje, že něco není v pořádku. Zároveň však slušné vychování často zabraňuje adekvátně reagovat na podobné podněty. Zmiňuji to, jelikož je to přesně náplní tohoto filmu, kdy se manželský pár i přes zjevné podivnosti svých hostitelů, pokaždé nechá uchlácholit a setrvá v nepříjemném prostředí jejich domu. Ti se navíc eskalací celé situace zjevně baví a testují tím, co všechno jim druhá dvojice dovolí. Tímto způsobem se všichni zúčastnění ocitají v začarovaném kruhu, až by nakonec předčasný odjezd působil společensky velice trapně. To ovšem vede k nevyhnutelnému konci. Přiznávám, očekával jsem výraznější vzdor a určitě bych měl z finále, ve kterém jim kladné postavy dají v boji více zabrat mnohem lepší pocit. Na druhou stranu, nutno uznat, že je přesně tento průběh pro netrénovaného a následně zlomeného člověka vcelku pravděpodobný. Nikdo si nemůže být jistý, jak by v podobné situaci reagoval a přesně proto, tento pro horor netradiční průběh tolik cením. Naprosto unikátní filmový zážitek hodný zamyšlení! ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Tupí Dáni stretnú na dovolenke psychopatických Holanďanov, a po krátkej známosti sa za nimi vydajú do Holandska. Až tam okrem veterných mlynov uvidia, že ich noví kamaráti sú psychopati, no aj tak tam zostanú ako debilní. By som to otočila domov už iba keby som videla tú barabizňu, do ktorej ich pozvali. A keď tak nad tým rozmýšľam, to uvrieskané dievča s blbým plyšovým zajacom (po ktorého by som sa nikdy nevracala), si možno zaslúžilo to, čo dostalo. A k jej rodičom: "Prečo práve my?" - "Lebo ste nám to dovolili." Tie posledné vety myslím všetko vystihli. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[FEBIOFEST] Režisér fakt musí nenávidět Holanďany. Přičemž mi osobně už dávno známe, jak už to bylo i ve Simpsonových. Zde je trochu vážnější nota. V ní dlouho nevíme, o co jde pak se nám to vrátí dvojnásob. Atmosféra děje dobrá. Autor si i dost vyhrál ve vztazích, v tom, kdy chcete a nechcete někoho urazit. Finále je trochu fádní, protože mnohdy by šlo zachovat chladnou hlavu a nějak by se to vyřešilo. Ale chápu, že v těchto věcech se tak činí těžko. Tvrdý film, u kterého na rozdíl od amerických podobizen nemůžete čekat dobrý konec. "Vy jste se vrátil pro medvídka? To je od vás vskutku hrdinské!" ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama