Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

misterz 

všechny recenze uživatele

Kto iný by mohol lepšie zahrať či nadabovať filozofujúceho a neurotického mravčeka ako W. Allen? To bola trefa do čierneho. Roztomilé, zábavné a často i humorné, pričom tempo príbehu bolo príjemne načasované. Tu aj keby sa chcel človek nudiť, tak nemôže, pretože k tomu nedostane žiaden priestor. Mravec Z je proste zjav sám o sebe. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

"Chutná to jako hovno. - Vážně? Dej mi kousek. Hej, vždyť to je hovno! A vůbec není špatný." Dětičky, jděte spát, tohle by se vám asi moc nelíbilo. Už jen proto, že hlavní postavou je cynický a nesebevědomý Woody Allen s hlasem mravence. Teda obráceně. Zábavy pro nejmenší tady moc nenajdete, ačkoliv příběhově nepřichází Antz s ničím extra novým - chudý se zamiluje do bohaté, okolnosti jim nepřejí, k tomu se okolo ochomýtá šílený generál, znáte to. Animace je průměrná - pokud máte doma plyšového Shreka, tohle vám asi moc vonět nebude. A těžko se na to budete dívat v originále, takže si ani neužijete skvělý původní dabing (Allen, Hackman a Stallone v jednom filmu, no kde jinde to uvidíte?). Sáhněte tedy raději po infantilním Životě brouka a tohle přenechte rodičům. A starším sourozencům. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Není to tak chytré jak mohlo být a vůbec by bylo fajn, kdyby to buď mělo dotažené vše, co to rozehraje nebo kdyby toho ten film rozehrál míň, protože takhle si ukrojil až moc velké sousto. Naštěstí to ale drží pohromadě natolik, že se to pořád řadí mezi ty zajímavější a chytřejší animáky, hlavně co se týče myšlenky o důležitosti vlastní jedinečnosti a zároveň i důležitosti určité spolupráce, když to situace nutně vyžaduje. Hezky to spolu koexistuje, nevyvrací se to navzájem a je zde dobře ukázáno, že potřeba je obojí. A samozřejmě s tím souvisí i myšlenka o hledání sebe samotného a že není nutné vyloženě zapadat mezi ostatní atd., dokonce tam je i pořádně protiválečná sekvence, kde se nešetří mrtvolami a která o válce řekne přesně to, co si o ní myslím i já. Jen to teda opravdu není tak chytré, jak by se ze zdejších komentářů mohlo zdát, přičemž to zároveň ani není potřeba, ale když už to chce být tak chytré, tak bych od toho očekával víc. Ono se to totiž v pár chvílích staví k určitým tezím, které jsou naivní nebo nesmyslné a pak se k nim už vůbec nevrací a snaží se je zamést pod koberec, aby se to mohlo tvářit, že to nic takového ani nenaznačovalo. Ale to už se v tom asi moc pitvám... Jinak jako dítěti se mi to vůbec nelíbilo, teďka už ano (zase jsem potřeboval dospět k docenění nějakého animáku, se mnou je asi fakt něco špatně...), dokonce i v originále a i když tu mravence Zet dabuje Woody Allen, který mi není moc sympatický, tak musím uznat, že tady si sice svoji mluvu i humor zachoval, ale jak mu scénář i dialogy psal někdo jiný, tak naštěstí nepůsobil nabubřele a vůbec jsem s ním tak neměl problém. Takže ho asi ještě dlouho budu mít radši jako animovaného mravence, než jako komika a režiséra vlastních filmů... Slabé 4* ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pěkný, filmovými odkazy nabitý a perfektními herci namluvený (dabovanou verzi jsem neviděl, mým favoritem je i přes famózního Woodyho Sylvester Stallone) animák, jeden z prvních, což je na něm hodně vidět a zub času se na něm negativně podepisuje (narozdíl od starších Toy Story). Tvůrcům to musí dělat vrásky hlavně proto, že mladší diváci si podobné filmy dnes už nepouštějí a pokud to nemá grafiku minimálně Pixarovskou, tak o to v půjčovně ani zrakem nezavadí. Mravenec Z je stejně jako třeba Příběh žraloka pro starší obecenstvo, a tak si film užijí spíše rodiče než jejich ratolesti stejně, jako jsem si jej užil já. DreamWorks se u mě stále drží na druhém místě hned za Pixarem, Mravencem Z (až dnes zhlédnutým) druhé místo potvrdil. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Protože jsem poměrně nedávno viděla dost podobný nový film Mravenční polepšovna, budu trochu srovnávat. Ač je tohle o nějakých osm let starší film, pořád je to hezký animák a už tehdy měl docela dobrou grafiku. Tohle je trochu jiné v tom, že Mravenčí polepšovna se snaží o jakési životní moudro či životní pravdu a u tohoto filmu mi to až tak nepřipadalo. I když to, že i jedinec může být mocný a dokázat velké věci tu vlastně taky ukazovali... Ono příběhy jsou u animáků vždycky slabší stránka a jsou skoro pořád dokola, tady se prostě hraje na krásu a grafiku a pak taky na vtipy. Nesmála jsem se, ale párkrát pousmála. A jak říkám, grafika vzhledem k datu vzniku taky dobrá. Takže celkově - hezké tři hvězdy. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

Reklama

Reklama