Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ze záplavy počítačově animovaných filmů ční Mravenec Z i po letech jako nejpovedenější dílko, hlavně skrze sušeintelektuální humor Woody Allena, který k tomuhle snímku napsal scénář a jeho tvář poskytla předobraz tváři hlavního mravenčího hrdiny. Velmi dobrá zábava o mravenečkovi s depresemi...a zároveň brilantní antikomunistická, antikorporátní a antitotalitní alegorie... Woodyho malý animovaný mravenec jako symbol kapitalistického odporu a individuálního libertarianismu... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Woodyho Allena. Jeho deprese nyní dostávají nový rozměr. Navíc z filmu přímo čiší tvůrčí radost a hravost (např. první monumentální průlet mraveništěm). Navíc je to chvílemi dost napínavé a strhující (let na tkaničkách či závěr), chvílemi skoro až drastické (válka), většinou však humorné. Navíc se John Powell a Harry Gregson-Williams hodně snažili a složili jedno z nejoriginálnějších score poslední doby. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Po šestnácti letech jsem se vrátila do dětství a zopakovala si tento film, o kterém jsem v hlavě měla už jen pár útržků z dob, kdy jsme se s tátou koukali na VHSka. Musím říct, že tohle je vážně super animák. I po těch letech jsem se u toho smála a vlastně mi to ani nepřišlo dětinské a konečně jsem zase trochu potlačila svoji nelásku k mravencům a ve finále ve mně ten film vyvolal i pár emocí. Ale hlavně je to sranda. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Až poté co jsem trochu dospěl (jak filmově tak věkově) shlédnul většinu Allenových filmů a viděl "Mravence" v originálním znění, jsem pochopil jak je to neuvěřitelně chytrý film. Líbilo se mi to i předtím, ale teď je to pro mě fakt bomba. Tvůrčí aktivita se tu uplatnila s mravenčí dokonalostí a já jsem se nestačil divit. Fakt výborná podívaná a rozhodně nejchytřejší animák. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vtipné. Překvapivě vtipné. Nemusím příliš Woodyho Allena, ale jeho "allenovský" mravenec je velmi vtipný a celé zobrazení mravenčí kolonie a "jejich" pohledu na svět okolo, nemá chybu. Krom toho animace je i na svou dobu velmi zdařilá a jen dotváří zábavný film. Krom toho obsazení je v původním znění neméně hvězdné než u jiných animovaných filmů. Mravenec Z má velkou sílu v propojení prakticky všeho, co film může nabízet. Starší osloví humor a deprimovaný mravenec, mladší všechen hmyz a barvy... Každý si najde své, což z Mravence Z dělá velmi univerzální zábavu napříč diváckým publikem. Těžko si vzpomínám na další podobný animák... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Šlo o první animovaný film, který obdržel rating přístupnosti PG. Mohlo za to několik neslušných slov, která bývají při reprízách v televizi obvykle vypuštěna. (KucC)
  • Při záběru na "obří" kelímek hraje hudba z původní Války světů (1953). (ČSFD)

Reklama

Reklama