Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

misterz 

všechny recenze uživatele

Kto iný by mohol lepšie zahrať či nadabovať filozofujúceho a neurotického mravčeka ako W. Allen? To bola trefa do čierneho. Roztomilé, zábavné a často i humorné, pričom tempo príbehu bolo príjemne načasované. Tu aj keby sa chcel človek nudiť, tak nemôže, pretože k tomu nedostane žiaden priestor. Mravec Z je proste zjav sám o sebe. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

"Hmyz - nejzazší odosobnění, totální kolektivita, nepodmíněná poslušnost, samosebou dobrovolná a hejhurácky manifestovaná kázeň, jakbyne, když vynucená šíleným strachem o kejhák, život naprosto bez ceny, který může být kdykoliv odkudkoli zlikvidován, aniž se to pociťuje mimo mstivé úlevy. Ultima Thule Hrůzy - rovněž proto, že právě tyto útvary disponují "největší naději na přežití" - přežití čehokoliv." (Ivan Diviš - Teorie spolehlivosti) ___ Antz = ant(ite)z(e), zrod individua, vyloupnutí se Jedinečného, životu se dostane barvy, vůně a chuti. 75% ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Uzasne dilo s prostredi meho oblibeneho hmyzu, mnohem dospelejsi a vyspelejsi nez Zivot brouka.. Skvele bitevni sceny, romantika, hnusny zaporak, jeste hnusnejsi termiti, docela depresivni sceny, to vse delaji Mravence necim vic nez jen obycejnym animakem. Abych ale neudelal z tohohle filmu nejaky horor, to rozhodne nechci a ani to neni pravda. Ve vetsi casti filmu je citit zabavnost, Allen a dalsi perli jednu hlasku za druhou, vse je originalni a uzasne animovane. Ty tvrdsi sceny (tvrdsi v uvozovkach) beru jen jako dalsi dukaz vyjimecnosti. Na poli filmů o hmyzu dost mozna kult.. 5 ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Další z notorických amerických příběhů ve stylu "zdánlivý outsider nepřestává věřit svým snům až nakonec obrátí na svou víru všechny okolo a dosáhne všeho, čeo si přál." Tenhle ale hodně pozvedává přítomnost Woodyho Allena. Jinak mravence bychom měli, pár let poté se objevil taky příběh o včele (včelákovi), tak co takhle zkusit něco ze života blechy? Nebo těžký život švába, což? ()

Koda 

všechny recenze uživatele

AntZ mi hrozně připomněl film Mravenčí polepšovna, ačkoliv v tomto filmu jde spíše o takovou nadvládu slabších a vydobití slávy válkou. Zed udělal to nejlepší a to, že byl jiný, než kterýkoliv mravenec. Zkusit zariskovat se někdy i vyplatí, ale když chceš moc, nemusíš mít vůbec nic. V zásadě tenhle film není moc pro děti v některých fázích a je dobré se přiučit, že někdy je potřeba sledovat animák, kde hold padne neutrální postava. Dabing byl trochu slabší ale je to starší film, takže to chápu. V zásadě se mi ale ten film strašně líbil už díky tím, že tvůrci se nebáli přitlačit k dílu. V tom případě zasloužené 4 hvězdičky. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Jde o druhý film, na kterém spolupracovali Woody Allen (Z) a Sylvester Stallone (Snovač). Tím prvním byli o dvacet sedm let starší Banáni (1971), v nichž měl tehdy ještě zcela neznámý Stallone jednu ze svých prvních rolí. (Hal_Moore)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 105 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama