Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Nadprumerne (akcni) becko s nekolika nezapomenutelnymi scenkami :-) Uz jen samotny zacatek filmu patri mezi bozi dila...k videni zde. Koluje takovy nazor, ze tenhle film ma nejlepsi opening ze vsech...tezko rict, ale v top10 bude urcite. P.S.: Mitzi Martin na zacatku je snad ta nejkrasnejsi holka, co jsem kdy videl. :-) Mickey je cowboy. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Akční klasika o dvou nezávislých drsňácích, jejichž život tvoří zaplivané bary, štětky a přerušovaná čára na nekonečných amerických silnicích, po které míří za svým osudem v jedné stopě. Ač je na začátku filmu velkými tučnými písmeny napsáno, že se nejedná o reklamu na žádný výrobek, se kterým by si kdejaký laik spletl název, celou dobu máte nutkavou potřebu si jednu zapálit, projet se na "Hárleji" do nějakého laciného baru, kde se kroutí u tyče nějaká prsatice, tam se zmrskat Kubou Danielsem a popřípadě ještě odprásknout "Dezert Íglem" nějakého pobudu, který se na vás nechtěně zašklebil. Celé to na mne působilo tak neskutečně drsně, až jsem si připadal jako totální trotl v zemi plné poserů, když chodím do hospody na dvanáctku skoro každý týden a nikdy jsem nikomu o hlavu nepřerazil tágo, dokonce tam nikdo ani jedinkrát neumřel na střelné či bodné zranění. Ačkoli je fakt, že indiánů z Odpadlíka po našich hospodách zas tak moc neběhá a já zřejmě nenavštěvuji ty správné lokály. Také mne dosti překvapila benevolence policejních orgánů, které za celý film ani nehnuly brvou, ačkoliv tam krev teče doslova proudem a jediným náznakem policejního zásahu je šukačka s jedním z představitelů hlavní role. Asi také začnu na policajtky ukazovat fakáče. Zkrátka a jednoduše je toto typické béčko, americká pohádka o národním snu a nevázané svobodě, kde se bezpráví řeší pěstmi a zbraněmi americké výroby. Jen těch vlajek s hvězdami a pruhy tam bylo povážlivě málo! 55% ()

Reklama

slovan1 

všechny recenze uživatele

Hodně překvapující snímek. Ikdyž jde o "béčkovou" záležitost, tak jsem se u páru hlášek a scén fakt zasmal a celkově jsem se u tohohle filmu příjemně odreagoval :) Jízda dvou kovbojů za záchranou svého oblíbeného baru je hodně svižná a vtipná. Nepřátele v podáni gumových, radoby gestapackých šašku je neobvyklým kořením... :-D 70% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když Harley Davidson (Mickey Rourke) se svým přítelem Marlboro Manem (Don Johnson) zjišťují, že muž, který je oba vychoval, brzy přijde o celý svůj majetek (a hlavně bar, kde oba dva vyrůstali), rozhodnou nestát mimo a potřebnou sumu dvou a půl milionu dolarů mu sehnat. Se zbytkem party přepadnou bankovní vůz, ale auto nepřeváží peníze, ale drogy, se kterými čile kšeftuje ředitel banky (Tom Sizemore). Ten se ale samozřejmě s přepadením jen tak nesmíří, a tak posílá své zabijáky v čele s nemilosrdným Alexandrem (Daniel Baldwin), aby dostali drogy zpět ... Pamatuju si, když jsem tento film viděl kdysi dávno poprvé (nepochybně potajnu) - jak jsem z něj byl nadšenej. Dva bezkonkurenční kovbojové (dobře, kovboj z nich byl jen jeden), výbornej (a slizkej) záporák - i se svým bouchačem - co víc si přát. Teďka se mi podařilo díky nejmenované televizní stanici film shlédnout znovu, a tak nějak se ono nadšení už nedostavilo. Ne že by film byl špatnej, ale do kultu má hodně daleko, podobně laděných filmů jsou desítky (i mnohem lepších), takže zůstávají jen herecké výkony Mickeyho Rourka, a samozřejmě Toma Sizemora. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný film. Má ničím zaujímavý príbeh o dvoch motorkároch, ktorí chcú finančne pomôcť svojmu priateľovi s barom a tak sa s pomocníkmi rozhodnú vykradnúť pancierové vozidlo s peniazmi, no zistia, že pancierové vozidlo prepravuje miesto peňazí drogy a ich majiteľ ich chce späť. Spracovanie ale nie je najhoršie, kedže príbeh ma moc nezaujal, tak mi bolo celý čas úplne jedno, ako to dopadne, ale aspoň sa na to dá bez problémov pozerať až do konca. Akcie tu nie je málo a nie je ani zlá, ale ani ma moc nezaujala. Celkovo je akcia dobre natočená a v dobre zvolenom prostredí, ale obsahovo je slabá, tých pár súbojov pôsobí umelo a nezáživne a o niečo lepšie prestrelky sa zase vyznačujú minimálnym počtom zabitých a chýba v nich viac lepších momentov. Najlepšia je asi prestrelka v bare, ale ani tá nie je nič výnimočné. Herecké obsadenie je celkom dobré, Don Johnson, Mickey Rourke v hlavných úlohách a Tom Sizemore ako hlavný záporák, ale z nich ma bavil iba Johnson. A samostatnou kategóriou sú zabijaci v službách záporáka, ktorí sú len päťčlenná skupina zabijakov a prišli mi ako paródia na terminátorov. Réžia a technická stránka sú bezpochyby hlavným kladom tohto filmu a iba táto stránka spĺňa parametre správneho akčného filmu prvej polovice deväťdesiatych rokov. Nie je to zlý film, raz sa pozrieť dá, ale v rámci akčného žánru mi príde úplne zbytočný. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 53%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Zbraň, kterou Harley (Mickey Rourke) sebere lupičům a poté daruje Marlborovi (Don Johnson), je Desert Eagle MK VII - .44 Magnum. Zbraň, se kterou se učil střílet Harley a kterou použije v závěrečné přestřelce, je Ruger Blackhawk - .357 magnum upravený na ráži .454 Casull. Kevlarový Kabátníci používají útočné pušky Steyr AUG carbine s 16" hlavní - 5.56x45mm. (HectorHagman)
  • Poslední film ve kterém si zahrál Big John Studd. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama