Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(6)

Minisérie zkoumá život v současném britském vězeňském systému z pohledu dvou zcela rozdílných mužů. Mark Cobden (Sean Bean) je učitel, manžel a otec, který při nehodě zabije nevinného člověka. Sžírá ho pocit viny a svůj čtyřletý trest proto bez váhání přijme. Je daleko od rodiny a netuší, co ho v drsném novém prostředí čeká. Musí se rychle naučit, jak přežít. Eric McNally (Stephen Graham) je vězeňský dozorce. Starostlivý a čestný muž se ze všech sil snaží chránit své svěřence, což je mnohdy náročný úkol. Věznice se potýká s nedostatkem personálu a rostoucí napětí vyvolává každodenní konflikty. Když jeden z nejnebezpečnějších vězňů odhalí jeho slabinu, Eric musí volit mezi svými zásadami a láskou k rodině. (HBO Europe)

(více)

Recenze (113)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nic převratného se nekoná. Smutný a depresivní snímek je podle mě ze všeho nejvíc obžalobou britského vězeňského systému, protože, pokud série aspoň zčásti odráží skutečnost, tak v takovém krimu se nemůže nikdo napravit ani v nejmenším. Popravdě, je asi úspěchem, když nevyjde z lochu ještě zlomenější a zkaženější, než když ho do něj zavírali. Mimochodem, doporučuji dokument Malířka a zloděj, kde je několik scén z norského vězení. Uvidíte rozdíl jak mezi psí boudou a Taj Mahalem! Zpět k sérii: je to poctivá televizní práce s naznačenou, nijak komplikovanou, psychologickou linkou a velmi dobrými herci. SHRNUTÍ: Kriminál tě zocelí. A zničí… ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Britové minisérie umějí, to je stará známá věc. A zabodovali i tentokrát. A dokonce tak moc, že Čas je dokonce nejlepší seriál loňského roku! Alespoň tedy, co se mě týče. Jak už to tak bývá, rozjezd v první epizodě je trošku pozvolnější, ale děj postupně nabírá na obrátkách a kvalita se ještě zvyšuje! Sean Bean a Stephen Graham jsou naprosto, naprosto fenomenální a fenomenální je taky scénář, Čas opravdu patří k tomu nejlepšímu, co jsem kdy v televizi viděl a celkově by se v konkurenci vězeňských dramat rozhodně neměl za co stydět. Tady je totiž všechno dobře. Psychologická sonda do duše nejen hlavní postavy, dokument o nehezkém (pravděpodobně nejen britském) vězeňském systému, strhující a dojemný scénář, fantastičtí herci... Čas u tohoto díla uteče jako voda. Drama o lidech. 100%. ()

Reklama

Niflheim 

všechny recenze uživatele

80 %. Výtečná jednohubka s velmi příjemným obsazením. Nejsilnější stránkou této minisérie je apel na realismus celého narativu, kvůli čemuž se paradoxně neposadíte na prdel ani scénáristicky, ani vizuálním prožitkem. Řemeslně ale nepřekvapivě na výši, žánrový standard britské produkce (co bychom za takový seriál z dílny ČT dali). Objektivně si Čas (oproti zpočátku vlažnému Roadkillu nebo naopak v závěru nedotaženému Bodyguardovi) zaslouží asi ještě o pár procent víc, které si nechávám do zásoby pro případné opětovné zhlédnutí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„VĚZENÍ JE HROZNÉ MÍSTO…“   Nečekejte nějakou výjimečnou filmařinu. Tady není co ukazovat, tady se vypráví. A vypráví se skvěle! Je to v podstatě takový agitační video, který má vysvětlit normálnímu člověku, proč by se měl (víc než obloukem) vyhnout vězení. Super scénář, herci Sean Bean a Stephen Graham a hodně slušný lidský psycho.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju se dozvědět všechno o životě v lochu. 2.) Nevím, jak se zachází s agresorem.  ///  Thx za titule „Tomáš Cipro“.                            PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

H34D 

všechny recenze uživatele

První dva díly umně rozehrávají vězeňské drama připomínající mistrovský Oz, přičemž těžko uvěřit, že hned třetím dílem má vše končit. Během oné poslední třetiny však divák pochopí, že seriál má jen načrtnout jakousi cestu hlavní postavy za vykoupením a odpuštěním. Cílem tedy není komplexně vykreslit vězeňský systém, prim hraje lidský rozměr, konkrétně hlavní charakter a jeho prožívání. Bezpráví i bezmoc za mřížemi je vděčné téma, ale ani jeho opětovné zpracování není na škodu, pokud je provedeno tak dobře jako zde. 8/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • 1. leden je 509. den Markova pobytu ve vězení. To znamená, že Mark nastoupil do vězení 10. srpna před 2 lety (pokud nebyl mezi nimi přestupný rok). (Rollo_Tomasi)
  • Natáčelo se v bývalé věznici Shrewsbury, která svému účelu sloužila až do roku 2013. Poté věznici odkoupila skupina developerů, která chtěla věznici přestavět na byty, restaurace, tělocvičny a bydlení pro studenty. To ale bylo místními úřady zamítnuto. Od roku 2020 je z bývalé věznice turistická atrakce. Po uzavření věznice zde bylo natočeno několik filmů a seriálů. (Rollo_Tomasi)
  • Závěrečná scéna v kavárně na molu se natáčela v pavilonu Southport Pier v Merseyside. Merseyside je metropolitní hrabství a ceremoniální hrabství v anglickém regionu Severozápadní Anglie. (Rollo_Tomasi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama