Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Universal Pictures hrdo uvádza prvú romantickú komédiu od veľkého amerického štúdia o dvoch gejoch, ktorí sa možno tak trochu pravdepodobne potácajú k láske. Možno. Obaja sú totiž veľmi zaneprázdnení. Od komika Billyho Eichnera prichádza inteligentná, srdečná romantická komédia Kamoši o hľadaní sexu, lásky a romantiky uprostred šialenstva. (Filmový festival inakosti)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (31)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Přestože hlavní anti/hrdina je neurotik, líbila se mi uvolněná nálada snímku, která panovala zároveň i ve zobrazených vztazích. Romanticky neromantický vztah si prochází zákrutami, které by se v klasické romantické komedii nevyskytly ani omylem. Ne všechno je tedy hezké a roztomilé. Popravdě, vadil mi hlavně charakter hlavního hrdiny, protože moc velký sympaťák to nebyl a vlastně se divím, proč o něj ten osvalený hezounek vůbec stál.  SHRNUTÍ: Jak napsat romantickou komedii, když nevěříte v romantiku. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Komedie cíleně nevyhledávám (Nicholas Stoller není režisér, jehož tvorba by mě zrovna lákala), ale tohle mi sedlo. Brutálně upřímný snímek plný sarkasmu, nejistot a touhy být sám sebou. Sedlo mi to možná i proto, že sám jsem budoucí single čtyřicátník, který taky žije v nejistotě, jestli ještě někdy narazí na toho pravého. Kámoši mají jiskřivé dialogy plné života a výbornou hereckou chemii všech zúčastněných. Velký podíl na tom má Billy Eichner nejen jako herec, ale především jako scénárista, který moc dobře ví, o čem píše. Prosím víc takových filmů, které tnou do živého. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Bro, really? Homo romantická komédia, ktorá sa tvári akoby v roku 2022 objavila Ameriku, pritom gay postavy a gay couples vidíme v dnešnej dobe na obrazovkách v každom druhom seriály. Odhliadnuc od tohto faktu, problémom tu vôbec nie je, že je to film o dvoch chlapoch, ale absolútne stereotypné videnie queer sveta a vzťahov, ktoré si Nicholas Stoller predstavuje tak, že každý musí rozprávať pritepleným hlasom, chodiť tancovať na gay party a na druhom rande si užívať štvorku s iným párom. Myslel som, že podobné zobrazovanie homosexuálnych vzťahov máme už za sebou a vieme ich zobraziť aj ako štandardné vzťahy ako každé iné, no evidentne nie. Problémom tohto otrasného scenára však nie je len to, ale celková nekozistenstosť, kde postavy menia svoje chovanie v rámci jednej dvoj-minútovej scény - z kinky postelnej scény, jedným strihom odrazu na romantický sex, cez komediálne válanie sa v posteli a až po uslzené dramatické vyznanie sa z traumy z detstva, to všetko v priebehu pár sekúnd, až som si hovoril kedy príde pointa, že jedna z tých postáv ma schizofréniu. Nemá, to sa len režisérovi a scenáristovi v jednej osobe nepodarilo napísať konzistený film s uveriteľnými postavami, keďže ústredná dvojica skôr irituje a romantické vzplanutie medzi nimi je skôr záhadou, než akýmkoľvek postupným budovaním vzájomenej dôvery. Vo výsledku tak nefunkčné po romantickej stránke, rovnako ako komediálnej, teda v prípade, že vám nepríde vtipné to, že niekto je teplý a chová sa presne tak ako si predstavujú bigotní kresťania zastávajúci tradičnú rodinu (whatever that means). CELKOVO: 1/10 ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Jak by dneska asi vypadala Láska přes internet, kdyby se odehrávala na Tinderu/Grinderu, nebo kdyby se Julia Roberts v Pretty Woman před každou sexuální scénou přátelsky „poprala“ s Richardem Gerem? Asi jako Bros. Ti jsou ve své podstate křehkou romantickou komedií stojící na hodně silných insightech. Podívanou o nejistotách, o kterých se v romantických komediích tolik nemluví. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Tak tohle je jednoznačně film pro homosexuály, z kterého si heterosexuálové nemůžou nic odnést, kromě toho že jsme všichni tak hrozně zkažení. Možná přeháním, ale některé dialogy a situace byly tak "přeteplené", až i mě to nebylo příjemné. Přesto musím uznat, že pár scének mě opravdu odzbrojilo, tak nedokážu tuto komedii jen tak shodit. Rozhodně nepřináší příběhově nic nového a snaží se hlavně pobavit a do toho zakomponuje "velmi moderní" romantickou linku a v tom mu pomáhají sympatičtí herci. Ve filmu je taky mnoho odkazů na americkou kulturu, kterou pochopí většinou jen oni. Na závěr bych si dovolil jen takovou úvahu. Nechápu k čemu v Americe vymýšlí kvóty, když si dovolí (aspoň podle zdejší zajímavosti) natočit film jen s herci neheterosexuálního zaměření.  [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Snímek produkovaný společností Universal Pictures je historicky prvním velkým studiovým filmem, jehož kompletní obsazení se skládá z LGBTQ herců, a to i v heterosexuálních rolích. (Sinner.)
  • Tento film si opakovaně dělá legraci z filmů společnosti Hallmark. Luke Macfarlane (Aaron) hrál ve 14 filmech společnosti Hallmark. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama